• Hej123456789

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • Hej123456789

    Jaha, jag trodde det där med att 50 försvinner var vedertaget.
    Får fråga kirurgen om det. På alla internetforum står det att man ska addera 50 till den storleken man egentligen vill ha för att resten buktas in i kroppen och inte syns på utsidan,eller nåt sånt.

  • Hej123456789

    PS hjälper de smärtstillande ni fick bra? hur pass ont hade ni när ni åt medecinen? Hur länge åt ni de tunga smärtstillande, och när kunde ni gå över till typ alvedon/ipren.

    Och hur länge tog det innan ni kunde stiga upp ur sängen ordentligt utan smärta?

  • elsi
    Hej123456789 skrev 2009-10-16 07:54:24 följande:
    PS hjälper de smärtstillande ni fick bra? hur pass ont hade ni när ni åt medecinen? Hur länge åt ni de tunga smärtstillande, och när kunde ni gå över till typ alvedon/ipren.Och hur länge tog det innan ni kunde stiga upp ur sängen ordentligt utan smärta?
    JA dexofen vart 4-6 timme jag tog de i tio dagar, INTE alla behöver det sen tog jag alvedon eller något under dagen och kanske en dexofen på kvällen..Ja sova sittande...
    stiga upp utan smärta eller "klarade mig utan att skrika
    kom ihåg jag var ensam... Jo ca 7-10 dagar men ibland när jag tyckte att det kändes bra kunde jag göra en röelse och det rykte till.
    Allvarligt nu kolla hur mycket du använder bröstmuskeln.
    Man kan har ont i bröst korgen och magen med, Det är svårt att dra in magen .. jag såg lite gravid ut ett tag! fast det var bara jag som märkte det

    när du vakna komm det att känas som du ha ca 8 kilo på brösten alla små rörelse gör ont från halsen till underlivet men du klara det det gå över och du komma att känna dig sååååååå kvinnlig!
  • Farwyn

    Åhh 16 dagar kvar!
    Jag önskar jag visste precis storlek på bh så att jag kunde shoppa lite i förväg ;)
    Är så förväntansfull och kan knappt bärga mig men försöker låta bli att tänka för mycket på det för så blir jag bara nervös som jag jämt blir inför allt.

    Ska prata med en bekant som jag nyss fick reda på att hon hade op sina bröst på samma klinik för ca 2 veckor sedan. Vad jag fick höra så hade hon bara positivt att säga om kliniken. Att de pysslat om henne och frågat om hon ville ha något. Låter mysigt..

  • Jojjo82

    Åh, inte länge kvar nu Lycka till med operationen! Det kommer att bli så fint!
    Kram


    Farwyn skrev 2009-10-19 15:02:20 följande:
    Åhh 16 dagar kvar!Jag önskar jag visste precis storlek på bh så att jag kunde shoppa lite i förväg ;) Är så förväntansfull och kan knappt bärga mig men försöker låta bli att tänka för mycket på det för så blir jag bara nervös som jag jämt blir inför allt. Ska prata med en bekant som jag nyss fick reda på att hon hade op sina bröst på samma klinik för ca 2 veckor sedan. Vad jag fick höra så hade hon bara positivt att säga om kliniken. Att de pysslat om henne och frågat om hon ville ha något. Låter mysigt..
  • Hej123456789

    Jag har varit helt inställd på operation med ärr under bröstet. Men nu börjar jag fundera i banorna att operera med ärr kring vårtgårdarna. För då kan man ju förminska dem en aning samtidigt (mina är lite olika stora tror jag). Men är rädd att det ärret ska synas mycket mera. Någon som vet om risker och fördelar med att operera via vårtgårdarna? Alla jag har sett som gjort det verkar ha haft koksalt?

    Sen tycker jag att jag har jättesvårt att välja storlek då det inte finns mycket före och efterbilder på tjejer som gått från AA till A eller liten B. Tror jag max vill ha 175 ml. När jag bara hade det i bh:n såg det inte så stort ut, men med kläder över såg det nästan för stort ut. Och jag provade att ligga på magen och tar jag större än så kommer det nog bli för knöligt för att ligga på magen så småningom.

  • elsi

    vilka bh inlägg? menar du innan op? för jag använde ris det sa min läkare att jag skulle göra.
    jag klippt av fötterna från strumbyxor och gjorde egna bröst.
    sluta tänka på ABCDAADDGG mm det är hur de se ut på dig som är viktig.
    Jag hade sport bh på mig jämnt i tvåveckor till och med sov med den, efter det fick jag ha den dag tid i 3månader.
    Brösten förandras mycket upp till 6 mån efter op. I början var mina som stora svullna glansiga bollar upp under haken!!

    det bli inte knölig att ligga på magen eventuellt de bli en del av dig.
    glöm att tvätta håret först veckan..du komma att sova på rygg det är en stor op glöm inte det, det ta på kraftarna,

  • Hej123456789

    Jag testade med ris hemma en stund, men inte hade du ris i bh:n dygnet runt, på jobbet, när du sov? tänkte om det finns inlägg man kunde köpa. Men kanske inte då?

  • Farwyn

    Jag provade också med ris men det tyckte jag vart så dåligt haha :p Jag tittade på bharna istället

Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15