Inlägg från: Hej123456789 |Visa alla inlägg
  • Hej123456789

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • Hej123456789

    Jag funderar själv på 150-200 ml. Nu har jag AA-kupa.
    Någon som har före och efterbilder som vill dela med sig?

    Alla tips, och all slags info i sammanband med operationen och läkningstiden är välkommen!

    PS, vad händer om man får kapselbildning? Måste man opereras igen då?

    Vilka krav på kirurgen ska man ställa? Att det ska vara något sålunda symetriskt, och att får man en blödning, kapselbildning eller någon annan komplikation så står dem för det?

  • Hej123456789

    Ingen som direkt svarade på någon av mina frågor, men tack för att ni skriver något i alla fall...

    Dock hoppas jag att någon vågar svara på de frågor jag listade i mitt första inlägg. Det skulle hjälpa mig betydligt. Behöver inga länkar, jag har sökt och läst en massa redan. Inklusive på forum. Men jag skulle vilja ha en mer sammanfattande tråd där folk beskriver sin operation och tiden efteråt.

    Hoppas någon vill ta sig tid att svara mig...

    Tack allihop

  • Hej123456789

    Tack!

    Två "oj" dock. Du hade lite ont upp till 4 månader efter, och du tycker att du kom lindrigt undan? usch...

    Jag är jätteorolig för smärtan, har låg smärttröskel. Kunde du komma upp ur sängen själv på morgonarna?

    Och sen att man inte kan sova på magen... undrar var gränsen går. Jag har väl som du circa 90 cl nu skulle ja tippa. Men vill bara förstora max 200 cl (så 150 egentligen då eftersom det sägs att 50cl inte syns utanpå).

    Tror ni att man kan sova på magen sen? Eller är brösten för stora då? (totalt max 250 cl).

    Tror inte jag kan klara av att aldrig få sova på magen igen. Att sova på sidan en månad kanske jag kan klara med sömntabletter. Har försökt träna på att sova på sidan men det går inte. Jg ligger vaken en timme, men så fort jag rullar över på magen så somnar jag bums :(

  • Hej123456789

    Farwyn, vilket datum har du operationstid?
    Jag ska också boka hos proforma.
    Hur många ml lägger du in?

  • Hej123456789

    En till fråga:

    För och nackdelar med att lägga inplantaten innanför eller utanför bröstmuskeln?
    (när man läser på internet verkar det som om det mest är nackdelar och man riskerar komplikationer med att lägga utanför)

    För och nackdelar med att lägga via armhålan eller under bröstet?
    (här säger olika kliniker helt olika).
    1) ärren verkar bli finare om man lägger i armhålan. Och man behöver inte oroa sig för att anstränga ärren genom att använda BH.
    Men eftersom inplantatet förss från huden till bröstområdet så kanske det har en sämre inverkan på kroppen eftersom operationen berör ett större område?
    2) om man lägger snittet under bröstet så borde det vara lättare att placera inplantatet? mindre risk för komplikationer?

    Kan nån hjälpa mig att reda ut den här djungeln av information.

  • Hej123456789

    Jojjo, hur länge åt du smärtstillande?
    Hur lång tid väntade du innan du började arbeta?
    Hur ont har man egentligen första veckan?

    Jag är så rädd att det känns som jag kan kräkas redan nu :(

    Fawyn, jag ska på konsultation den 5 nov. Lycka till med din op!

  • Hej123456789

    Jag är säker. Har funderat i 10 år. Hoppats på nyare modernare metoder, att man ska slippa operation. Macrolane är för dyrt för vanligt folk då man måste fylla på en gång per år och kostar lika mycket som en bröstoperation. Suck... hade helst sluppit. Många som gör operation har fina b-kupor men vill bara ha större byst. Jag skulle aldrig utsätta mig med all smärta och komplikationer det kan innebära, och den enorma kostnaden, endast för att gå från B till D.

