• MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 10:03
  8311 visningar
  44 svar
  44
  8311

  LCHF/fettdieten

  Hej alla brudar, brugummar eller vanligt folk!

  Jag är en tjej som rekommenderar LCHF eller den så kallade fettdieten. Jag har själv gått ner ett antal kilo med hjälp av den, ca 21kg. Nu efter arbetslöshet, kärlek och operation har jag lagt på mig mer än 15 kilo och vill naturligtvis bli av med dem igen.

  Jag har den 21 augusti som mitt mål då det är denna dag som jag kommer att stå som brud och bli Fru Lysell.

  För Er som vill hänga på är ni väldigt välkomna!

  Recept, tips och råd kommer jag att dela ut till Er så snart jag hinner och hoppas på att ni kommer att dela med Er oxå.

  Börja med att skriva lite info om er själva. Här följer min:

  längd 179cm
  väger 93kg
  målvikt 77 kg
  start datum 30/11-09
  slutdatum 21/8-10

 • Svar på tråden LCHF/fettdieten
 • smulan­sson
  Äldre 27 Nov 10:08
  #1

  Vad är det för skillnad egentligen på Gi och LCHF? Jag har inte riktig koll. Jag har kört lite GI till och från. Jag är inte överviktig, men skulle gärna vilja gå ner ett par kilo till bröllopet som äger rum 10 juni i Italien. Jag tänkte köra igång efter julhelgen.

  Har du tips på sidor på nätet där man kan hitta bra recept?

  All lycka!

 • Sofieo­chJami­e
  Äldre 27 Nov 10:11
  #2

  Jag har kört på LCHF ett tag nu och kan också rekomendera den. Vi började prata i denna tråden för ett tag sedan men det har dött ut lite.
  www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3550942.html

  Började i Mars men tog uppehåll under två månader i sommras. 163cm, startvikt 74kg, målvikt 60kg. Jag har gått ner 9kg än så länge så jag har lite kvar. Har problem med hormonerna och min läkare sa att jag kommer få kämpa mycket hårdare än många för att lyckas gå ner, men det har jag gjort och varje gram minus är en seger.
  Läser mycket bloggar för att få inspiration.

 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 10:14
  #3

  Dagens frukost:

  3 kokta ägg m. majonäs
  2 skivor stekt bacon
  ett par körsbärstomater
  skål med filmjölk,
  egenblandad musli med solrosfrön, russin och krossade linfrön.

  MM:
  kaffe med grädde

  lunch:
  tonfisksallad med rhode islanddressing
  ett par räkor
  en bit ost

  MM:
  té med grädde

  DAGENS RECEPT: KOKT FISK MED ÄGGSÅS

  det här recptet är enkelt, inga konstigheter.
  Jag brukar rulla fisken i en ugnssäkerform, hälla på vatten så det täcker halva fisken. Häll på vitpepparkorn, salt och några skivor citron. in i ugnen. när det bärjar bubbla kan du hälla över en skvätt med vitt vin.

  koka ägg och tärna. smält smör i kastrull häll över grädde och ha i salt o vitpeppar, färsk eller frusen persilja. låt småbubbla ett par minuter. ta avfrån plattan och vispa ner äggulor tills smeten börjar tjockna.kan behövas värmas på men inte koka! hur många äggulor beror på hur mycket sås det är. sist har du i äggen.

  Server allt på en bädd av färsk bladspenat och skivade tomater.

  MUMS!

  Jag skriver inga riktlinjer i mått om det inte är nödvändigt då det är olika stora familjer som läser detta. Mångden kan man räkna ut i en vanligt kokbok under "koka fisk"

 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 10:16
  #4

  skillnaden är att i GI ska du äta kolhydrater i ungefär samma mängd som innan fast långsamma, i LCHF utesluter du kolhydrater helt ett tag för att få kroppen att använda rent fett som energi. Du kör lite till och från, men det är en konstant som räknas.

  Det är bara att googla på fettdieten så kommer mycket bra recept fram. Jag kommer att försöka posta ett recept om dagen här med.

  Lyckat till!


  smulansson skrev 2009-11-27 10:08:20 följande:
  Vad är det för skillnad egentligen på Gi och LCHF? Jag har inte riktig koll. Jag har kört lite GI till och från. Jag är inte överviktig, men skulle gärna vilja gå ner ett par kilo till bröllopet som äger rum 10 juni i Italien. Jag tänkte köra igång efter julhelgen. Har du tips på sidor på nätet där man kan hitta bra recept? All lycka!
 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 10:18
  #5

  om du har problem med hormonerna så kan det vara preventivmedlet som spökar, det var därför jag fick gå ner så mycket första gången. Nu har jag kopparspiral och har inga problem alls med mina hormoner.
  Mycket fisk o skaldjur och rent fett brukar hålla hormonerna i shack!

  Lycka till!


