• stella­stella
  Äldre 23 Sep 07:47
  9591 visningar
  67 svar
  67
  9591

  LCHF någon fler

  Jag har precis börjat med LCHF, sedan i söndags dvs tre dagar, och jag är än så länge väldigt positiv. Inget sötsug, ingen hunger, inga fixerade tankar på mat, stort sett ett normalt liv!!! Alltså inte som med andra metoder ständiga tankar på mat och inget räknande av points eller kalorier så nu känns det som att jag har hittat "min" grej!!!!

  Måste säga att i början (och är fortfarande lite) var jag väldigt skeptisk och tänkte att jag kommer att gå upp massor med allt detta fett...så i går var jag tvungen att kontrollmäta bara för att se så att jag inte hade ökat och peppar peppar så ser det ut som det blivit lite mindre på måttbandet

  Efter den här långa inledningen har jag en lite fråga och det är att jag känner mig ständigt väldig varm som att förbränningen går på högvarv - är det någon fler som känner igen sig i det???

 • Svar på tråden LCHF någon fler
 • brides­illy
  Äldre 24 Sep 16:26
  #21

  hur mycket har ni gått ner, på hur lång tid med denna diet?

 • gladaD­essie
  Äldre 24 Sep 18:07
  #22

  Hej hej, vad äter man som är så speciellt på denna diet? lite sugen på att prova.

 • Dalkul­la79
  Äldre 24 Sep 18:32
  #23

  Hejhej jag äter oxå utan kolhydrater, så mkt det går.första veckan var jag så trött och hade huvudvärk men nu mår jag bättre men sötsuget är kvar ännu det är jobbigt men det ger sig. har ätit med denna metod tidigare och gick ner 10kg så nu är det dax igen. Men det kommer ju prövningar som tex julen..

 • Dalkul­la79
  Äldre 24 Sep 18:33
  #24

  Köp den det har jag gjort! Mkt gott där!


  bridesilly skrev 2009-09-23 18:42:15 följande:
  Ni som äter denna diet, har ni köpt skaldemans kokbok nån av er? håller på att läsa hans bok nu och funderar på om jag ska köpa kokboken också
 • Dalkul­la79
  Äldre 24 Sep 18:34
  #25

  Har ni aldrig ätit nått med kolhydrater under dem 7 mån??


  Snoddasen skrev 2009-09-24 11:49:57 följande:
  hej hej!vi har kört lchf i ca 7 månader, jag har gått ner 30 kg och sambon 11. vi har aldrig mått så bra som vi gör nu, sötsuget har försvunnit och vi har ett bra förhållande till mat. vi håller inte på att räkna kalorier utan vi äter enligt lchf och äter tills vi blir mätta! det känns helt fantastiskt! jag har alltid varit ganska överviktig och försökt banta och äta fettsnålt. visst jag har gått ner i vikt, men efter bara 2-3 månader har jag gett upp och sen lagt på mig lika mycket och mer därtill. vi har även insett hur bra våra kroppar mår av att inte äta denna mängd kolhydrater som man alltid annars får i sig. de gånger vi har ätit kolhydrater när man varit på fester eller kalas så har magen blivit helt körd efteråt och man riktigt känner vilken effekt kolhydraterna har på sötsuget och på hungern! jag har fortfarande en bit kvar innan jag är nöjd, skulle tippa på 25 kg till, men även när jag nått mitt mål kommer vi fortsätta äta lchf eftersom vi båda mår så mycket bättre av det!
 • brides­illy
  Äldre 24 Sep 21:21
  #26

  okej. tack för svar ja om inte annat så tycker jag det är kul att läsa om allt så varför inte


  Dalkulla79 skrev 2009-09-24 18:33:31 följande:
  Köp den det har jag gjort! Mkt gott där!
 • brides­illy
  Äldre 24 Sep 21:21
  #27

  nån som kan svara mig på detta, i denna diet ska man ju äta grädde och mycket fett. men jag som inte tål grädde, funkar det ändå tros?

 • majapi­raja
  Äldre 24 Sep 22:13
  #28

  Hej. Jag och min sambo har börjat så smått med det här "tänket" med LCHF.. Och vi tar emot alla tips och råd som vi kan få. Även tips på litteratur, så att vi kan börja köra på för fullt.
  Gick ner 18 kilo i våras med Cambridge, men som vanligt har jag gått upp 7-8 kg. Har inte råd att fortsätta med C-kuren så vi tänkte att detta är något för oss!

 • annapy­tt
  Äldre 25 Sep 10:05
  #29

  Jag kör också LCHF men har inte gått ner så mycket. Tyvärr har det blivit en del fusk också, ehrmm (som har straffat sig med magknip och gaser utöver det vanliga).
  Har funderat på om man ska köra fakir nån vecka eller två och kicka igång det igen.

  Snoddasen, som gått ner 30kg. Wow! Grattis! Har viktnedgången varit jämn eller har den stannat upp ibland?

 • Snodda­sen
  Äldre 25 Sep 11:22
  #30

  Man kan väl säga att i princip alla matvaror innehåller mer eller mindre kolhydrater, vi försäker så långt det går att inte äta prudukter som innehåller mer än 5 kolhydrater/ 100g och det utesluter ju ris, potatis, pasta, bröd, gryner osv. däremot har vi hittat ett bröd som innehåller väldigt lite kolhydrater, och vi båda äter en skiva var till frukost några dagar i veckan. Sen måste man givetvis anpassa sig om man bjuds bort på middag, eller om man har fest. Men om vi en dag har ätit på tok för mycket kolhydrater så gör det inget eftersom vi dagen efter går tillbaka och äter som vanligt. Det vi känner vid för stort intag av kolhydrater är att magen blir helt körd och hungern blir jättejobbig. Men det försvinner oftast efter en dag med lchf igen!


  Dalkulla79 skrev 2009-09-24 18:34:28 följande:
  Har ni aldrig ätit nått med kolhydrater under dem 7 mån??
Svar på tråden LCHF någon fler