• MissIn­ko
    Äldre 27 Nov 10:03
    9371 visningar
    44 svar
    44
    9371

    LCHF/fettdieten

    Hej alla brudar, brugummar eller vanligt folk!

    Jag är en tjej som rekommenderar LCHF eller den så kallade fettdieten. Jag har själv gått ner ett antal kilo med hjälp av den, ca 21kg. Nu efter arbetslöshet, kärlek och operation har jag lagt på mig mer än 15 kilo och vill naturligtvis bli av med dem igen.

    Jag har den 21 augusti som mitt mål då det är denna dag som jag kommer att stå som brud och bli Fru Lysell.

    För Er som vill hänga på är ni väldigt välkomna!

    Recept, tips och råd kommer jag att dela ut till Er så snart jag hinner och hoppas på att ni kommer att dela med Er oxå.

    Börja med att skriva lite info om er själva. Här följer min:

    längd 179cm
    väger 93kg
    målvikt 77 kg
    start datum 30/11-09
    slutdatum 21/8-10

  • Svar på tråden LCHF/fettdieten
  • stella­stella
    Äldre 27 Nov 17:56
    #31

    Jag försöker hålla mig till livsmedel med få tillsatser samt kh

  • stella­stella
    Äldre 27 Nov 17:58
    #32

    Halva inlägget bara försvann

    Jag försöker hålla mig till livsmedel med få tillsatser samt livsmedel med kh mindre än 5 g/100 g. Det är klart man måste räkna alla man äter (om man räknar) för många bäckar små....


    stellastella skrev 2009-11-27 17:56:17 följande:
    Jag försöker hålla mig till livsmedel med få tillsatser samt kh
  • MissIn­ko
    Äldre 27 Nov 18:19
    #33

    Tack för infon!

    Ja jo jag vet att hjärnan behöver kolhydrater då jag med har läst om det vid universtitet och fristående kurser, men anser mig lekman i ämnet biokemi eller allt om sådant tillhörande.

    Jag säger inte att de inte räknas inne i kroppen som så att du inte äter dem, utan när man äter som lekman, som jag är, så räknar inte JAG dem "gömda kolhydraterna" som rena kolhydrater, då de används upp och inte lagras(vad jag har fått lära mig inom biokemin, kan ju ha fel där med(?)) Sen undviker jag naturligtvis alla kolhydrater som finns i allt första veckorna (inte mer än 5g per 100g), så i stort JA JAG äter nästan bara kött och ägg i början med tillskott av rena fetter.

    Jag tror vi har hamnat i den här diskussionen av helt fel skäl. Vi har helt klart olika läror bakom oss inom LCHF och jag har den enkla varianten att räkna GKh som noll om jag inte fysiskt stoppar i mig bröd pasta mjöl etc.

    Jag startade tråden för att som lekman hjälpa andra med en metod inom LCHF som har funkat för mig, tror dock att vi hamnat lite på sidospår.

    Jag ber om ursäkt om jag sagt något som inte stämmer, som sagt ingen expert, ,men som du säger inte du heller.
    Jag skriver bara så som JAG tänker och som JAG har lärt mig, sen att inlägg av ditt slag är bra tvekar jag inget om.

    Bra diskussioner är ett bra forum tvkelöst!

    Tack för att du vill lägga din forksning till mitt minne!
    Som sagt igen så ber jag om ursäkt och anser natuligtvis att vi kommit att bli oense av fel anledning!


    Superstarfia skrev 2009-11-27 17:28:56 följande:
    ja fast enligt kostdoktorn, å fett doktorn å alla. så ska ALLLA kolhydrater räknas, även de som finns i grädde, smör etc.. därför man aldrig ska äta nått som innehåller fler än 5g kh per 100g.. så antingen så har jag fått fel info öga mot öga med dessa personer, eller så har du fel info...men huvudsaken att de funkar för dig.. men gå inte runt å säg att man inte äter några kolhydrater för de är ren lögn..å sen kan jag som forskare på området om cellernas nybildning etc berätta att hjärnan behöver minst 15g kolhydrater om dagen för att hjärncellerna ska överleva. Vistt kroppen kan tillverka kolhydrater av fett, men inte i den utsträckning det krävs för hjärnan att nybilda celler.. Jag är en oberoende forskare, inte anställd av någon spannmålsindustri. (det brukar jag få slängt i ansitket annars när jag berättar att det krväs kolhydrater)
  • Supers­tarfia
    Äldre 27 Nov 18:30
    #34
    MissInko skrev 2009-11-27 18:19:47 följande:
    Tack för infon!Ja jo jag vet att hjärnan behöver kolhydrater då jag med har läst om det vid universtitet och fristående kurser, men anser mig lekman i ämnet biokemi eller allt om sådant tillhörande.Jag säger inte att de inte räknas inne i kroppen som så att du inte äter dem, utan när man äter som lekman, som jag är, så räknar inte JAG dem "gömda kolhydraterna" som rena kolhydrater, då de används upp och inte lagras(vad jag har fått lära mig inom biokemin, kan ju ha fel där med(?)) Sen undviker jag naturligtvis alla kolhydrater som finns i allt första veckorna (inte mer än 5g per 100g), så i stort JA JAG äter nästan bara kött och ägg i början med tillskott av rena fetter.Jag tror vi har hamnat i den här diskussionen av helt fel skäl. Vi har helt klart olika läror bakom oss inom LCHF och jag har den enkla varianten att räkna GKh som noll om jag inte fysiskt stoppar i mig bröd pasta mjöl etc.Jag startade tråden för att som lekman hjälpa andra med en metod inom LCHF som har funkat för mig, tror dock att vi hamnat lite på sidospår.Jag ber om ursäkt om jag sagt något som inte stämmer, som sagt ingen expert, ,men som du säger inte du heller.Jag skriver bara så som JAG tänker och som JAG har lärt mig, sen att inlägg av ditt slag är bra tvekar jag inget om.Bra diskussioner är ett bra forum tvkelöst!Tack för att du vill lägga din forksning till mitt minne!Som sagt igen så ber jag om ursäkt och anser natuligtvis att vi kommit att bli oense av fel anledning!
    Jag tycker du har rätt i mycket av det du säger.. det ska jag inte säga nått om.. och jag kom inte in i den här tråden för att peka med stora fingret, men det lät bara så fel när du skrev att man inte äter kolhydrater.. men vi glömmer den diskussionen! jag skulle helt klart fortsatt med den om ja inte mått så jävla dåligt och höll på att få bestående leverskador..
  • mittid
    Äldre 27 Nov 20:17
    #35

    Din erfarenhet med hot om bestående leverskador och kolesterolvärden som skenade får mig att undra om det inte finns en annan bakomliggande orsak/obalans/sjukdom hos dig... de är ju precis tvärtemot vad många andra vittnar om... de har ju blivit friskare och fått bättre värden?! Kanske det är läge att kolla upp om allt är som de ska, så du inte missar något väsentligt!


    Superstarfia skrev 2009-11-27 18:30:20 följande:
    Jag tycker du har rätt i mycket av det du säger.. det ska jag inte säga nått om.. och jag kom inte in i den här tråden för att peka med stora fingret, men det lät bara så fel när du skrev att man inte äter kolhydrater.. men vi glömmer den diskussionen! jag skulle helt klart fortsatt med den om ja inte mått så jävla dåligt och höll på att få bestående leverskador..
  • Supers­tarfia
    Äldre 27 Nov 20:45
    #36

    Ja, det finns underliggande orsaker, som troligtvis gör så att min kropp reagerar annorlunda på fettrika dieter. Jag började med LCHF som ett steg i vår forskning kring dieten och vad som händer i kroppen. Eftersom man fått höra hur mycke bättre ALLA mår. Men som sagt tidigare, dieten fungerar inte för ALLA och det är väl jag ett levande bevis på. I den försökrgrupp vi använder oss av finns det fler än jag som inte klarar av diete, men det är något som har förkastats av de drivande förespråkarna (kostdoktorn, fettdoktorn mfl.) Men det lär väl visa sig när projektet är klart vad vi kan dra för slutsatser om just LCHF.


