• stella­stella
    Äldre 23 Sep 07:47
    10217 visningar
    67 svar
    67
    10217

    LCHF någon fler

    Jag har precis börjat med LCHF, sedan i söndags dvs tre dagar, och jag är än så länge väldigt positiv. Inget sötsug, ingen hunger, inga fixerade tankar på mat, stort sett ett normalt liv!!! Alltså inte som med andra metoder ständiga tankar på mat och inget räknande av points eller kalorier så nu känns det som att jag har hittat "min" grej!!!!

    Måste säga att i början (och är fortfarande lite) var jag väldigt skeptisk och tänkte att jag kommer att gå upp massor med allt detta fett...så i går var jag tvungen att kontrollmäta bara för att se så att jag inte hade ökat och peppar peppar så ser det ut som det blivit lite mindre på måttbandet

    Efter den här långa inledningen har jag en lite fråga och det är att jag känner mig ständigt väldig varm som att förbränningen går på högvarv - är det någon fler som känner igen sig i det???

  • Svar på tråden LCHF någon fler
  • Snodda­sen
    Äldre 25 Sep 11:24
    #31

    Min sambo är laktosintolerant så vi äter enbart laktosfritt. Kan det funka för dig? Annars får du helt enkelt använda andra livsmedel, mycket mer smör, creme fraiche, feta köttprodukter ex bacon och fläsk, majonäs m.m. Finns mycket som är fett!


    bridesilly skrev 2009-09-24 21:21:51 följande:
    nån som kan svara mig på detta, i denna diet ska man ju äta grädde och mycket fett. men jag som inte tål grädde, funkar det ändå tros?
  • Snodda­sen
    Äldre 25 Sep 11:26
    #32

    Viktnedgången har varit ganska jämn, den snittar på 1 kg i veckan. Men jag har märkt senaste månaden att det börjar gå lite långsammare. Men det är ju helt naturligt, ju mer man väger desto fortare försvinner kilona, och nu 30 kg senare är det inte konstigt om det saktar ner lite.


    annapytt skrev 2009-09-25 10:05:36 följande:
    Jag kör också LCHF men har inte gått ner så mycket. Tyvärr har det blivit en del fusk också, ehrmm (som har straffat sig med magknip och gaser utöver det vanliga).Har funderat på om man ska köra fakir nån vecka eller två och kicka igång det igen.Snoddasen, som gått ner 30kg. Wow! Grattis! Har viktnedgången varit jämn eller har den stannat upp ibland?
  • brides­illy
    Äldre 25 Sep 14:07
    #33

    Nu har jag beställt skaldemans bok + kokboken som han gjort. har bara ett låne ex av hans bok så jag tänkte det är lika bra att köpa en själv med

  • halmst­adbrud­en 2
    Äldre 25 Sep 17:45
    #34

    Jag har gått ner 7kg på 7veckor på lchf dieten.

  • Tokise­n
    Äldre 25 Sep 18:37
    #35

    man äter istortsett inga kolhydrater och ersätter dessa med fett istället, grönsaker ovan jord är "godkända".
    JAg rekomenderar att du går in på kolhydrater i fokus och läser mer, där står allt man behöver veta.
    Lycka till


    gladaDessie skrev 2009-09-24 18:07:39 följande:
    Hej hej, vad äter man som är så speciellt på denna diet? lite sugen på att prova.
  • stella­stella
    Äldre 28 Sep 07:36
    #36
    Snoddasen skrev 2009-09-24 13:44:31 följande:
    .....Har du vägdag på söndag eller? själva kör vi fredagar. festar man till det under helgen och äter för mycket kolhydrater så har man veckan på sig att rätta till det :)
    Jag startade förra söndagen så jag kände att jag måste invänta söndagen innan jag mätte mig men sen har jag tänkt gå över till fredag eller lördag just för som du skriver om man vill göra något extra men som det är nu har jag inget behov av något extra faktiskt...i lördags åt jag lite nötter men det var allt...(oj vilken lång mening men den får vá )

    Resultatet då! Jo - 4 cm!!!!!

    och jag är supernöjd och kommer med det resultatet att fortsätta en vecka till. Nu har vi dessutom fått fart på vågen så nu får vi se till nästa vecka om den också visar minus
  • brides­illy
    Äldre 28 Sep 13:41
    #37

    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/

    läser ni annikas blogg ni som äter lchf?

  • Zia 200906­18
    Äldre 28 Sep 14:16
    #38

    Jag gick ner hela 5 kilo första veckan och 8 kilo efter knappt en månad. Sen gick det naturligtvis inte lika snabbt och efter 2 somrar och utlandsresor har det slarvats en hel del. Men nu har vi väl tänkt komma igång igen på allvar, måste bara inhandla ett nytt batteri till vågen;)

  • Snodda­sen
    Äldre 28 Sep 14:44
    #39

    läser annikas blogg några ggr i veckan, även www.kostdokton.se och www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jsp riktigt bra inspiration och bra läsning om vad som sägs inom kostdebatten!


    bridesilly skrev 2009-09-28 13:41:05 följande:
    blogg.passagen.se/dahlqvistannika/läser ni annikas blogg ni som äter lchf?
  • Snodda­sen
    Äldre 28 Sep 14:45
    #40

    ooops, felstavning www.kostdoktorn.se ska det vara!

Svar på tråden LCHF någon fler