• Sonja68

    I vått och torrt och väntan

    Villemoa skrev 2009-08-17 22:42:38 följande:
    Jaha, då har man haft sin första dos av graviditetshormoner...som jag grät!! Jag började fundera på livet som tvåbarnsmamma; kommer Moa fortfarande att älska mig när syskonet kommer, hur ska man kunna ha lika mycket kärlek till ett till barn...sen började jag tänka på hur det var när Moa var nyfödd, hur söt och glad hon var i somras när hon fick träffa Bamse osv...tårarna fullkomligt sprutade och jag bad min man att hämta lite hushållspapper. Han kommer med EN bit varpå jag hulkande frågar hur han i sin vildaste fantasi trodde att det skulle räcka med EN bit?? Ta hit hela rullen!!! Det är tur att han varit med förr... Sen började jag gråta igen när jag läste Hvidis inlägg om att hon snart ska bli mamma och få klappa den lilla rumpestumpen, hur hon, liksom jag gjorde, gick och vände på de yttepytte små kläderna. När jag ändå höll på så grät jag lite för Blommis med!Det var dagens dos av hormoner...undrar hur nästa kommer bli?
    ÅH, vad jag känner igen mig!!
    Hallå tjejer! Är in ibland och kollar vad ni har för er. Väntar med spänning på plus och förlossningar och annat.
    Håller tummarna för er allihopa

