• Superstarfia

    LCHF/fettdieten

    MissInko skrev 2009-11-27 10:16:28 följande:
    skillnaden är att i GI ska du äta kolhydrater i ungefär samma mängd som innan fast långsamma, i LCHF utesluter du kolhydrater helt ett tag för att få kroppen att använda rent fett som energi. Du kör lite till och från, men det är en konstant som räknas. Det är bara att googla på fettdieten så kommer mycket bra recept fram. Jag kommer att försöka posta ett recept om dagen här med.Lyckat till!
    Du kan inte påstå att man utesluter kolhydrater! För det gör man inte.. däremot drar man ner på dom till ca 20-25 gram per dag...
  • Superstarfia
    MissInko skrev 2009-11-27 16:23:28 följande:
    Det finns olika metoder om man vill utesluta helt eller dra ner på det. Jag rekommenderar, om man har mycket övervikt 10 kg eller mera, att utesluta kolhydrater helt o hållet första veckorna för att "omstarta" kroppen helt. Men om man tycker att det är för jobbigt, man kan få ont i huvudet o bli extremt trött, så kan man hålla kvar o sina kolhydrater och bara minska till som du säger 20-25 gram per dag, men metaboliskt gör det större skillnad på vågen om man boostar upp kroppen på nytt med bara fett och det andra så klart. I långa loppet måste man naturligtvit ha kolhydrater i långsam form, men i början behöver man inte det eftersom det finns så mycket glukos lagrat i kroppen och hepa av för kolhydratrik kost innan man börjar på LCHF.
    Men hur hade du tänkt göra då? äter du bara ägg, kött å fisk?
    Eftersom grönsaker innehåller Kh, å så även alla mejeriprodukter.. även smör innehåller kolhydrater.. så de du säger stämmer inte.. tyvär..
  • Superstarfia

    Jag har inget emot dieten i sig.. har själv levt på den ett bra tag, men lever värden sköt i höjden, likaså mitt blodtryck och kolesterolet.. så jag mådde piss av den, men ner i vitk de gick jag.. :) fast först gick jag upp 6 kg den första tiden.. å sen rasade det av.. men det är INTE en diet som passar alla, de ska gudarna veta.. :)

  • Superstarfia
    MissInko skrev 2009-11-27 17:24:04 följande:
    Idag finns det kolhydrater i precis allting man äter tyvär, men det som räknas till rena kolhydrater är exempelvis pasta, ris, mjöl, socker etc, tror du hajar. "Gömda kolhydrater" som finns i smör, mjölk etc är naturliga sockerarter och bör inte räkna in i kh om du nu inte gör en näringsvärdetabell på allting du äter under dag, varje dag(?), dvs att kh = noll om du tar bort de rena kolhydrater. Det jag menar med att utesluta dem helt är att de så kallade "gömda" räknas bort eftersom dem faktiskt används i din kropp innan de ens når hepa och kan omvandlas till glukos.De är så pass små mängder så kolhydrat = noll. Försökte mig på en lätt variant i att förklara LCHF och uteslutning av Kh.Jag var nog otydlig i med vilka kolhydrater jag menade när jag försökte på en lätt tolkning av LCHF, men om du vill kan jag jag förklara på kemisk nivå nästa gång`:-P Hehe, om jag orkar! Skulle bli väldigt långa inlägg då hihi! :-PMen du har alldeless rätt i att det finns "gömda kolhydrater", men som är förargligt, men nödvändigt för kroppen :D
    ja fast enligt kostdoktorn, å fett doktorn å alla. så ska ALLLA kolhydrater räknas, även de som finns i grädde, smör etc.. därför man aldrig ska äta nått som innehåller fler än 5g kh per 100g.. så antingen så har jag fått fel info öga mot öga med dessa personer, eller så har du fel info...

    men huvudsaken att de funkar för dig.. men gå inte runt å säg att man inte äter några kolhydrater för de är ren lögn..

