• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, aha, ska anteckna Crabtree and Evelyn-krämen.

    En fråga om husköp, hur göra man egentligen när man vill flytta till annat hus när man redan bor i hus? Flyttar man från lägenhet till hus verkar det inget problem att få låna till handpenning och att få brygglån innan man sålt lägenheten men bor man redan i hus har samtliga våra bekanta råkat ut för att de blivit tvungna att sälja innan de kunnat köpa. De har tänkt att de får hyra något eller flytta hem till föräldrarna eller nåt medan de letar nytt. För vår del skulle vi bara flytta om vi verkligen hittade något bättre, annars skulle vi aldrig fundera på det. Alltså skulle vi aldrig vilja sälja om vi inte redan hittat något bättre. Vi var ju på 100 visningar innan vi hittade det här.

  • passionsblomman

    För oss har det varit med i kontraktet att vi måste få sålt vårt eget , men vi har då fått lånelöfte och så utifrån det på tidigare objekt. Nu har vi såpass goda möjligheter att få vinst på stugan och huset är jämförelsevis billigt i förhållande till priserna häruppe, så vi fik lånelöfte fast de räknade med 7% ränta och även med dubbla kostnader under en tid-det var visst standard att räkna med det därnere. Dessutom har de bara räknat a-kassa på mig och så sambons nuvarande lön. Det gick finemang.

    Häruppe däremot, hade det ju aldrig i livet gått. Då måste man ha en klausul, att man får låta köpet gå tillbaka om man inte får sitt eget sålt.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, det är väl där problemet här ligger antar jag för inga säljare eller mäklare går med på en sådan klausul här, de får ju sålt ändå på en vecka. Visning söndag eftermiddag och måndag eller tisdag kväll, kontraksskrivning torsdag eller senast fredag både för lägenheter och villor. Ingen vill stå där och inse att köparen måste hoppa av ett par månader senare när man själv kanske redan flyttat till nya boendet osv. Det är möjligt att man kan få till ett sådant kontrakt om man skriver upp sig på nybyggt däremot gissar jag.

  • passionsblomman

    BS, ja det ligger nog något i det. Våra andra husintressen har också de legat en bit utanför Sthlm, om än inte så här långt ifrån.

    Det rä nog bara att inse att man måste ha tillräckligt att stoppa in emellan redan innan man sålt kanske.

  • Frejis

    Stökigt på stan ikväll, jättemånga veteranbilar som kör omkring

    September, roligt att se dig här. Hoppas att du får se ett plus snart den här gången och att menscykeln inte krånglar alltför mycket.

    Brudsommar - jaha, det var ett nytt sätt att upptäcka sin egen viktuppgång
    Jag har Body Shops Hemp Hand Protector, en helt suverän handkräm för mycket torr hud. Får till och med hudsprickor (och utslag) att läka.

    Snorkis - det var en spännande BIM. Håller tummarna!

    Det kan nog dröja tills fröken tittar ut eftersom livmodertappen inte var påverkad. Jag känner nu lätt mensvärk nästan hela tiden så att rekommendationen utan Bricanyl är lite spännande Fick annars tillsägelse att åka in om jag får ont så att det nog kan bli några vändor fram och tillbaka.

    Ska nu kika på den länken som Passionsblomman skickade.

  • Frejis

    Passionsblomman - jättekonstigt. Kan det vara så att hormonhalten inte är tillräckligt hög för att visa plus? Har nämligen själv råkat ut för det.

    Om tanten inte dyker upp (hoppas hoppas!) får du testa på morgonen om en eller två dagar.

  • start september

    PB, har också erfarenheter av att testa för tidigt. Hoppas att det är så!

    Frejis, tack Vi får se hur det blir, jag är inställd på att det är en både lång och osäker resa.

    BS, det kan vara lurigt med att flytta till annat hus. Vi hade tur och hade en bra bankkontakt som tyckte det var ok att vi köpte först och sålde sen. Å andra sidan var vi säkra på att få lån så vi hade inet formellt lånelöfte i form av ett papper. Nu var det ju ett tag sedan, kanske är det värre nu.

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor