Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Först - stor kram till kängu som är nere. KRAAAAM! Inte lätt det där med amning och att känna sig ratad. Har ingen erfarenhet, men hoppas att en kram hjälper.'

    Sen - hej Älsklingar!

    har inte lämnat tråden, men däremot varit mer än väntat på landet där jag inte orkar surfa på modem. har försökt läsa ikapp innan jag kommenterar, för att inte trampa i klaveret över något grattis som gått galet - med resultat att jag inte hunnit skriva när jag väl varit i stan.

    Nu - GRATTIS Muggles och Vänner. Skoj med fler följeslagare.

    Passionsblomman - grattis till hus. Så underbart att hitta sitt drömhus till ok pris.

    Kramar av alla sorter till er andra med.

    En anledning till att inte skriva är väl att jag inte heller mått helt kalas, och nog hade fastnat i ältandet. Känns inte så bra när andra mår så mycket sämre - eller rent av längtar efter en sån fin anledning att må pyrt. För mig stannar det vid rapar, halsbränna och halvillamående. Och en svullen mage. men det har varit jätteskönt att bo med föräldrar och syster på landet, och få hjälp med Mindre när maken jobbar. Hon har dessutom i en våg av förtrots eller något, sovit uselt hela juli, jämfört med hur det brukar vara, så som nygravid har jag varit rätt slut.

    På landet har vi roat oss med att bada i massor, äta vinbär från buske (så att lilltjejen till slut blev kass i kistan ), fika i tid o otid, och Mindre har vattnat blommor in absurdum. Och ätit ur nya sandlådan. hon har börjat leka med dockor och prata så mycket mer än tidigare. Jätteskoj att se. På landet är hon dessutom väldigt noga med att säga till att hon vill gå på potta o kissa, eller att vi måste gå och städa bort lite större saker. Hemma är det inte lika kul med potta.

    Nåja, världens stoltaste Mindre-mamma är sur över att gubbsen på jobbet beslöt att de även måste lägga ut tjänsten jag vill ha för resten av företaget att söka, så nu dröjer resultatet. jag skulle ju gärna sett att jag fick jobbet, och det snarast, innan magen inte går att hålla in längre... eller är det osjysst? Fast jag tycker inte riktigt det, när det är inom samma företag, och det är mitt drömjobb. Nä - ska öva på att dra in magen lite till.

    Efter detta jätteinlägg dröjer det säkert ett tag till. Åker en 2 veckorstur runt Siljan, och ska pröva vandrarhemslivet med Mindre. Är lite spänd på det.

    KRAMAR!

  • Liten med Mindre

    Glömde, BF 5 mars.

    Nu ska jag testa kniptränings dvd:n från tena.

    Kniiiip!

  • Liten med Mindre

    Sympatikramar till koko - mår skruttigt här med, med mina mått mätt då. Tror jag har ätit konstant idag, eller i alla fall en gång i timmen för att hålla monstret borta.

    Ore - fråga om Ullared - är det bara kvinnor där? Som det låter på typen av shopping och trängsel så skulle alla män jag känner få panik vid åsynen av första vägskylten.

    Maken min tål inte ens IKEA om det inte är ödsligt en måndag morgon. Typ: gör lista hemma, följ listan till punkt o pricka, betala och ut. Inte se åt sidorna eller improvisera. han hade gått åt fullständigt i onsdags om han som jag stannade med Mindre på IKEA på väg från landet. Ensam med företagsam 1,5 åring på IKEA, och dessutom försöka handla lunch på restaurangen. Eldprov! Men vi kom ut med lite saker vi tänkt oss, och lite saker vi "kom på" att vi behövde.

    Ore igen - vi bäddade in Mindre i en dunåkpåse i vagnens mjuklift när vi skulle ut. Bara på med vantar o mössa och sen ner i påsen. Skönt att inte trixa med overaller o dyl, men det var ju inte så lätt att plocka upp henne ute förstås.

    BS - djurparken låter roligare än liseberg tycker jag, i alla fall om jag vore i iris ålder och ogillade köer. De kanske har någon åkattraktion där med.

    Kämpar för fullt med att hålla in magen annars. Tror inte mina 3 bitar morotskaka hjälper dock *rodnar* Men det hjälpte upp humöret.

    Tinga Tinga friskt humör - det är det som susen gör!!! Åh - hoppas verkligen gastroläkaren kommer på några bra lösningar som kan underlätta för er den tid det nu tar! KRAM!

    Cicci - har du fortfarande ingen känsla för vilket namn som passar lillfröken? Ni hade väl redan prövat båda namnen eller? Så gjorde i alla fall vi, en dag med varje namn, och sen utvärderade vi.

    Frejis - fortsätter din stepdansös att växa i faslig fart eller? Tror säkert maken din får kul på föräldrakursen.

    Vår var väl måttligt roligt, men aldrig att jag hade låtit maken slippa gå. Kan hända var jag påläst, men han behövde höra lite mer saker tyckte jag. Och är man själv påläst finns det ju inget som hindrar att ställa mer initierade frågor själv? För utan frågor tror jag ingen är.

