• stella­stella
  Äldre 23 Sep 07:47
  9960 visningar
  67 svar
  67
  9960

  LCHF någon fler

  Jag har precis börjat med LCHF, sedan i söndags dvs tre dagar, och jag är än så länge väldigt positiv. Inget sötsug, ingen hunger, inga fixerade tankar på mat, stort sett ett normalt liv!!! Alltså inte som med andra metoder ständiga tankar på mat och inget räknande av points eller kalorier så nu känns det som att jag har hittat "min" grej!!!!

  Måste säga att i början (och är fortfarande lite) var jag väldigt skeptisk och tänkte att jag kommer att gå upp massor med allt detta fett...så i går var jag tvungen att kontrollmäta bara för att se så att jag inte hade ökat och peppar peppar så ser det ut som det blivit lite mindre på måttbandet

  Efter den här långa inledningen har jag en lite fråga och det är att jag känner mig ständigt väldig varm som att förbränningen går på högvarv - är det någon fler som känner igen sig i det???

 • Svar på tråden LCHF någon fler
 • stella­stella
  Äldre 23 Sep 09:09
  #3

  Håller helt och fullt med!!!!!

  Men som jag skrev i mitt inlägg så känns det här absolut inte som att jag försakar något och absolut inte som att jag går på någon diet vilket för mig är helt fantastiskt.

  Kan däremot tänka mig i det långa loppet att jag också kommer att gå över till att köra någon slags lättvariant av det hela

  Nu kör jag väl en medelvariant, jag räds inte fett utan använder äkta smör mm och håller igen med kolhydrater som pasta, ris osv. Är däremot inte strikt med under-jord-grönsaker och äter både sötsaker och mackor emellanåt. Livet är för kort för att inte njuta av ostmackor, tycker jag :) Hellre en extra joggingrunda då för att kompensera...
  [/citat]

 • stella­stella
  Äldre 23 Sep 09:10
  #4

  Sofie... helt klart är det en stor omställning för kroppen!!! men som sagt så känns det väldigt bra just nu

 • stella­stella
  Äldre 23 Sep 12:35
  #9

  så sant så sant


  Fruxo skrev 2009-09-23 11:00:49 följande:
  , allt kretsar inte längre kring nästa måltid.
 • stella­stella
  Äldre 23 Sep 12:39
  #10

  Vad duktig du är!!!
  jag gick för ca 10 år sedan ner ca 40 kg genom att räkna kalorier och det funkad bra då men jag var som besatt av mat så nu när kilona har smygit sig på igen (inte alla men några) känner jag inte att jg orkar det igen!


  konstigabaralillajag skrev 2009-09-23 10:18:07 följande:
  Jag har ätit det under en längre period. Hade ett uppehåll i somras då jag inte åt strikt utan unnade mig lite kolhydrater ibland (då menar jag onyttigheter).När jag började med LCHF gick jag ner 27 kg på 6 månader, mådde prima hela tiden. Jag har gått upp lite igen men är långt ifrån startviken jag hade då jag började med LCHF.Jag kör nu strikt igen och kommer göra det ett tag. Vet nu och har förstått att jag inte mår bra av för mycket kolhydrater. Älskar kött i alla dess former så denna kosten fungerar alldeles ypperligt för mig.
 • stella­stella
  Äldre 24 Sep 09:38
  #12

  Jag har precis köpt boken "Smörstekt" som jag fick i går och som jag bara hunnit bläddra i och den verkar ganska ok tycker jag, men jag blev lite besviken att det var så pass mycket efterrätter i den men det kanske kan vara bra om sötsuget skulle sätta in.


  bridesilly skrev 2009-09-23 18:42:15 följande:
  Ni som äter denna diet, har ni köpt skaldemans kokbok nån av er? håller på att läsa hans bok nu och funderar på om jag ska köpa kokboken också
 • stella­stella
  Äldre 24 Sep 09:42
  #13

  Nästa vecka ska jaf ha lite folk som kommer hem på klädvisning och då hade jag från börajn tänkt bjuda på äppelpaj mne det känns som att det går bort nu. Det jag har hittat och som jag kan tänka mig att bjuda på är ostkaka med sylt/färska bär och grädde.

  I receptet är det en 0,5 dl socker först tänkte jag ta bort det helt men då var det sågon som sa att det blev så salt (pga keson antar jag)Vad tror ni är det helt galet då den denna mängden delas på 6-8 personer sen behöver ju jag naturligtvis inte ta av den utan kan hålla mig till hallonen och grädden

 • stella­stella
  Äldre 24 Sep 12:19
  #16

  Jag är som sagt inne på min första vecka och skillnaden är stor i hur jag mår!
  Ska bli spännande att se på måttbandet (trasig våg) på söndag om det har gett någon effekt. Är livrädd att det ska ha ökat på för hur det än är så känns det läskigt md all denna grädde.