    å sen kan jag som forskare på området om cellernas nybildning etc berätta att hjärnan behöver minst 15g kolhydrater om dagen för att hjärncellerna ska överleva. Vistt kroppen kan tillverka kolhydrater av fett, men inte i den utsträckning det krävs för hjärnan att nybilda celler.. Jag är en oberoende forskare, inte anställd av någon spannmålsindustri. (det brukar jag få slängt i ansitket annars när jag berättar att det krväs kolhydrater)
  • Superstarfia

    Ursäkta min slarvia stavning.. man slinker lätt på tangenterna när man ska skriva snabbt... ;)

  • Superstarfia
    MissInko skrev 2009-11-27 18:19:47 följande:
    Tack för infon!Ja jo jag vet att hjärnan behöver kolhydrater då jag med har läst om det vid universtitet och fristående kurser, men anser mig lekman i ämnet biokemi eller allt om sådant tillhörande.Jag säger inte att de inte räknas inne i kroppen som så att du inte äter dem, utan när man äter som lekman, som jag är, så räknar inte JAG dem "gömda kolhydraterna" som rena kolhydrater, då de används upp och inte lagras(vad jag har fått lära mig inom biokemin, kan ju ha fel där med(?)) Sen undviker jag naturligtvis alla kolhydrater som finns i allt första veckorna (inte mer än 5g per 100g), så i stort JA JAG äter nästan bara kött och ägg i början med tillskott av rena fetter.Jag tror vi har hamnat i den här diskussionen av helt fel skäl. Vi har helt klart olika läror bakom oss inom LCHF och jag har den enkla varianten att räkna GKh som noll om jag inte fysiskt stoppar i mig bröd pasta mjöl etc.Jag startade tråden för att som lekman hjälpa andra med en metod inom LCHF som har funkat för mig, tror dock att vi hamnat lite på sidospår.Jag ber om ursäkt om jag sagt något som inte stämmer, som sagt ingen expert, ,men som du säger inte du heller.Jag skriver bara så som JAG tänker och som JAG har lärt mig, sen att inlägg av ditt slag är bra tvekar jag inget om.Bra diskussioner är ett bra forum tvkelöst!Tack för att du vill lägga din forksning till mitt minne!Som sagt igen så ber jag om ursäkt och anser natuligtvis att vi kommit att bli oense av fel anledning!
    Jag tycker du har rätt i mycket av det du säger.. det ska jag inte säga nått om.. och jag kom inte in i den här tråden för att peka med stora fingret, men det lät bara så fel när du skrev att man inte äter kolhydrater.. men vi glömmer den diskussionen! jag skulle helt klart fortsatt med den om ja inte mått så jävla dåligt och höll på att få bestående leverskador..
  • Superstarfia

    Ja, det finns underliggande orsaker, som troligtvis gör så att min kropp reagerar annorlunda på fettrika dieter. Jag började med LCHF som ett steg i vår forskning kring dieten och vad som händer i kroppen. Eftersom man fått höra hur mycke bättre ALLA mår. Men som sagt tidigare, dieten fungerar inte för ALLA och det är väl jag ett levande bevis på. I den försökrgrupp vi använder oss av finns det fler än jag som inte klarar av diete, men det är något som har förkastats av de drivande förespråkarna (kostdoktorn, fettdoktorn mfl.) Men det lär väl visa sig när projektet är klart vad vi kan dra för slutsatser om just LCHF.


    mittid skrev 2009-11-27 20:17:42 följande:
    Din erfarenhet med hot om bestående leverskador och kolesterolvärden som skenade får mig att undra om det inte finns en annan bakomliggande orsak/obalans/sjukdom hos dig... de är ju precis tvärtemot vad många andra vittnar om... de har ju blivit friskare och fått bättre värden?! Kanske det är läge att kolla upp om allt är som de ska, så du inte missar något väsentligt!
  • Superstarfia

    Det går inte att komma ifrån diskussioner om dieter, så är det bara.. å speciellt en diet som är så omtalad, kritiserad och älskad...

Svar på tråden LCHF/fettdieten