• Sonja68

    I vått och torrt och väntan

    Ninnis: Jo, jag blev också förvirrad. Men så började jag läsa och det är en influensabakterie. Även om man är vaccinerad så kan man drabbas av den, men i betydligt lindrigare form, eftersom man är just vaccinerad och har antikroppar som "tar hand om" och bekämpar elakingarna. Om man INTE tagit vaccinet, ja då kan det utvecklas till lunginflammation, hjärnhinneinflammation och en massa andra RIKTIGT hemska grejer.
    TUR att jag vaccinerade mina barn enl. vaccinationsprogrammet när de var bebisar! Det var ju modernt (kanske är fortfarande) att tacka nej till vaccin där ett tag, för man var rädd för ev. biverkningar.

    Hvidbrud: jag skulle vaccinera mig i ditt ställe. Nu har jag sett med egna ögon att små barn kan drabbas riktigt hårt av svininfluensan, medan för oss vuxna är det som en "vanlig" influensa. Och undvik stora folksamlingar! Efter att min Katja fick RS-virus 10 dagar gammal så undrar jag hur bra det är att dra ut bebisar (som jag själv gjorde) i affärer och dyl. när de är nyfödda. Nu är ju din tös inte nyfödd, men ändå. Var försiktig (vilket jag vet att du är) med din guldklimp ♥

  • Sonja68

    God kväll kära vänner!
    Jösses vad ni skriver. En stressad tvåbarnsmorsa hinner ju inte med att läsa allt. Jag nöjer mig med att säga att jag är med er och tänker på er, gläds och våndas med er osv.
    Pumpkin: UNDERBARA nyheter!! Grattis
    Blommis: Sköt om er. Hoppas influensan går lindrigt åt er.
    Villemoa: Har saknat dig, vännen. Kanon att indianderna kommit igång så ni kan fortsätta bebisverkstan.
    Ninnis: Jo, den där känslan "vi två mot världen", den är underbar. För oss känns det just nu som att det var ett tag sen vi kände så. Det känns mest som en intern kamp hela tiden. Det är så tröttande... Men nu är det rätt okej.

    T har varit på sexårs idag och där var hon efterlängtad. En flicka kastade sig bokstavligen om halsen på henne och kramade henne jättehårt. *ler så där fånigt mamma-stolt*
    Lilla K är hemma fortfarande, på onsdag ska hon få gå på dagis.
    Idag har jag varit hemma med henne fram till lunch sen löste maken av mig. De har varit och promenerat en sväng.
    Vi promenerade i helgen också, hon är blek som ett lakan och behöver verkligen frisk luft för att stärka sig.

    Läste att här har vaccinet tagit slut igen och köerna är jättelånga så fort vaccinet kommer. Vi behöver inte köa för vaccinet, vi har ju redan haft baconsjukan. Sedär! Alltid nåt positivt (förutom influensaprovetdå, som ju också var positivt )

    Ha det gott, sköt om er! Kram o

  • Sonja68

    Blommis: jag snyftar också till när jag läser ditt inlägg. Det nyper till i mammahjärtat Men nu så har han ju fler än "ingen", så det är ju på väg att bli bättre. Men jag förstår hur du menar.

    Bruttan: Förstår precis hur du känner också!! När vi var sjuka, jag blev sjuk när maken redan var bättre, och jag hade feber. Då ville jag få göra som maken gjort; bara ligga och sova några dagar och inte göra NÅT, förutom snusa på lillskruttan som också var dålig. Men tror du jag fick det? Nähä. EN dag låg jag och sov. "Ska vi äta nån lunch idag?" frågade han. "Jag vill inget ha men du får f*n fixa nåt åt ungarna!" fräste jag.
    Jaha, sen fick man ju höra hur DUKTIG och HJÄLPSAM och OMTÄNKSAM han varit som gjort lunch och låtit mig få sova.
    Men fan, när ungarna behövde medicin, torkas i rumpan, vatten osv, osv, då får dom gapa sig hesa innan han reagerar, och då har jag ju redan blivit väckt
    Man får ju nästan för sig att han gör så på pin tji bara...
    KOmmer ut i köket och där står alla kastruller odiskade och tornar upp sig som ett berg på diskbänken. Han fattar inte att även detta måste han göra när jag är "satt ur spel".

