• Hej123456789

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • Jojjo82

    Jag åt starka smärtstillande (dexofen) i tio dagar tror jag det var. Sedan åt jag alvedon i ytterligare ett par dagar. Jag började arbeta igen efter ca två veckor, men hade kunnat börja jobba tidigare också. Jag gjorde min operation på julledigheten och hade då två veckors semester jag kunde vila på. Exakt hur ont jag hade är svårt att beskriva på ett bra sätt. Det känns som en jobbig träningsvärk och man är stel och orörlig, speciellt på morgonen. Nu har du ju svårt att sova på rygg (men det måste du ändå göra till en början), men försök att sova så mycket sittande du bara kan. Stoppa upp kuddar bakom ryggen, så att du lättare kan ta dig upp ur sängen.

    Jag tycker faktiskt att det låter väldigt oroande att du är så nervös som du verkar vara. Har du tänkt igenom detta noga, så att du vet att du verkligen vill göra en operation? För det kommer att göra ont, tyvärr, det är inget som jag kan sticka under stolen med. Prata med din kirurg och förklara att du har låg smärttröskel och om det finns någon speciell metod han kan använda för att läkningstiden skall förkortas. T.ex. så tror jag att framförplacering av implantaten inte gör lika ont, då man inte har en bröstmuskel som pressar mot implantatet. Om du dessutom är väldigt vältränad, så har du tightare bröstmuskler och då tar det ju längre tid innan de släpper efter för implantatet. Detta är såklart bara mina egna teorier, så du måste prata med kirurgen för att få veta hur det går till.


    Hej123456789 skrev 2009-10-13 09:29:33 följande:
    Jojjo, hur länge åt du smärtstillande?Hur lång tid väntade du innan du började arbeta?Hur ont har man egentligen första veckan? Jag är så rädd att det känns som jag kan kräkas redan nu :(Fawyn, jag ska på konsultation den 5 nov. Lycka till med din op!
  • Hej123456789

    Jag är säker. Har funderat i 10 år. Hoppats på nyare modernare metoder, att man ska slippa operation. Macrolane är för dyrt för vanligt folk då man måste fylla på en gång per år och kostar lika mycket som en bröstoperation. Suck... hade helst sluppit. Många som gör operation har fina b-kupor men vill bara ha större byst. Jag skulle aldrig utsätta mig med all smärta och komplikationer det kan innebära, och den enorma kostnaden, endast för att gå från B till D.

  • kjhty

    Äntligen hittade jag ett forum som är aktivt! Jag har funderat nu sedan jag var 16 år på en operation. Jag fick veta att brösten slutar utvecklas kring 22 år. Om detta stämmer eller ej vet jag inte, men mina har då inte vuxit på 4 år. Har vägt 12 mer och brösten blev då inte större. Jag har ganska stor muskelmassa och ganska lite fett.

    Jag har inte ens en A kupa. Jag är i behov av 80 och inte 75a. 75a gräver sig in i huden och ger mig fettvalkar och trycker alldeles för hårt. Trots att jag har 75a så fylls ändå inte kupan helt=(

    Min fråga är då om någon råkade veta hur vanligt det är med bristningar? Jag vill göra en lite förstorning till en A-kupa, eller en B. Jag skulle välja hallongele implantat, eftersom det verkar mer naturligt? Eller har jag fel? Kan man på något sätt "töja" ut skinnet så det inte ser alldeles stenhårt ut? Jag skulle hellst vela lägga in implantatet genom armhålan, men blev nu fundersam uti att det verkar vara mer komplicerat.

    Hade blivit jätteglad om någon kan bidra med kunskap eller erfarenhet.

  • Jojjo82

    Har inte en aning om hur vanligt det är med bristningar faktiskt... Jag lade in lite större implantat och fick inga bristningar, men det kanske beror på att jag lade implantaten under bröstmuskeln, så uttöjningen av skinnet gick inte direkt rasande fort Du kan testa att smörja in huden med lotion eller olja så att du blir mjukare i skinnet, men jag vet inte om det har någon effekt.
    Gelehallonimplantat är i regel hårdare än t.ex. koksalt, så de känns och uppför sig mindre naturligt än t.ex. koksalt. Däremot kan du få geleimplantat i anatomisk (droppformad) form och de ser ju mer naturliga ut än runda implantat.
    Själv har jag anatomiska gelehallonimplantat och jag tycker att de ser väldigt naturliga ut.


    kjhty skrev 2009-10-14 12:38:01 följande:
    Min fråga är då om någon råkade veta hur vanligt det är med bristningar? Jag vill göra en lite förstorning till en A-kupa, eller en B. Jag skulle välja hallongele implantat, eftersom det verkar mer naturligt? Eller har jag fel? Kan man på något sätt "töja" ut skinnet så det inte ser alldeles stenhårt ut? Jag skulle hellst vela lägga in implantatet genom armhålan, men blev nu fundersam uti att det verkar vara mer komplicerat. Hade blivit jätteglad om någon kan bidra med kunskap eller erfarenhet.
  • kjhty
    Jojjo82 skrev 2009-10-14 13:03:18 följande:
    Har inte en aning om hur vanligt det är med bristningar faktiskt... Jag lade in lite större implantat och fick inga bristningar, men det kanske beror på att jag lade implantaten under bröstmuskeln, så uttöjningen av skinnet gick inte direkt rasande fort Du kan testa att smörja in huden med lotion eller olja så att du blir mjukare i skinnet, men jag vet inte om det har någon effekt.Gelehallonimplantat är i regel hårdare än t.ex. koksalt, så de känns och uppför sig mindre naturligt än t.ex. koksalt. Däremot kan du få geleimplantat i anatomisk (droppformad) form och de ser ju mer naturliga ut än runda implantat.Själv har jag anatomiska gelehallonimplantat och jag tycker att de ser väldigt naturliga ut.
    Jo det blir nog under muskeln och genom armhålan. Har tid för besök nu i november så får hoppas kirurgen kan svara ang bristningar..Får jag fråga hur stora du la in på en gång? Dom rekommenderar att använda en sportopp och ris, vad för sort sporttopp? Jag har en Champion som sitter åt väldigt tight.
  • Jojjo82

