Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Åhå - har precis ätit en härlig ostmacka på jobbet - vill gå och göra en till, men det känns som jag bara äter hela tiden... I och för sig får folk en förklaring till den växande magen...

    Min mor påpekade på ca 50 meters håll igår att "Oj vad magen syns". Visserligen är den ju större på kvällen, och så släpper jag efter när jag går från jobbet. Fast det är ju knepigt att känna att magen är stor och i vägen redan nu. Hur ska det gå sen då?

  • Liten med Mindre

    Vi var i St Tropez på höstlov med au pair-barnen, och det gick att imponeras av glassiga båtar i slutet av oktober med. Fast mysigast då var att bo på deras onkels vinslott där vinmakarna från USA just höll på att blanda årets skörd. Vinprovning varje kväll till middagen och diskussion kring viner. Tur att jag hade lärt mig dricka rödvin då.

  • Liten med Mindre

    Piggelin - han tycker att risken för utfällningar är för stor vid kokning och när man rör i grytan. Själv kan jag tycka att det kanske inte är så farligt, men är det viktigt för honom så får det vara. Slipper ha en kastrull som står bara för popcorn.

    Det räcker med en omagnetisk teflonkastrull som jag sparar för att koka risgrynsgröt i 1 gång om året. Kanske skulle skaffa en magnetisk sådan...

  • Liten med Mindre

    Lappis - någonstans inte allt för långt från St Tropez. Mer koll än så har jag inte. Om jag inte noterade något i mitt fotoalbum förstås.

  • Liten med Mindre

    Lappis - det stället var det inte i alla fall. Nästan så jag måste kolla hemma om jag skrev något.

  • Liten med Mindre

    Muggles - ofta får man väl i Sverige installera någon form av värmeanordning på terrassen i alla fall. Själv kan jag längta efter lite mer än 300 m2 tomt, men det blir ju mindre yta att fixa med också.

    Och när det gäller sol så är det ofta anledningen till att vin INTE kan använda vår balkong på kvällarna - det blir för varmt. Nu är ju balkong mer skyddad än terrass, men ändå.

    Jag skulle inte låta det stjälpa hela affären om det är det enda kruxet. Bara det finns sol under dagen för lek och solande.

  • Liten med Mindre

    Mugglan - om magkänslan är rätt så lyssna på den. Själva hör vi inte ofta magen tala i hussammanhang, men när den gör det så har vi bjudit. (Däremot talar den ofta i matsammanhang... )

    Snaily - Riga har många kyrkor tätt samlade, kändes det som när vi var på rundtur. Och i alla fall en av dem hade en orgel som var störst i Europa eller nåt när den byggdes. Och en annan kyrka agerade ofta inspelningsstudio för körer som gjorde skivor. Sen är det ju inte jättedyrt med båten över sjön dit heller. Kanske kan vara något.

  • Liten med Mindre

    AM - han måste sovit gott på den läsningen. Det skulle jag göra, om jag ens orkade öppna den.

  • Liten med Mindre

    AM - just nu önskar jag att jag hade några uttalade intressen alls - vanliga eller ovanliga. Något att brinna för och inte bara lite lagom vardagsaktigt.

    Nåja, det kommer väl - är kanske fortfarande i vakuum efter många år med träning/spinning och dykning. Nu krävs en omladdning... Hoppas hösten distanskurs kan hjälpa lite på fotofronten där jag haft svårt att få det att lossna. Älskar fina bilder och att "tänka" ihop motiv - men tekniken lockar inte riktigt...

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor