Inlägg från: JustMeAndMyLove |Visa alla inlägg
  • JustMeAndMyLove

    LCHF/fettdieten

    En nyfiken fråga från mig:

    Vad händer i kroppen under en fettdiet? Blir inte kolesterolet skyhögt? Eller är det enbart nyttiga fetter man äter, det kanske inte har samma effekt på kroppen?

    Min sambo försöker gå ner i vikt och letar efter en lämplig diet.

    Och har någon nått tips på att få ner sockersuget?
    (Vilket inte är det lättaste nu till julen då pepparkakor och lussebullar börjar samlas i hemmen ;)

  • JustMeAndMyLove

    Tack för era svar!
    Låter faktiskt intressant!

  • JustMeAndMyLove

    Har läst på lite mer om dieten nu.
    Fettdoktiorn fick mig att helt skifta och jag kommer inte rekomendera min sambo att äta en liknande diet.
    Av vad jag läst tror jag den kan vara rent farlig. Speciellt om man tror på hennes "sanningar"

    Men jag hoppas den fungerar för er alla!

  • JustMeAndMyLove

    "Den enda sanningen". När en person tappar sina gråzoner och ser "sin" diet som det ända som fungerar så är det ett tecken på att nått inte är som det ska.

    Uttalandet om influensan och att man inte kan bli sjuk om man äter dieten fick mig att backa helt. Tycker det är väldigt vilseledande, och farligt.


    MissInko skrev 2009-11-30 11:36:26 följande:
    Skulle du kunna utveckla det lite`?Vilka sanningar tror du är farliga?
  • JustMeAndMyLove

    Jaghittade en diet som hjälpte mig gå upp i vikt. Eller en form av näringsshaker som hjälpte mig. Men efter att ha ätit det i ett halvår orkade inte jag med deras sektliknande beteende. De dyrkade verkligen sin "ledare" och produkterna ansågs bota allt från ledbesvär till kroiska exem och andra sjukdommar. Eftersom jag själv lider av olika symptom, men är utan diagnos så tryckte de på mig nya tabletter och shaker hela tiden med löften om att allt skulle försvinna och bli bra.
    Jag var bara 18 och naiv och blev förstås både fattig och besviken när inget hände. Vist var det bra att gå upp i vikt och min energi blev lite bättre med det var inte värt alla tusenlappar det kostade i månaden.
    Tror det ärligt det blev en kraftig reaktion från min sida angående LCHF för jag kände igen sättet dieten pratades om i andra forum och i artiklar. var dock inte aftonbladet jag såg artikeln i. Men jag får be om urskt för den hårda tonen i mitt inlägg.
    Tror att LCHF fungerar (det ser ju onekligen så ut) men när jag läser på lite verkar det inte vara en diet man ska hålla i flera år, tänker då främst på de två barn som dog och på att dieter oftast inte ska ätas långvarigt.


    SofieochJamie skrev 2009-12-01 08:34:56 följande:
    Olika typer av dieter passar för olika typer av människor, självklart passar inte alla dieter för alla. Om man kastar LCHF i sjön för att många tror på den och tror att den är bra om man vill gå ner i vikt så är väl det lika illa.Dahlqvist sa att när man äter en LCHF diet så får många mycket bättre immunförsvar och eftersom influensan attackerar immunförsvaret så borde man klara sig bättre om man äter LCHF. Hon har blivit hack-kyckling i denna debatten och allt som sägs vrids och vänds på till fördärvelse. Det var aftonbladet (!) som sa att Annika sagt att man inte får svininfluensa med LCHF. Alla får såklart tro vad de vill, men att bilda sig en uppfattning efter ett uttalande av aftonbladet...Jag hoppas ni hittar en metod som ni trivs med iallafall, jag har hittat min.
Svar på tråden LCHF/fettdieten