    Jag hade precis samma tankar som du Villemoa när jag väntade mitt andra. Tyckte nästan synd om Tanja att hon egentligen inte förstod HUR radikalt hennes liv skulle förändras när hon helt plötsligt skulle få "konkurrens". De BLIR svartsjuka, så är det bara, men det går över och Moa kommer älska sitt småsyskon. De första tre månaderna var värst för oss. Först var T glad över lillasyster, sedan kom svartsjukan. Så jag lät henne sitta med mig när jag ammade, såg till att hon fick lite egen tid med mig, att hon fick vara med och hjälpa till lite grann med lillasyster, typ slänga kissblöjan i sophinken, ta fram kläder osv. Sedan så fick hon som var "stor" följa med mig på affären och lillasyster stanna hemma med pappa osv.
    Nu ser man verkligen vilken STARK syskonkärlek de hyser till varandra, även om de vissa dagar kivas och är avis på varandra, och det är underbart att se.
    Att kärleken räcker till två barn, det kan jag garantera att den gör. Det är inte så att man har en full hink med kärlek som man måste fördela mellan de två, utan kärleken kommer från en aldrig sinande källa, så det blir så att båda barnen får sina egna proppfulla kärlekshinkar Det är fantastiskt. Men man TROR ju att man aldrig kommer kunna ge två ungar lika mycket kärlek. Men det kan man!
    Sedan kan det vara lite problematiskt att fördela tiden jämt mellan dem, men där kan pappa träda in.
    ATt Moa skulle älska dig mindre behöver du heller inte oroa dig för, men självklart kommer hon känna svartsjuka, ilska och frustration i början över den nya situationen. Som bekant tar man ut på och visar såna känslor till de personer som står en närmast och man älskar mest... Mamma och pappa. Men det går också över. Ibland betedde sig Tanja så irriterande att jag var färdig att... ja jag vet inte vad, lappa till henne kanske. Men då måste man gå undan och andas djupt, räkna till tio, eller be maken ta över. Hon blev dessutom helt plötsligt en bebis hon med, vilket är normalt. Ungen ser ju vem som får mest uppmärksamhet=bebisen, och börjar bete sig likadant. Men SEN blev hon stor fort, när hon insåg att när man är stor har man vissa privilegier som att få följa med pappa eller mamma på affär, cirkus, och annat skoj.
    Kramar till dig och dina hormoner ♥ !
  • Sonja68
    andbeyond skrev 2009-08-18 12:42:20 följande:
    Nämen nu ser ni det alldeles fel! Tänk: Tända ljus, varm choklad, gnistrande stjärnhimmel, komma in frusen om fot och huvud efter en uppfriskande promenad i höstens alla vackra färger och få krypa ned under en varm filt i soffan med den man älskar!
    Härlig inställning Tycker själv mer och mer om hösten (om den är varm och solig ska tilläggas) med naturen som exploderar i färger, rött, gult, orange, grönt, brunt!
  • Sonja68
    ingenjörsbruden skrev 2009-08-18 13:04:49 följande:
    lanovia 08 skrev 2009-08-18 12:43:25 följande:
    Nä men en stor jävla fot i arslet på din svärmor....SKITsamma om hon sa det i välmening.....det har hon ta mig fan inget att säga till om....o om jag inte misstar mig så ingår kärringjäveln i samma generation som min mamma o då kan vi nog snacka om anorexia (skulle ju vara så smala som filmstjärnorna) innan det fått namn.....FAAAAAN va förbannad jag blir!!!! Om det var någon som missade det....hahhahaa....Visst tusan ska man inte överdosera Marabou helnöt eller dyl...men om man äter yoghurt eller frukt, lagad mat o inte en massa skräp så ska du inte ha dåligt samvete.Men OM din svärmor menade mängderna vid måltiderna....så ja....det är bättre att äta fler mindre mål än bara 3 stora om dagen...men du som tränar har ju koll på det tycker jag det verkar som!
    INgis; Huvudet på spiken! HÅller med.
    Blir så trött på dessa anorektikerfasoner när man är gravid.
    Okej att man ska försöka äta nyttig mat, små potioner ofta och så vidare, självklart. Men när man är gravid är verkligen inte rätt tillfälle att börja tänka på att "hålla igen", möjligen på sötsaker då. Jag fick dock ett himla sötsug när jag var gravid, så det slank ner rätt mycket sånt kan jag lova.
    Lyssna på din kropp Lanovia, du ska väl inte behöva gå och vara hungrig!
  • Sonja68
    Daa skrev 2009-08-18 20:33:05 följande:
    Så du åkte space bowl? Och Boden! Då var du ännu närmare mig, juh.
    Och Boden o Luleå är sju mil från mig juh !
  • Sonja68
    Hvidbrud skrev 2009-08-19 06:40:23 följande:
    Tack tjejer! Nu är väskorna packade och jag ska vagga till tåget om en kvart!Vi hörs! Hemma fredag om allt flyter på!*kraaaaaam*
    SHIT POMMFRITT!! Snart, snart, snart.
    Håller tummarna, tänker på er, massor med kramar och från mig.
    Jag får också tårar i ögonen, jag kan inte skylla på gravidhormoner i alla fall (inte vad jag vet, men allt är ju möjligt). Tror snarare att det är PMS som gör sig påmint.
  • Sonja68
    Leksi skrev 2009-08-19 11:25:41 följande:
    Ja, snart kommer jag nog somna av ren utmattning! Tur att det här är sista arbetsdagen på ett tag. Vi har semester fr.o.m. imorgon och hela nästa vecka. Nice!! Nä, framför allt har jag väldigt svårt att ta in att det skulle vara sant. Skulle verkligen vilja få det bekräfat genom ett VUL eller något, då först tror jag att jag skulle våga ta in det och glädjas till fullo. Jag är så klart superglad nu också, men är livrädd för att de ska säga typ "nähä, du är ju inte gravid, hur kunde du tro det?" när jag kommer till MVC... Ska ringa dit imorgon och höra vad de säger.Vad himla bra att din man kan ha med sig hunden på jobbet! Det är ju helt perfekt! Fördelen med en vuxen hund är ju att ni slipper all "potträning" (nu står det still i mitt huvud - vad kallar man det på hundspråk?) och den kanske är ganska så fostrad också när ni får den? Spännande!! Ingis, skriva en lista... ja det kanske är lika så bra! Jag är bra på det *funderar på varför jag inte kommit på det själv*, har redan en lååång lista med saker vi ska hinna med på semestern.Kram Blommis så här i uppbrottstider. Har ni bestämt när flyttlasset går för dig och sonen?
    Hihihi, Leksi som jag känner igen mig!
    Jag kunde inte heller tro att jag var gravid. Gick och oroade mig hela tiden. Trodde BM skulle skratta ut mig osv. Så jag gjorde gravtest titt som tätt, bara för att få stirra på det där plusset och stilla min oro. Tror de flesta känner så där
    När man "pottränar" hundar så försöker man få dem rumsrena, by the way, fniss.
    Ninnnis så kul med vovve. Jag är själv hundmänniska sedan barnsben, men sedan hösten 2004 är jag "hundlös". Men förr eller senare så blir det väl vovve igen misstänker jag. Eller kisse. Eller både och...
    Den senaste hunden som jag hade med mitt ex (som vi skaffade efter att vi gift oss) blev faktiskt ett rätt bra träningsobjekt inför att bli mamma. I alla fall för mig.
    Hunduppfostran och barnuppfostran bygger på samma grundstenar faktiskt
  • Sonja68
    Daa skrev 2009-08-19 11:39:04 följande:
    *vinkar till Sonja*
    *vinkar tillbaka*
  • Sonja68
    Leksi skrev 2009-08-19 11:40:42 följande:
    Tack Sonja, då är det inte bara jag då?
    Nä, verkligen inte!! Ta't lungt du, du ÄR gravid. Och tvivlar du, gör ett gravtest igen
  • Sonja68

    Fjällbruttan; här har du en till som håller tummarna och tårna för din syster och tvillingarna!

    Och stort GRATTIS till Hvidis! Så underbart att Lillmuffins fått träffa sin familj och ni henne

Svar på tråden I vått och torrt och väntan