  SofieochJamie skrev 2009-11-27 10:11:42 följande:
  Jag har kört på LCHF ett tag nu och kan också rekomendera den. Vi började prata i denna tråden för ett tag sedan men det har dött ut lite.www.brollopstorget.se/Forum-2-19/m3550942.htm...Började i Mars men tog uppehåll under två månader i sommras. 163cm, startvikt 74kg, målvikt 60kg. Jag har gått ner 9kg än så länge så jag har lite kvar. Har problem med hormonerna och min läkare sa att jag kommer få kämpa mycket hårdare än många för att lyckas gå ner, men det har jag gjort och varje gram minus är en seger.Läser mycket bloggar för att få inspiration.
 • JustMe­AndMyL­ove
  Äldre 27 Nov 11:37
  #6

  En nyfiken fråga från mig:

  Vad händer i kroppen under en fettdiet? Blir inte kolesterolet skyhögt? Eller är det enbart nyttiga fetter man äter, det kanske inte har samma effekt på kroppen?

  Min sambo försöker gå ner i vikt och letar efter en lämplig diet.

  Och har någon nått tips på att få ner sockersuget?
  (Vilket inte är det lättaste nu till julen då pepparkakor och lussebullar börjar samlas i hemmen ;)

 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 11:46
  #7

  det som händer är att kroppen byter energikälla, från kolhydrater(socker) till rent fett. Det här kan kännas av första tiden under dieten då man kan få huvudvärk, trötthet och orkeslöshet. Men det går över, och en del känner ingenting.

  Att man känner sockersug överhuduvtaget beror på att blodsockret hela tiden höjs och sänks. När det sänks vill man ha mera socker/mat, speciellt på kvällen när man börjar bli trött sätter suget in. Det är då bättre att ta en kopp te och sova., det är ju det som kroppen egentligen vill.
  Med LCHF höjer man inte blodsockret utan det stannar på en "tom" nivå hlea tiden och sockersuget försvinner då kropppens blodsocker inte höjs.

  I början ska man undvika alla kolhydrater, några veckor eller tills man känner att man stannat på en bra vikt. Då ska långsamma kolhydrater tillföras då de innehåller viktiga bindninsämnen till vitaminer o mineraler. exempel på sånna är quinoa och vildris.

  Det finns recept på helt mjukpepparkaka enligt LCHF(googla), det är lite trixit att göra den, men smakar precis lika som vanlig peppis. Lussebullar innehåller saffran som i sig är en mycket bra krydda, tillsammans med mjöl o socker i en bulle inte lika bra. Prova att krydda mat med saffran istället för bulle, tex stekt fisk/ marinerad kyckling, gratänger. Samma julkänsla fast i nyttig mat. Varför inte krydda köttbullarna med sffran.

  Det finns ingen maträtt som du intekan äta, det är bara att ta bort kolhydraterna och lägga till något annat. istället för att ha mjöl som bindning använder jag äggula och lite krossade linfrön, funkar precis likabra.


  JustMeAndMyLove skrev 2009-11-27 11:37:36 följande:
  En nyfiken fråga från mig:Vad händer i kroppen under en fettdiet? Blir inte kolesterolet skyhögt? Eller är det enbart nyttiga fetter man äter, det kanske inte har samma effekt på kroppen?Min sambo försöker gå ner i vikt och letar efter en lämplig diet.Och har någon nått tips på att få ner sockersuget? (Vilket inte är det lättaste nu till julen då pepparkakor och lussebullar börjar samlas i hemmen ;)
 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 11:48
  #8

  om man nu har sug efter något i alf kan du prova ett par osaltade cashwnötter eller några russin, inte lika "farligt" som socker.

  Och på fårgan om kolestrolet så nej, ma sänker faktiskt sitt kolestrol med LCHF då kroppen inte behöver spara på kolestrol hela tiden, som när man äter fettsnålt, så sköljer den aoutomatiskt bort allt gammalt, de nya depåerna fylls på hela tiden med nytt bra kolestrol som vi faktiskt behölver.


  JustMeAndMyLove skrev 2009-11-27 11:37:36 följande:
  En nyfiken fråga från mig:Vad händer i kroppen under en fettdiet? Blir inte kolesterolet skyhögt? Eller är det enbart nyttiga fetter man äter, det kanske inte har samma effekt på kroppen?Min sambo försöker gå ner i vikt och letar efter en lämplig diet.Och har någon nått tips på att få ner sockersuget? (Vilket inte är det lättaste nu till julen då pepparkakor och lussebullar börjar samlas i hemmen ;)
 • JustMe­AndMyL­ove
  Äldre 27 Nov 12:07
  #9

  Tack för era svar!
  Låter faktiskt intressant!

 • MissIn­ko
  Äldre 27 Nov 12:25
  #10

  Om man dessutom älskar gräddiga såser, kött, fisk, grönsaker och smör i maten är det en enkel diet.

  det var så lite, därför jag startade tråden!


  JustMeAndMyLove skrev 2009-11-27 12:07:38 följande:
  Tack för era svar!Låter faktiskt intressant!
Svar på tråden LCHF/fettdieten
Logga in
Bli medlem