• Hej123­456789
    Äldre 6 Oct 07:47
    23254 visningar
    100 svar
    100
    23254

    Bröstförstoringstråden 15

    Hej

    Behöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.

    1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.

    2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?

    3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?

    4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.

    5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.

    6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?

    Tack på förhand!

  • Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15
  • Hej123­456789
    Äldre 6 Oct 19:09
    #1

    Jag funderar själv på 150-200 ml. Nu har jag AA-kupa.
    Någon som har före och efterbilder som vill dela med sig?

    Alla tips, och all slags info i sammanband med operationen och läkningstiden är välkommen!

    PS, vad händer om man får kapselbildning? Måste man opereras igen då?

    Vilka krav på kirurgen ska man ställa? Att det ska vara något sålunda symetriskt, och att får man en blödning, kapselbildning eller någon annan komplikation så står dem för det?

  • Farwyn
    Äldre 9 Oct 07:09
    #2
  • Chris2­4
    Äldre 9 Oct 07:41
    #3

    Får jag bara fråga en sak, utan och verka otrevlig eller kritisera alls för jag har själv nära vänner som har gjort en förstoring men varför gör du det?

    Är det för att du har fött barn och känner dig "okvinnlig" som en av mina kompisar eller är det för att dina är väldigt väldigt små o man kan inte känna sig kvinnlig heller som min andra kompis?

  • elsi
    Äldre 9 Oct 08:22
    #4

    gjorde det för mig själv... hade inga, var 40+år med en 13 årings bröst.
    Var i för sig väldigt fysikt aktivt o vägd runt 46K och då är det ok att vara platt men....
    provad /kämpade med BRAVO i ett år(slå upp det på nätet hinna inte skriva nu) o fick sår på bröst korgen.. för jag kämpade så och var envis. mina kanske fick plats i min hand flater, så stora var dom.

    ha nu 75C och är nöjd,väga närmare 50 eftersom jag slutat med mitt fysisk jobb. 245 i varje,

    lägg ris i 2 påsar, ca en dl att börja med se hur det känns..
    kolla min galleri, se d oäkta ut?
    Gör det för DIG INTE för att vara lik någon annan eller vara bättre eller att passa in, göt det för DIG..

  • Chris2­4
    Äldre 9 Oct 08:50
    #5

    Haha, du behöver inte förklara hur det känns, är 1.48cm LÅNG ;) och har storlek 80A-B (beroende på bh.) så jag vet känslan av stora bröst, dem är inte hängiga (än) men tunga, när man får den där kära mensen så blir det extremt jobbigt då det verker o dem är ömma som aldrig förr.

    Nu fick jag din förklaring vart fall, jag undra mest faktiskt då det är mer vanligt nuförtiden tycker jag.

  • Farwyn
    Äldre 9 Oct 12:13
    #6

    Åh jag skrev ju ett jätte långt inlägg så kom bara länken med :S

    Jag ska göra mina inlägg den 4 november :) ÄR jätte nervös men jag kommer att bli så nöjd..

    Länken jag skrev upp måste ni som ska göra bröstförstoringar bara läsa. På Proforma kliniken dit jag ska gå gav min kirurg mig i uppdrag att läsa på den hemsidan. Det finns bilder på bröst samt checklistor som är både för före op och efter op. Typ sånt som man inte tänker på. Att man tex behöver hjälp med byxorna efter man har varit på toa och hur man bäst tar sig upp ur sängen etc

    Vad man behöver/vill ha för inlägg beror nog mycket på hur stora brösten är från början :) Jag är en 75 B nu och ska gå till 75D. Jag är 178 cm lång med breda höfter och lite mullig. Jag älskar min kropp förrutom mina bröst som bara inte passar in med resten..

  • Hej123­456789
    Äldre 9 Oct 16:51
    #7

    Ingen som direkt svarade på någon av mina frågor, men tack för att ni skriver något i alla fall...

    Dock hoppas jag att någon vågar svara på de frågor jag listade i mitt första inlägg. Det skulle hjälpa mig betydligt. Behöver inga länkar, jag har sökt och läst en massa redan. Inklusive på forum. Men jag skulle vilja ha en mer sammanfattande tråd där folk beskriver sin operation och tiden efteråt.

    Hoppas någon vill ta sig tid att svara mig...

    Tack allihop

  • Jojjo8­2
    Äldre 9 Oct 17:09
    #8

    Jag ska försöka svara på dina frågor

    1. Jag har lagt in 400cc och hade 90cc innan operationen. Jag opererade mig på Victoriakliniken i Stockholm och lade inläggen bakom bröstmuskeln.

    2. Jag var aldrig sängliggande efter operationen, men hade väldigt ont i ett par dagar. Tyckte det kändes mycket bättre när jag rörde på mig och höll igång blodcirkulationen.

