• Hej123456789

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • kjhty

    Då var det operation på måndag:D WIehoo! äntligen kan jag äga en BH! Är bara så satans orolig över smärtan..voivoi..
    Hur tog ni er hem efter operationen?

  • Jojjo82

    Min älskade man körde 60 mil enkel resa med bilen och hämtade mig dagen efter operationen! Dock stannade vi i Stockholm (där jag gjorde operationen) i ett par dagar, så jag fick vila upp mig lite innan resan hem.

    En massa lycka till!!

    KRAM


    kjhty skrev 2009-10-22 20:08:23 följande:
    Då var det operation på måndag:D WIehoo! äntligen kan jag äga en BH! Är bara så satans orolig över smärtan..voivoi..Hur tog ni er hem efter operationen?
  • kjhty

    Tjo! Fick information från kliniken att man ska måtta brösten! Alla har ju olika mått. Sedan efter du måttat så ska du fylla rätt mängd ris och sedan lalla runt hemma och (upptäcka hur mycket dom står i vägen:P) göra dagliga sysslor.

    Vi (pojkvännen) måttade mina bröst. Måtten blev 12,5 cm i diameter. Vi gick efter en tabell och såg då att det som skulle passa efter mina mått var 325 cc! Jag hade tänkt mig max 200 cc. Denna tabell visar då även vilket projektion du ska ha. (höjd) Jag ska ha 4 cm. (Jag har mellanprofil men ville ha låg, men skulle se knas ut.) Detta betydde att jag skulle fylla en rispåse som är 12,5 cm i diameter och den ska vara 4 cm tjock. Detta var inte lätt:P

    Åkte till kliniken och kirurgen gjorde den rätta mätningen, men våran mätning var inte så fel. Han plocka fram implantaten och jag blev chockad! Shit vad stora men han sa att dessa implantat är enligt dina mått:) för att få en snygg klyfta och slippa kanter som sticker ut vid ytterdelen av bröstet. Provade implanteten med bh och topp och allt kändes så jäklar rätt:D

    ris is the shit!


    Hej123456789 skrev 2009-10-22 07:16:50 följande:
    Jag testade med ris hemma en stund, men inte hade du ris i bh:n dygnet runt, på jobbet, när du sov? tänkte om det finns inlägg man kunde köpa. Men kanske inte då?
  • kjhty

    Ah 60 mil..Var det jobbigt med alla gupp och allt gasande och b romsande? Jag ska åka tåg tillbaka dagen efter, tror du jag kommer att överleva? Är inte lika mycket gas, broms och kurver:P

    Jo! du råkar inte ha hört något om mandelolja? Vet du någon som använt detta under graviditeten? Tänkte om det är värt att smörja in brösten så jag slipper bristningar...har jäätelite nu men vill inte få mer!


    Jojjo82 skrev 2009-10-22 20:20:22 följande:
    Min älskade man körde 60 mil enkel resa med bilen och hämtade mig dagen efter operationen! Dock stannade vi i Stockholm (där jag gjorde operationen) i ett par dagar, så jag fick vila upp mig lite innan resan hem. En massa lycka till!!KRAM
  • Jojjo82

    Det jobbigaste med resan hem var att säkerhetsbältet satt så hårt över bröstkorgen. Sedan fick vi stanna ganska ofta för att jag skulle få ta en promenad och få igång blodcirkulationen; man är rätt stel efter operationen.
    Har inte hört något om mandelolja, men det skadar ju inte att du testar


    kjhty skrev 2009-10-22 20:49:00 följande:
    Ah 60 mil..Var det jobbigt med alla gupp och allt gasande och b romsande? Jag ska åka tåg tillbaka dagen efter, tror du jag kommer att överleva? Är inte lika mycket gas, broms och kurver:P Jo! du råkar inte ha hört något om mandelolja? Vet du någon som använt detta under graviditeten? Tänkte om det är värt att smörja in brösten så jag slipper bristningar...har jäätelite nu men vill inte få mer!
  • kjhty

    Aoo, får springa förbi apoteket imorn då:) Hur länge ska man ha kvar tejpen? ska den bytas? Jobbigt att duscha?

  • Hej123456789

    Vart opererar du dig på måndag?

    Kom gärna tillbaka och skriv om hur det gick och hur du mådde dagarna efter. Är också väldigt orolig för smärtan. Men man får väl räkna på en vecka med väldigt mycket ont. Ont en månad till som är lite jobbiga...

    Ni som sjukskrivit er/tänker sjukskriva er. Vilken anledning har ni uppgett? Står det inte på intyget? Skickar man det endast till försäkringskassan? Eller får chefen reda på anledningen, eller kan man ljuga och hitta på något annat?

    Hur gjorde ni? Berättade ni på jobbet?

  • Swing

    Sjukskrivningsorsak står på läkarintyget, som lämnas till arbetsgivaren. Därför valde jag att ta ut semester när jag opererade mig. Ingen på mitt dåvarande jobb visste något och jag gjorde det i slutet på sommaren när det inte var konstigt att ta ledigt.

  • kjhty

    Operationen är hos Citadellkliniken i Landskrona. Ska bli opererad av Jörg Bohn. Åker heeela vägen från Luleå:P kommer nog bli en jobbig resa upp sen=/

    Ah undra hur det bli när jag är arbetslös då..fast kanske inte behöver sjukskriva mig. Är ledig från allt till november så lär ha återhämtat mig någorlunda, eller? Ah, får hoppas jag pallar med smärtan:D

    Fick nu även reda på att min fotledsoperation bli i november..tror inte det kommer funka så bra med kryckor då, eller någon som vet?

    Finns så trevligt folk här:D guldvärda!

  • Jojjo82

    Åh, jag tror inte att det är bra alls att hoppa omkring på kryckor när du gjort en bröstoperation! Man får inte lyfta tyngre lyft än 1 kg de första veckorna och man är väääääldigt öm kan jag lova. Man måste verkligen vara jätteförsiktig efter operationen så att man inte skadar sig. Du kan få en blödning och då kanske kirurgen måste plocka ut dina prinsessor och det vill man ju inte! Ta hand om dig


    kjhty skrev 2009-10-23 16:38:01 följande:
    Operationen är hos Citadellkliniken i Landskrona. Ska bli opererad av Jörg Bohn. Åker heeela vägen från Luleå:P kommer nog bli en jobbig resa upp sen=/Ah undra hur det bli när jag är arbetslös då..fast kanske inte behöver sjukskriva mig. Är ledig från allt till november så lär ha återhämtat mig någorlunda, eller? Ah, får hoppas jag pallar med smärtan:DFick nu även reda på att min fotledsoperation bli i november..tror inte det kommer funka så bra med kryckor då, eller någon som vet?Finns så trevligt folk här:D guldvärda!
Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15