  • Hej123456789

    Tack Farwyn, men du kommer nog vara mycket trött och omtumlade den 5 november. Men du får gärna komma in här på forumet om alla detaljer efter ett par dagar :) med före och efter bilder och uppdatera oss på hur du mår :)

  • Hej123456789

    Tack Elsi, mycket bra info. Men låter besvärligt att ta sig upp på morgonen. Min man får nog dra upp mig i armen.

    Hmm...du la in 245, och du gick från platt till storlek C????

    Men alla säger ju att 50 "försvinner" (ej syns?)? Så egentligen har du bara ca 200?

    Jag har provat med 1,5 dl ris i påsarna. Alltså ska jag ha 200 implantat, eller hur?

  • Hej123456789

    Min operation är 3 dagar före jul. Undrar om jag kan tacka ja till att gå på julmiddag hos föräldrarna eller om man bara ska stanna hemma med gubben över jul. Vill inte sitta där och pinas om det gör jätteont, vill inte att det ska synas för hade inte tänkt berätta för dem om operationen.

  • Hej123456789

    Jaha, jag trodde det där med att 50 försvinner var vedertaget.
    Får fråga kirurgen om det. På alla internetforum står det att man ska addera 50 till den storleken man egentligen vill ha för att resten buktas in i kroppen och inte syns på utsidan,eller nåt sånt.

  • Hej123456789

    PS hjälper de smärtstillande ni fick bra? hur pass ont hade ni när ni åt medecinen? Hur länge åt ni de tunga smärtstillande, och när kunde ni gå över till typ alvedon/ipren.

    Och hur länge tog det innan ni kunde stiga upp ur sängen ordentligt utan smärta?

  • Hej123456789

    Jag har varit helt inställd på operation med ärr under bröstet. Men nu börjar jag fundera i banorna att operera med ärr kring vårtgårdarna. För då kan man ju förminska dem en aning samtidigt (mina är lite olika stora tror jag). Men är rädd att det ärret ska synas mycket mera. Någon som vet om risker och fördelar med att operera via vårtgårdarna? Alla jag har sett som gjort det verkar ha haft koksalt?

    Sen tycker jag att jag har jättesvårt att välja storlek då det inte finns mycket före och efterbilder på tjejer som gått från AA till A eller liten B. Tror jag max vill ha 175 ml. När jag bara hade det i bh:n såg det inte så stort ut, men med kläder över såg det nästan för stort ut. Och jag provade att ligga på magen och tar jag större än så kommer det nog bli för knöligt för att ligga på magen så småningom.

  • Hej123456789

    Jag testade med ris hemma en stund, men inte hade du ris i bh:n dygnet runt, på jobbet, när du sov? tänkte om det finns inlägg man kunde köpa. Men kanske inte då?

  • Hej123456789

    Vart opererar du dig på måndag?

    Kom gärna tillbaka och skriv om hur det gick och hur du mådde dagarna efter. Är också väldigt orolig för smärtan. Men man får väl räkna på en vecka med väldigt mycket ont. Ont en månad till som är lite jobbiga...

    Ni som sjukskrivit er/tänker sjukskriva er. Vilken anledning har ni uppgett? Står det inte på intyget? Skickar man det endast till försäkringskassan? Eller får chefen reda på anledningen, eller kan man ljuga och hitta på något annat?

    Hur gjorde ni? Berättade ni på jobbet?

  • Hej123456789

    Någon som har opererats av Örjan Gribbe? Honom har jag aldrig hört talas om ,men han har tydligen arbetat på Victoriakliniken och nu på Proforma.

  • Hej123456789

    Lycka till!

    Angående Örjan Gribbe så står det på Proforma att han är med i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi, men han finns inte listad i deras medlemsregister. Hmm

    Sen är det lite konstigt om han har arbetat på Victoriakliniken som är så känd, men man hör bara talas om Charles Randquist.

    Är det ingen här som har opererats av Dr Gribbe?

    Man hittar ingen som har opererats av honom när man googlar runt heller...

Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15