• Hej123456789

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • lindab87

    Hej !

    Skönt att se att ingen ska göra värsta jätte brösten, själv har jag 75 G och det är inte så kul, funderar själv på att förminska dom lite då jag ofta har ont i axlar och rygg ! Sen är dom mäst i vägen ;) Hoppas oprationerna går bra ! Lycka till :)

  • shakynose
    lindab87 skrev 2009-10-11 20:14:48 följande:
    Hej ! Skönt att se att ingen ska göra värsta jätte brösten, själv har jag 75 G och det är inte så kul, funderar själv på att förminska dom lite då jag ofta har ont i axlar och rygg ! Sen är dom mäst i vägen ;) Hoppas oprationerna går bra ! Lycka till :)
    Naturligt stora bröst känns faktiskt myyyyycket jobbigare än "plasttuttar". Det går inte alls att jämföra. Jag har haft både och, så jag vet!
    En annan sak man får tänka på är att opererade tuttar ser mindre ut än vad de är, mina f-tuttar ser mer ut att passa i en c-kupa.
  • Farwyn

    Jag kan svara på dina frågor så fort jag gjort operationen :)

  • Hej123456789

    Farwyn, vilket datum har du operationstid?
    Jag ska också boka hos proforma.
    Hur många ml lägger du in?

  • Hej123456789

    En till fråga:

    För och nackdelar med att lägga inplantaten innanför eller utanför bröstmuskeln?
    (när man läser på internet verkar det som om det mest är nackdelar och man riskerar komplikationer med att lägga utanför)

    För och nackdelar med att lägga via armhålan eller under bröstet?
    (här säger olika kliniker helt olika).
    1) ärren verkar bli finare om man lägger i armhålan. Och man behöver inte oroa sig för att anstränga ärren genom att använda BH.
    Men eftersom inplantatet förss från huden till bröstområdet så kanske det har en sämre inverkan på kroppen eftersom operationen berör ett större område?
    2) om man lägger snittet under bröstet så borde det vara lättare att placera inplantatet? mindre risk för komplikationer?

    Kan nån hjälpa mig att reda ut den här djungeln av information.

  • Jojjo82

    Oj, det finns sådana makalösa diskussioner på internet om vilken utav placeringarna som är bäst; framför eller bakom bröstmuskeln Jag gjorde det enkelt för mig och litade på min kirurgs omdöme och han använder sig nästan uteslutande av bakomplacering, så då fick det bli så för mig med. Dock kan jag dra några +/- som jag hört om de båda placeringarna.

    Framför:
    + Ger ett mer naturligt häng
    + Om man har mer egen bröstmassa, så minskar risken för DB ("Dubbelbröst") med framförplacering. DB är när det egna bröstet är synligt ovanpå fejkbröstet.
    + Ingen muskelpåverkan och då blir läkningstiden även kortare
    - Större risk för rippling (när implantatet "korvar" sig under huden och syns som veck/gropar i huden)
    - Större risk för kapselbildning (Detta är väldigt omdiskuterat om det stämmer!)

    Bakom:
    + Mindre risk för kapselbildning
    -/(+) Stummare bröst (De rör sig nästan inte alls). Kan ju många tycka är en fördel
    - Större risk för DB
    - Muskelpåverkan (Eftersom bröstmuskeln trycker på implantatet, så spänner det när du spänner muskeln och det kan många tycka känns lite obehagligt)

    När det gäller ärrets placering har jag faktiskt inga tips att ge. Jag har mitt snitt under bröstet, men eftersom kirurgen var så duktig och placerade snittet precis i bröstvecket, så ser jag det knappt.


    Hej123456789 skrev 2009-10-13 08:33:24 följande:
    En till fråga:För och nackdelar med att lägga inplantaten innanför eller utanför bröstmuskeln?(när man läser på internet verkar det som om det mest är nackdelar och man riskerar komplikationer med att lägga utanför)För och nackdelar med att lägga via armhålan eller under bröstet?(här säger olika kliniker helt olika).1) ärren verkar bli finare om man lägger i armhålan. Och man behöver inte oroa sig för att anstränga ärren genom att använda BH.Men eftersom inplantatet förss från huden till bröstområdet så kanske det har en sämre inverkan på kroppen eftersom operationen berör ett större område?2) om man lägger snittet under bröstet så borde det vara lättare att placera inplantatet? mindre risk för komplikationer?Kan nån hjälpa mig att reda ut den här djungeln av information.
  • Farwyn

    Jag frågade min kirurg om placeringen av snittet

    Om man sätter det i armhålan så är det klart att ärret syns mindre. Men det är svårare att lägga in implantatet på plats.

    Ärret under bröstet syns mer men det kommer inte störa mig alls :) Och det är lättare att lägga in implantatet.

    Jag är glad att de inte öppnar en genom vårtgården så mycket mer.. aj aj aj

  • Farwyn

    Ja just det..

    ska operera mig den 4e november :)
    Haha jag minns faktiskt inte hur många ml som jag ska lägga in.. jag har ett sånt guldfiskminne så det är läskigt. Allt jag vet är att jag går från 75 B till typ 75-80 D

  • Hej123456789

    Jojjo, hur länge åt du smärtstillande?
    Hur lång tid väntade du innan du började arbeta?
    Hur ont har man egentligen första veckan?

    Jag är så rädd att det känns som jag kan kräkas redan nu :(

    Fawyn, jag ska på konsultation den 5 nov. Lycka till med din op!

Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15