    MSW - Mindre var knappt året när vi tog bort förmiddagsluren, och bara hade en middagslur kvar (90 min mellan 12 och 14). De första dagarna var det knivigt att hålla henne vaken, men sen löste det sig. Upp 7, middagslur 12-13.30, natt 19.00

    dags att vila middag för mig med!

  • Liten med Mindre

    Glömde - maken o jag ska bli bjudna på weekendresa i Europa. Funderar på Rom eller Florens. Några tankar för eller emot? Eller andra förslag?

    Det känns ju så där att ge sig ut o resa ifall influensan börjar härja, men väntar vi till senare så försvinner kanske erbjudandet, för då blir det mycket senare... Ska ju ändå till riga i augusti, så vi hinner väl bli sjuka då om det ska bli nåt.

  • Liten med Mindre

    Muggles - stora kramar härifrån med. Fy så hemskt att det gick snett. KRAM! Hoppas pillren gör vad de ska nu då - kvickt.

    Frejis - ta hand om dig och lycka till med alla trasslande värden!

    FruLlis - bra att du ger livstecken lite då o då!

    Sweet - njuuuut av din "lediga" tid! Vet att det är grymt svårt när man väl är ensam, men ändå så skönt!

    Vi har haft 2 härliga veckor i Dalarna. Vandrarhemsboendet gick kalasfint, och vi turistade i lagom takt om dagarna. För barnfamilj kändes vandrarhem verkligen idealt. Och för den som tänker sig åka runt Siljan så är vandrarhemmet i Rättvik OK, Orsa fint, Mora kasst och Gesunda mysigt o familjärt. I björnparken lämnar man lämpligen vagnen hemma och har bärstol eller barn som går själva.

    Två incidenter dock - lyckades få en jättebula på benet som vi inte visste vad det var - muskelbristning eller blodpropp? Fick råd att åka till akuten mitt i natten och satt där ett par timmar. De gissade på ett bett trots att jag inte hade minne av något sådant. Men morgonen efter så syntes ett bitmärke i den ömmaste delen av bulan (som var 8x11 cm som störst).

    Sen på vägen hem så blev maken klöst i ögat av Mindre, så att en flik av hornhinnan lossnade. så han blev lätt invalid några dagar medan ögat värkte. Stackarn!

    Annars mår jag fortfarande som jag förtjänar - klump i halsen och tråkig att vara med. Men vi tuffar på med inskolning, även dag 2 ville liten tjej inte gå hem när jag kom - hon knappt lyfte på huvudet när jag kom.

    Sen har vi börjat husletandet med ett hus som vi efter visning nog kan tänka oss att buda på. Gissningsvis blir det dyrt, men vi får väl se...

    Kram till alla som jag glömt kommentera, läsandet gick ruskigt snabbt...

  • Liten med Mindre

    Muggles - läskigt med klumpar. men hoppas att det var "allt". Kramisar!

    Frullis - magen är stor o fin, redan nu. men det var den från början. Svullen som attan, och maken gläds åt att hyllan byggdes ut tidigt, så att han får nåt positivt ut av detta redan nu (inte bara en neggig, rapande fru som saknar lust ). Fast tack o lov är magen tillräckligt liten för att mammabyxorna ska vara lite för stora. Är inte helt överens med min svällande kropp än, det blir lättare när jag vet att det är Grynet som tar plats och inte luft.

    Telis - sist trappades illamåendet ner från ca v 10, så liiite bättre är det nog nu med. Men det är ju några veckor kvar till toppform.

    BS - skönt att kollegan hittade sin son i tid! Och vad gäller budgivning så fick vi lägga första budet, men det är visst 3 intressenter, så vi får se.

    Lunch nästa vecka låter skoj, om inskolning fortsätter som nu. Ska hålla mig uppdaterad. Bara det blir ett ställe utan grill-os.

    Ska krypa ner i sängen o sova lite nu.

    Massor med grattis på bröllopsdagen till Cicci och i förväg för MrsB. ut o roa er tycker jag med!

  • Liten med Mindre

    telis - mindre o malte är födda inom 2 min från varandra.

    BS - envisa barn det där...

    Muggles o lappis - ni har inboxats.

  • Liten med Mindre

    Muggles - kramar! Skickar in lite morotskaka under manteln med...

    Buden har trillat in under gårdagen och morgonen. Vi har lite kvar till vår gräns - vet inte vad de andra siktar på. Skrämseltaktik funkade uppenbarligen inte.

    Cicci - glömde kommentera att jag oxå minns promenaden förra våren och fikat med Moppy. Mindre sov hela eftermiddagen och var nästan lite tråkig. Det känns som en evighet sen.

    Nu ska jag röja köket och kanske sova lite efter en tröttsam natt. Tror att alla nya äventyr börjar spöka i Mindres drömmar.

  • Liten med Mindre

    Mmm..kladdkaka. maken o jag åt upp en hel kaka på 24 timmar. Mindre fick förstås en liiiiten flisa oxå. Min mage är nog definitivt en hel del kladdkaka med. Nu törs vi inte baka på ett tag.

  • Liten med Mindre

    Det finns några DUKA kvar - men de har nästan bara deras egna produkter. I alla fall de jag har sett. Inte lika skoj längre.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor