• KatjaB

    Bröllop 2010 del8

    Bettertogether skrev 2009-11-14 12:50:28 följande:
    Jag provade både den och en annan på ett "finare" ställe.... och det är nog mellan dem det står. Okej. Nu listar jag för och nackdelar med de båda ringarna så ser ni mitt dilemma ;)!Princessringen www.kultajousi.fi/PublishedServiceKultajousi: 459 ? i vitguld 3,5 bredd.+jag tyckte SÅ mycket om den. den var lagom+köper vi den nu i november får vi ett 90? (900kr) presentkort vi kan använda till tex. manchettknappar-Det kostar 30? per ring att putsa upp förlovningsringarna(jag frågade inte om graveringen, men sjutton också om det inte ingår i priset!!)Auria-ringen kihlasormukset.com/index.phpSalkari: 450 ? i palladium 3,5 bredd+allt ingår! upputsning av förlovningsringarna (och även borttagning av den glänsande ytan [randering??] så den skulle bli matt. På BÅDA förlovningsringarna) och ingravering.+jag gillade den, men den är så alldaglig på något sätt.Salkari hade helt klart ett bättre erbjudande, men jag gillade princessringen mer.
    så det är allltså 69? det skiljer för att få pincessringen? Då skulle jag nog ta den, för det är ju inte så vansinnigt mycket pengar om man tänker på att man ska ha dem förhoppningsvis hela livet
  • KatjaB

    vi ska också ha sky lanterns fast bara i vitt, det är ju så otroligt fint Det blir ju dock inte speciellt mörkt ute på sommaren men skymmer gör det ju iallafall


    Paja skrev 2009-11-14 23:15:48 följande:
    Jag har fått fnatt, jag velar fram och tillbaka hur jag skall göra med inbjudningarna. Göra själv eller köpa, och när skall jag börja?? Hur skall de vara, komme rjag bli nöjd? JAg får nog bara göra dem och sen se..Sen fick jag bestämt höra från min blivande att jag inte hade något med buketten att göra, lite blandade känslor om det, han har inte gett mig en blomma på 7 år, men som far min sade, han ger mig den viktigaste buketten.Vad har jag mer tänkt på, jo kom på världens roligaste överraskning för mina gäster, tänkte att vi skulle köpa sån Sky latern till alla gäster i vitt och sen hittade vi en sky latern som var ett jätte hjärta så det ska vi fixa på kvällen sen över sjön. Det tyckte jag var bra sätt på att avrunda kvällen på och då passa på för att tacka att alla kom! Vi vill vara de som går först hur går det för er???
  • KatjaB
    Paja skrev 2009-11-14 23:23:24 följande:
    HAHA,jag läser som en kratta, sorry
    hehe gifter oss i början på juli, men vi bor ju mitt i landet så det borde ju bli mörkare ialllafall. Hursomhelst så tror jag att effekten blir väldigt fin, och så får vi väl hoppas att det inte är en likadan mygginvation som förra året
  • KatjaB
    Paja skrev 2009-11-14 23:43:46 följande:
    nä det hoppas jag verkligen inte! Dessa små eländiga mygg!!men ska ni ha till varje gäst eller ska ni ha bara till er två??
    beror lite på vad de kostar, ibland kan man ju ha tur och hitta billigt på ebay tex. Så hittar vi billiga tänkte vi ha en till varje sällskap, annars köper vi bara två som vi tänder.
  • KatjaB
    Bettertogether skrev 2009-11-15 13:15:37 följande:
    Nja, priset spelar ingen större roll när det är så liten skillnad. Det är nog sist och slutligen mitt val. Det är bara det att de är så extremt olika de två ringarna och jag gillar båda två på olika sätt.Och kostnaderna blir nog högre hur som helst med princessringen eftersom det tillkommer upputsning av förlovningsringarna.Men. Det lutar starkt mot princess-ringen (som fått sitt namn från att det ÄR märket princess :)
    ok, trodde jag räknade in det med putsningen. Svårt det där, man får nog helt enkelt gå på magkänslan.
    Jag vet ju vilken ring jag vill ha, ringen går dock att få billigare om jag väljer mindre stenar i. Velar mellan antar och storlek på dem. antingen fler mindre eller färre större.
    Vilka problem man har
  • KatjaB
    Bettertogether skrev 2009-11-15 13:25:20 följande:
    Förlåt mej! Ja, du har alldeles rätt! Du räknade ju med putsningen ja ;)Jag hade otroligt tur när jag provade för exemplaret de hade i affären var min storlek, så jag fick se precis hur den satt på fingret. Det fanns med 18 ct sten också, men den är bredare, och det vill jag inte ha. Så det blir en 10 ct sten i en 3,5 mm ring. :)
    Det blir nog alldeles lagom min förlovningsring är 3 mm bred och med en 0,7 ct briljant i, så stenen är exakt lika bred som ringen. Finns en bild i mitt galleri. Jag bara älskar den Vi har ju titanringar, Simon ville först inte ha en ring för att "han inte använder smycken" varpå jag fick spel och tyckte att man såklart skulle ha förlovnings- och vigselring. Så när han fastnade för titan var jag glad över att han ens tyckte om NÅN typ av ring.. Sen gjorde det ju inget att hans ring blev så tokbillig att jag kunde ha en sten i min ring
  • KatjaB

    vad duktig du är.. hjärtana var jättefina. Tänkte att det kanske var nåt ebay fynd du hade hittat tänkte försöka hitta nåt liknande

    vad synd att det inte funkade med servett-kortet, brukar ju bli så när man limmar på papper tyvärr.
    Men ta de andra, de funkar ju med ert tema också med blått och snäckor


    Bluebride skrev 2009-11-15 13:48:40 följande:
    Inbjudningskortet med "mycket färg" gör att pappret viker sig, så det går inte. Så det blir den med snäckan.Hjärtana är frigolit som jag klätt med blått sidenband, lite vita band och vita tygblommor.
  • KatjaB

    humlan: testa o pruta.. det är ju trots allt en hel del klänningar på annonser så har du tur kanske du kan få ner priset en tusenlapp.

    jag har äntligen fått in en bild nu på stolsöverdragen jag håller på och syr.. De ska pressas också så de blir lite stelare och så ska öppningarna vid bakre stolsbenen sys ihop så att man inte ser benen. Vad tycker ni?

  • KatjaB

    vi är tre skrev 2009-11-15 20:44:48 följande:


    jätte snyggt. jag är imponerad. är de svårt?? är de ett lakan du använt?
    lade ut det på en stol och måttade där jag skulle sy, så själva tyget blir som ett T innan man syr ihop det. Första var lite trixigt men nu börjar det gå av farten

    Har förresten testat lite olika varianter, bilder finns i galleriet. Hade bara dessa band, men tänker att det ska vara längre, bredare och i organsa istället. Antingen svart eller rosa. Vilket blir snyggast? Själv är jag lite inne på nr 3
  • KatjaB

    Mm den känns nog mest dekorativ. Funderar nu på om jag ska vara lite lat och köpa färdiga band från ebay att knyta runt eller om jag ska orka leta upp tyg och sitta och sy alla band. Fast man kanske inte måste sy alla kanterna?

Svar på tråden Bröllop 2010 del8