    Jag lade in 400cc till mina fjuttiga 90cc. Det låter ju ofantligt stort, men jag har kompisar med naturlig D-kupa och mina tuttar ser mycket mindre ut än deras

    Att rekommendera är en sporttop med bra stöd, exvis breda axelband. Brösten är väldigt fombara under läkningstiden, så därför bör man undvika bygelbh. Dessutom sitter tuttarna "under hakan" från början och de behöver tryckas ned. Men varje kirurg verkar rekommendera olika bh:ar, så prata med henne/honom.


    kjhty skrev 2009-10-14 13:16:52 följande:
    Jo det blir nog under muskeln och genom armhålan. Har tid för besök nu i november så får hoppas kirurgen kan svara ang bristningar..Får jag fråga hur stora du la in på en gång? Dom rekommenderar att använda en sportopp och ris, vad för sort sporttopp? Jag har en Champion som sitter åt väldigt tight.
  • Farwyn

    Vilken tid ska du vara där? Jag ligger ju kvar en natt så om du vill komma och hälsa på så får du gärna göra det om du har frågor :)


    Hej123456789 skrev 2009-10-13 19:40:19 följande:
    Jag är säker. Har funderat i 10 år. Hoppats på nyare modernare metoder, att man ska slippa operation. Macrolane är för dyrt för vanligt folk då man måste fylla på en gång per år och kostar lika mycket som en bröstoperation. Suck... hade helst sluppit. Många som gör operation har fina b-kupor men vill bara ha större byst. Jag skulle aldrig utsätta mig med all smärta och komplikationer det kan innebära, och den enorma kostnaden, endast för att gå från B till D.
  • kjhty
    Jojjo82 skrev 2009-10-14 13:52:24 följande:
    Jag lade in 400cc till mina fjuttiga 90cc. Det låter ju ofantligt stort, men jag har kompisar med naturlig D-kupa och mina tuttar ser mycket mindre ut än deras Att rekommendera är en sporttop med bra stöd, exvis breda axelband. Brösten är väldigt fombara under läkningstiden, så därför bör man undvika bygelbh. Dessutom sitter tuttarna "under hakan" från början och de behöver tryckas ned. Men varje kirurg verkar rekommendera olika bh:ar, så prata med henne/honom.
    wow det lät stort. Jag får se vad han säger..Funderar bara på om jag valt rätt klinkik..svårt när det inte finns så mýcket allternativ. Stod på en sida att det ingick kapselförstärkning, tror ej det ingår här.
  • Brudaug2010

    jag håller inte riktigt med där men det är ju så olika! Jag har lagt bakom och har koksalt. De är verkligen jättemjuka och jag har lurat killar att tro att de är naturliga. Känns precis som om de vore helt naturliga..


    Jojjo82 skrev 2009-10-13 08:54:08 följande:
    Oj, det finns sådana makalösa diskussioner på internet om vilken utav placeringarna som är bäst; framför eller bakom bröstmuskeln Jag gjorde det enkelt för mig och litade på min kirurgs omdöme och han använder sig nästan uteslutande av bakomplacering, så då fick det bli så för mig med. Dock kan jag dra några +/- som jag hört om de båda placeringarna.Framför:+ Ger ett mer naturligt häng+ Om man har mer egen bröstmassa, så minskar risken för DB ("Dubbelbröst") med framförplacering. DB är när det egna bröstet är synligt ovanpå fejkbröstet.+ Ingen muskelpåverkan och då blir läkningstiden även kortare- Större risk för rippling (när implantatet "korvar" sig under huden och syns som veck/gropar i huden)- Större risk för kapselbildning (Detta är väldigt omdiskuterat om det stämmer!)Bakom:+ Mindre risk för kapselbildning-/(+) Stummare bröst (De rör sig nästan inte alls). Kan ju många tycka är en fördel - Större risk för DB- Muskelpåverkan (Eftersom bröstmuskeln trycker på implantatet, så spänner det när du spänner muskeln och det kan många tycka känns lite obehagligt)När det gäller ärrets placering har jag faktiskt inga tips att ge. Jag har mitt snitt under bröstet, men eftersom kirurgen var så duktig och placerade snittet precis i bröstvecket, så ser jag det knappt.
  • Jojjo82

    Och då är min kirurg "känd" för att han hellre lägger in för lite än för mycket Jag blev rätt chockad när jag var där på konsultationen och han rekommenderade mig 400cc. Jag var inställd på ~250cc... Jag är en rätt stor tjej, lång med breda axlar och mycket rumpa och lår, så 400cc smälter in bra på mig.
    Jag är otroligt nöjd med storleken!


    kjhty skrev 2009-10-14 14:06:24 följande:
    wow det lät stort. Jag får se vad han säger..Funderar bara på om jag valt rätt klinkik..svårt när det inte finns så mýcket allternativ. Stod på en sida att det ingick kapselförstärkning, tror ej det ingår här.
Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15