    Alla ni andra, kramen på er och sköt om er!

  • Sonja68

    Godmorgon!
    Ville bara kika in en snabbis och säga att vi är alla friska o krya nu och på jobbet är det full fart, så jag hinner inte skriva så mycket.

    Lanovia: SNART är det juh!!! Nedräkningen har börjat va´?!

    Kram!

  • Sonja68

    Tjejer, tjejer, det är ju helt GALET vad ni skriver här!!
    Ville bara kika in och önska trevlig helg till alla.
    Vi är friska o krya nu (förutom att jag har skitjobbig menshuvudvärk) och barnen mår toppen.

  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-11-13 18:21:42 följande:
    Så den där lampan kommer att bli bra. Men det har inte min sambo förstått-än.
    Men det blir han snart varse
    Låter supersnyggt alltihop!
  • Sonja68
    passionsblomman skrev 2009-11-13 18:29:57 följande:
    Hihi! Ja det ska sägas att han oftast blir väldigt positiv när han väl ser saker i sitt sammanhang. Han inser själv att han har ruskigt svårt att liksom se saker för sin inre syn. Vilket jag då å min sida har desto lättare för.-GUUUUU vad SNYGGT och välordnat allt i mitt hem är i min inre syn! Och rik är jag visst också för jag ghar bestämt haft råd att skaffa både orangeri och utomhusspa...
    Ja, i min inre syn så är mitt hem också TIPP-TOPP Stylat och klart!
  • Sonja68

    Jag vet ungefär hur jag vill hur helheten ska vara i ett rum. Men jag kan inte säga exakt den DÄR möblen vill jag ha. Men när jag ser den så vet jag. Tyvärr tror min man att han är proffs på design och att jag ingenting begriper. Han är ju från världsmetropolen Moskva och har jobbat inom bygg å så... Och JAG är ju från bonnvishan, från en liten by med 20 kåkar nånstans i de norrbottniska skogarna...

  • Sonja68

    God morgon!
    Här slaskar all vår vita, fina snö bort. Blä!
    Men, vi är alla friska och krya och nu ska jag börja ett nytt, hälsosamt liv
    Fatta att om två veckor är det första advent!
    Kram och hej från en stressad Sonja

  • Sonja68

    Buffar är jättemysigt Man måste ta sig tid att vara ner och bara ligga och KÄNNA dem...

    Jag hade en Brio Combi-vagn. En sån med en hård babylift inuti. Den passade oss så som vi bodde när vår första föddes.
    Vi bodde i lägenhet, tredje våningen och ingen hiss. En Combi är lite bredare och klumpigare, men jag åker aldrig buss utan bil och promenerar. Gäller bara att ha stort bagage.
    Jag ställde alltid barnvagnen i barvagnsrummet i källaren och så bar jag bebben i liften upp till lägenheten. Jättepraktiskt, eftersom hon ofta sov i vagnen. Då slapp jag väcka henne.
    Stor lastkorg undertill där jag alltid hade en massa matkassar.
    Stadig och bra vagn med stora grova däck för att köra i snön här uppe.
    Mycket att tänka på när man väljer vagn. Vår vagn förvandlades senare till en större liggvagn (när flickorna vuxit ur babyliften), sedan till sittvagn som gick att vända framåt eller bakåt. Den har följt med min yngsta upp till nästan 4 års ålder! Jag sålde den för några månader sedan bara

  • Sonja68

    Åker man mycket buss ska man kanske välja en smalare och smidigare vagn. Det finns mjuka liftar som är okej om man inte behöver kånka uppför en massa trappor. Den hårda liften kändes därmot stadig och bra.
    För mig som bor i NOrr var det viktigt med en vagn med stora höga, grova hjul som går bra i snö.
    En polaråkpåse rymdes gott och väl i vagnen och i liften fick jag ner en stor, mjuk lammskinnsfäll. Våra vintrar kan vara rätt stränga här.

Svar på tråden I vått och torrt och väntan