    mittid skrev 2009-11-27 20:17:42 följande:
    Din erfarenhet med hot om bestående leverskador och kolesterolvärden som skenade får mig att undra om det inte finns en annan bakomliggande orsak/obalans/sjukdom hos dig... de är ju precis tvärtemot vad många andra vittnar om... de har ju blivit friskare och fått bättre värden?! Kanske det är läge att kolla upp om allt är som de ska, så du inte missar något väsentligt!
  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 27 Nov 21:08
    #37

    Har läst på lite mer om dieten nu.
    Fettdoktiorn fick mig att helt skifta och jag kommer inte rekomendera min sambo att äta en liknande diet.
    Av vad jag läst tror jag den kan vara rent farlig. Speciellt om man tror på hennes "sanningar"

    Men jag hoppas den fungerar för er alla!

  • MissIn­ko
    Äldre 30 Nov 11:36
    #38
    JustMeAndMyLove skrev 2009-11-27 21:08:49 följande:
    Har läst på lite mer om dieten nu.Fettdoktiorn fick mig att helt skifta och jag kommer inte rekomendera min sambo att äta en liknande diet.Av vad jag läst tror jag den kan vara rent farlig. Speciellt om man tror på hennes "sanningar"Men jag hoppas den fungerar för er alla!
    Skulle du kunna utveckla det lite`?
    Vilka sanningar tror du är farliga?
  • MissIn­ko
    Äldre 30 Nov 11:43
    #39

    Då är det dags för dagens recpet,
    och får be om ursäkt att jag inte skrivit i helgen men blev en tripp till SÖS i helgen igen.

    Lasagne ala LCHF

    Gör köttfärssås i din egen ettapning, utan Kh förstås.
    smält ost i grädde och kydda med lite salt o vitpeppar.
    Som en falsk ostsås. Ha litei ägulor om den tjocknar dåligt.

    Istället för lasagneplattor använder jag skivad zuccini och squasch. Sen gör du som du alltid gjort. Inget svårt alls, men tusan så gott!

    Lycka tilL!

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 30 Nov 20:13
    #40

    "Den enda sanningen". När en person tappar sina gråzoner och ser "sin" diet som det ända som fungerar så är det ett tecken på att nått inte är som det ska.

    Uttalandet om influensan och att man inte kan bli sjuk om man äter dieten fick mig att backa helt. Tycker det är väldigt vilseledande, och farligt.


    MissInko skrev 2009-11-30 11:36:26 följande:
    Skulle du kunna utveckla det lite`?Vilka sanningar tror du är farliga?
  • Sofieo­chJami­e
    Äldre 1 Dec 08:34
    #41

    Olika typer av dieter passar för olika typer av människor, självklart passar inte alla dieter för alla. Om man kastar LCHF i sjön för att många tror på den och tror att den är bra om man vill gå ner i vikt så är väl det lika illa.

    Dahlqvist sa att när man äter en LCHF diet så får många mycket bättre immunförsvar och eftersom influensan attackerar immunförsvaret så borde man klara sig bättre om man äter LCHF. Hon har blivit hack-kyckling i denna debatten och allt som sägs vrids och vänds på till fördärvelse. Det var aftonbladet (!) som sa att Annika sagt att man inte får svininfluensa med LCHF. Alla får såklart tro vad de vill, men att bilda sig en uppfattning efter ett uttalande av aftonbladet...

    Jag hoppas ni hittar en metod som ni trivs med iallafall, jag har hittat min.