    3. Jag hade bandet (bandaget/tejpen) på i en vecka. Tvätta håret var lite krångligt för man var väldigt öm och stel.

    4. Jag kan nog fortfarande, 10 månader efter operationen, inte riktigt sova på mage. Men det är inte för att det gör ont, utan mer för att det är lite "knöligt"

    5. Efter ca 4 månader så kände jag att det var "mina" bröst. Då hade de hängt till sig fint och jag hade inte ont längre.

    6. Jag gjorde min operation precis innan jul, så det blev en naturlig frånvaro på ca två veckor. Sjukskriven har du rätt att bli om du tar intyg från kirurgen.

    Kom ihåg att jag svarar på frågorna helt efter mina erfarenheter. Det finns personer som har haft betydligt värre återhämtning än jag. Tror att jag har kommit ganska bra undan...

    Lycka till!


    Hej123456789 skrev 2009-10-06 07:47:39 följande:
    HejBehöver svar på några frågor från er som har genomfört en sådan operation.1) Snälla beskriv vilken storlek ni hade i ml, om implantantatet lades ovanför eller innanför bröstmuskeln, vart ni opererade er etc.2) hur länge var du sängliggandes/"handikappad" efteråt? Hur ont hade du? Var det ett par dagar, en vecka eller flera veckor som du hade rejält ont?3) hur länge har man bandade runt brösten sen? hur klarar man av vardagssysslor som att tvätta håret?4) hur länge tar det innan man kan sova på mage? Jag sover alltid på mage, sidan kan funka. Har aldrig lyckats somna på rygg. Jag kommer nog behöva sömntabletter utskrivna.5) Hur lång tid tog det innan ni kände er som normalt? Alltså brösten kan ju ta lite tid innan de mjuknar upp, så det behöver du inte räkna med. Men mer liksom allmänt? Att du inte besvärades längre av operationen.6) Hur länge var ni sjukskrivna efteråt? Har man rätt att bli sjukskriven? Jag vill inte att nån på jobbet ska veta. Om man har två veckors semester, tror ni det räcker?Tack på förhand!
  • Hej123­456789
    Äldre 9 Oct 19:20
    #9

    Tack!

    Två "oj" dock. Du hade lite ont upp till 4 månader efter, och du tycker att du kom lindrigt undan? usch...

    Jag är jätteorolig för smärtan, har låg smärttröskel. Kunde du komma upp ur sängen själv på morgonarna?

    Och sen att man inte kan sova på magen... undrar var gränsen går. Jag har väl som du circa 90 cl nu skulle ja tippa. Men vill bara förstora max 200 cl (så 150 egentligen då eftersom det sägs att 50cl inte syns utanpå).

    Tror ni att man kan sova på magen sen? Eller är brösten för stora då? (totalt max 250 cl).

    Tror inte jag kan klara av att aldrig få sova på magen igen. Att sova på sidan en månad kanske jag kan klara med sömntabletter. Har försökt träna på att sova på sidan men det går inte. Jg ligger vaken en timme, men så fort jag rullar över på magen så somnar jag bums :(

  • Jojjo8­2
    Äldre 9 Oct 19:53
    #10

    Med ont menar jag att jag var stel och lite öm upp till ca 4 månader, ganska likt träningsvärk. Inte så farligt alltså. Upp ur sängen kom jag absolut. Jag har iofs en ganska hög smärttröskel, men tycker att min knäoperation (korsband) var tio resor värre än bröstoperationen. Jag var tillbaka på jobbet efter två veckor och vad jag vet så är det ingen som misstänkt att jag gjort en operation. Nu har jag ju ett stillasittande kontorsjobb där jag inte behöver röra mig längre än till kaffeautomaten på dagarna, så det var inte speciellt svårt att dölja sina krämpor

    När det gäller magsovandet, så tror jag inte att du kommer att ha några problem faktiskt. Jag är en sidosovare och att ligga på mage är bara lite knöligt och gör absolut inte ont. Det är väl mer en ovana att jag faktiskt har något som kan knöla och vara i vägen som är problemet

    Försök att inte oroa dig så mycket! Det kommer att gå så bra ska du se


    Hej123456789 skrev 2009-10-09 19:20:13 följande:
    Tack!Två "oj" dock. Du hade lite ont upp till 4 månader efter, och du tycker att du kom lindrigt undan? usch...Jag är jätteorolig för smärtan, har låg smärttröskel. Kunde du komma upp ur sängen själv på morgonarna?Och sen att man inte kan sova på magen... undrar var gränsen går. Jag har väl som du circa 90 cl nu skulle ja tippa. Men vill bara förstora max 200 cl (så 150 egentligen då eftersom det sägs att 50cl inte syns utanpå).Tror ni att man kan sova på magen sen? Eller är brösten för stora då? (totalt max 250 cl).Tror inte jag kan klara av att aldrig få sova på magen igen. Att sova på sidan en månad kanske jag kan klara med sömntabletter. Har försökt träna på att sova på sidan men det går inte. Jg ligger vaken en timme, men så fort jag rullar över på magen så somnar jag bums :(
Svar på tråden Bröstförstoringstråden 15