  Och tänk i morse blev det t.o.m en skvätt grädde i kaffet )

 • stella­stella
  Äldre 24 Sep 12:54
  #19

  Tja vi har börjat omforma vårt kylskåp till förmån för vispgrädde och äkta creme fraiche och för första gången i hela mitt liv köpte jag i förrgår ett paket SMÖR, hihi.

  Gjorde blomkålsmos i måndags och det kändes verkligen HELT groteskt med all denna grädde

  Jag tror faktiskt att det har minskat i midjan för skärpet till mina jeans gick mycket lättare att knäppa i morse men på söndag får vi se!

 • stella­stella
  Äldre 28 Sep 07:36
  #36
  Snoddasen skrev 2009-09-24 13:44:31 följande:
  .....Har du vägdag på söndag eller? själva kör vi fredagar. festar man till det under helgen och äter för mycket kolhydrater så har man veckan på sig att rätta till det :)
  Jag startade förra söndagen så jag kände att jag måste invänta söndagen innan jag mätte mig men sen har jag tänkt gå över till fredag eller lördag just för som du skriver om man vill göra något extra men som det är nu har jag inget behov av något extra faktiskt...i lördags åt jag lite nötter men det var allt...(oj vilken lång mening men den får vá )

  Resultatet då! Jo - 4 cm!!!!!

  och jag är supernöjd och kommer med det resultatet att fortsätta en vecka till. Nu har vi dessutom fått fart på vågen så nu får vi se till nästa vecka om den också visar minus
 • stella­stella
  Äldre 1 Oct 13:22
  #44

  Hur är det med grädden det känns som att det har blivit lite väl mycket av den - varje dag har den smugit sig in i mina recept då jag gillar det såsiga men jag kanske ska ta och minska ner lite där...hur gör ni andra?

 • stella­stella
  Äldre 1 Oct 16:32
  #50

  Tja lagar man mat med 3-4 kanske 5 dl vispgrädde så kan det lätt bli mycket grädde/person men det blir så himla gott...men zia du hade ju en rad med recept där det inte var så mycket grädde så de har jag skrivit ut som inspiration!

  Zia 20090618 skrev 2009-10-01 14:11:46 följande:


  Javisst är grädde bra, det var kanske en väldigt stor mängd det var talan om;)
 • stella­stella
  Äldre 2 Oct 08:54
  #54

  Ah, härligt att höra! Jag blev bara så nojjig när jag i början på veckan vägde mig och vågen visade +0,5 kg...och jag vet att det är hur dumt som helst att väga sig mer än en gång/vecka så i morgon lördag är ordinarie vägdag så då blundar jag nog med båda ögonen när jag ställer mig på vågen


  Snoddasen skrev 2009-10-01 18:47:47 följande:
  Vi använder mycket grädde här hemma! Ät gott och lev gott! :) Det har fungerat super för oss!!
 • stella­stella
  Äldre 5 Oct 08:00
  #56

  Hurra snoddasen vad duktig du är!!!!

  Själv hade jag bara minskat 0,1 kg Det positiva är att jag trots det hade minskat ca 3 cm runt magen plus någon cm på en del andra ställen på kroppen så jag fortsätter glatt 1 vecka till. Totalt på två veckor ahr jag minskat mitt magmått med 7 cm och med det är jag jättenöjd även om det inte syns på vågen!

  Så mitt tips till alla som vill gå ner i vikt lita inte bara på vågen utan mät er också.

 • stella­stella
  Äldre 7 Oct 08:25
  #61

  Tack för tipset en mycket inspirerande blogg!


  MsMinelli skrev 2009-10-06 13:59:07 följande:
  Här har ni för övrigt ett lästips:www.metrobloggen.se/jsp/public/index.jspJättebra och intressant, goda recept och tänkvärda ord. Läs från början!
 • stella­stella
  Äldre 7 Oct 08:26
  #62

  Hej och välkommen!!!!


  MsMinelli skrev 2009-10-06 13:54:47 följande:
  Jaaaaaaaaaaag vill också vara meeeeeed!
 • stella­stella
  Äldre 9 Oct 09:50
  #63

  Är det inte konstigt....på tre veckor har jag minskat 0,4 kg i vikt och mitt midjemått har minskat med 9 cm??????

  Kan någon förklara vad som händer och vart tar det som suttit på magen vägen då jag inte går ner mer i vikt????

  Rätt vad det är kanske vågen visar jätte minus - hoppas hoppas - den borde ju det.

  Jag har i och för sig börjat röra på mig ganska mycket mer men muskler byggs inte så snabbt som på tre veckor. Från 0 ggr/vecka till 3 ggr/vecka....

  Tacksam för synpunkter

 • stella­stella
  Äldre 27 Nov 13:26
  #66

  Ah, den här gamla tråden har fått liv igen - kul!!!!

  Jag fortsätter och mår fantastiskt bra! Viktminskningen är nog ganska lagom ca 4 hg/vecka och det känner jag mig jättenöjd med!

  Till frukost äter jag två kokta ägg med smör/bregott samt 2 koppar kaffe med vispgrädde och på det håller jag mig gott och väl till lunch.

Svar på tråden LCHF någon fler