  • JustMe­AndMyL­ove
    Äldre 1 Dec 23:01
    #42

    Jaghittade en diet som hjälpte mig gå upp i vikt. Eller en form av näringsshaker som hjälpte mig. Men efter att ha ätit det i ett halvår orkade inte jag med deras sektliknande beteende. De dyrkade verkligen sin "ledare" och produkterna ansågs bota allt från ledbesvär till kroiska exem och andra sjukdommar. Eftersom jag själv lider av olika symptom, men är utan diagnos så tryckte de på mig nya tabletter och shaker hela tiden med löften om att allt skulle försvinna och bli bra.
    Jag var bara 18 och naiv och blev förstås både fattig och besviken när inget hände. Vist var det bra att gå upp i vikt och min energi blev lite bättre med det var inte värt alla tusenlappar det kostade i månaden.
    Tror det ärligt det blev en kraftig reaktion från min sida angående LCHF för jag kände igen sättet dieten pratades om i andra forum och i artiklar. var dock inte aftonbladet jag såg artikeln i. Men jag får be om urskt för den hårda tonen i mitt inlägg.
    Tror att LCHF fungerar (det ser ju onekligen så ut) men när jag läser på lite verkar det inte vara en diet man ska hålla i flera år, tänker då främst på de två barn som dog och på att dieter oftast inte ska ätas långvarigt.


    SofieochJamie skrev 2009-12-01 08:34:56 följande:
    Olika typer av dieter passar för olika typer av människor, självklart passar inte alla dieter för alla. Om man kastar LCHF i sjön för att många tror på den och tror att den är bra om man vill gå ner i vikt så är väl det lika illa.Dahlqvist sa att när man äter en LCHF diet så får många mycket bättre immunförsvar och eftersom influensan attackerar immunförsvaret så borde man klara sig bättre om man äter LCHF. Hon har blivit hack-kyckling i denna debatten och allt som sägs vrids och vänds på till fördärvelse. Det var aftonbladet (!) som sa att Annika sagt att man inte får svininfluensa med LCHF. Alla får såklart tro vad de vill, men att bilda sig en uppfattning efter ett uttalande av aftonbladet...Jag hoppas ni hittar en metod som ni trivs med iallafall, jag har hittat min.
  • MissIn­ko
    Äldre 5 Dec 13:31
    #43
    JustMeAndMyLove skrev 2009-12-01 23:01:25 följande:
    Jaghittade en diet som hjälpte mig gå upp i vikt. Eller en form av näringsshaker som hjälpte mig. Men efter att ha ätit det i ett halvår orkade inte jag med deras sektliknande beteende. De dyrkade verkligen sin "ledare" och produkterna ansågs bota allt från ledbesvär till kroiska exem och andra sjukdommar. Eftersom jag själv lider av olika symptom, men är utan diagnos så tryckte de på mig nya tabletter och shaker hela tiden med löften om att allt skulle försvinna och bli bra. Jag var bara 18 och naiv och blev förstås både fattig och besviken när inget hände. Vist var det bra att gå upp i vikt och min energi blev lite bättre med det var inte värt alla tusenlappar det kostade i månaden. Tror det ärligt det blev en kraftig reaktion från min sida angående LCHF för jag kände igen sättet dieten pratades om i andra forum och i artiklar. var dock inte aftonbladet jag såg artikeln i. Men jag får be om urskt för den hårda tonen i mitt inlägg.Tror att LCHF fungerar (det ser ju onekligen så ut) men när jag läser på lite verkar det inte vara en diet man ska hålla i flera år, tänker då främst på de två barn som dog och på att dieter oftast inte ska ätas långvarigt.
    Jag förstår dig, man blir liksom frälst om man hittar något som funkar för en själv.. det är underbart att så många trackar ner på en diet bara för att man blir frälst.

    Om det inte funkar eller man tvivlar så är det inget tvång så att säga. Denna tråd kommer stängas nu endast för att jag inte gillar att folk förstört tråden, det var inte meningen att det skulle diskuteras allmän info, dålig publicitet, etc. det var mening att hjälpa varandra inom LCHF!

    Så hej då alla gullungar, hoppas ni hittar ett annat forum för en diet.
  • Supers­tarfia
    Äldre 5 Dec 13:35
    #44

    Det går inte att komma ifrån diskussioner om dieter, så är det bara.. å speciellt en diet som är så omtalad, kritiserad och älskad...

Svar på tråden LCHF/fettdieten