• Telis

    Livets viktiga och oviktiga frågor

    Vi fortsätter på vår åttiofjärde (eller nåt sånt) tråd - under tre års tid har vi hunnit prata om det mesta. Det vi alla (möjligen med ett undantag ) har gemensamt är vår längtan efter barn. Vissa har hunnit skaffa sig flera stycken under åren, andra väntar fortfarande. I stort sett alla sätt att få barn på (utom att stjäla ett på Ikea) är snart representerade här i tråden.

    Men även om barnpratet är den röda tråden så är det ofta minst lika roligt att diskutera eventuella husköp, middagsplaner, vintips, snuskiga ord och Boris Becker och hans färg på ... eh, den lilla kalufsen.

    Så, nu fortsätter vi babblet. Ska vi inte försöka se till att den här tråden spränger 10.000-strecket i antal inlägg? Den förra tråden var såååå nära och vi har lyckats förr.

    Den förra tråden finns här: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3389838.html

  • Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor
  • Ore

    Snygg presentationsbild, MrsB!

    Telis: Precis som Vickan säger så tror jag att du ska se till att du har ett par byxor som du garanterat kan ha. Tröjor bör inte vara något problem, de är ju oftast töjbara...

    Sedan kommer det ju vara varmt, så du kanske inte behöver stirra dig blind på byxor heller... Har du något i klänningsväg som kan fungera? Kjolar? De stretchiga kjolar jag har använder jag fortfarande (iaf hemma) även om de sitter under magen. Skulle nog funkat att ha på jobbet också, tillsammans med belly belt eller en halvlång tunika.

    Angående gravidbyxor så hade min svägerska hittat ett par på Änglar och stjärnor, i "fritidsstil" eller vad man ska kalla det, men som hon tyckte hade jätteskön tunn mudd upptill, som inte korvar sig.

  • fru AM

    Telis: kolla detta: www.mamabarnshop.se/ klicka på mammakläder och sedan BUMP (en basgarderob son funkar hela graviditeten).

    Ska kolla igenom min mammaklädesgarderob och se vad jag har att erbjuda (som jag inte använder fortfarande )

  • viktualia

    AM - jag har också spanat på BUMP - är lite nyfiken på vad det är för tygkvalitet i de där kläderna? Är det sånt man går till jobbet i eller är det mer hemmakläder?

  • BrudSommar2006

    Izzie, hoppas på bra resultat efter lyckad sömn då!

    Jag tänker också på min kollega och hennes son men jag ringde i torsdags för att jag var nyfiken så jag kunde inte med att ringa i fredags också. Kanske ringer jag nu under helgen om jag tar mod till mig.

    Vad roligt med alla lyckade vagninköp! Vi är väldigt nöjda med att ha fått ner flera tusenlappar på vår Lambda men vi behövde ju som tur var inte anstränga oss för att pruta. Jag har glömt vad som ingick men har för mig att vi fick sittdel, mjuklift, skötväska, någon slags fotsack och regnskydd. Ser så fram emot att få hem vagnen, den blev ju kvar hos svärföräldrarna, fast de kommer upp nu i höst så då får vi hoppas att de tar den med sig.

  • BrudSommar2006

    Passionsblomman, jäkla skräp med tanten! Nästa sommar när vi ska till Öland så bara måste jag få bjuda in mig själv på våfflor också! Hoppas så att sonens nya skola blir lika bra, men varför skulle den inte bli det!

    Hej Mrs B, jag kände inte igen dig!

  • Vännerfan

    Hej i tråden!

    Kram PB!! Kunde inte tanten hållt sig borta nu när allt annat gick så bra också? Vilket härligt läge ni har på ert nuvarande hus!! Verkligen fint! Gångavstånd på bad hade jag kunnat betala rätt mycket extra för...

    Mugglan, Tänkte på det att en gammal kollega till mig från Götet var på besök här i somras. Hon har nyligen separerat och hade just köpt ett radhus. Alla hade frågat henne varför hon köpt nu och inte väntat ett år, då folk verkade tro att priserna skulle sjunka i takt med att fler uppsagda fick lämna sina hus. För man klarar sig ju ett tag på amorteringsfritt etc. men får man sen inget nytt jobb blir det svårare. Så de menade att smällen/sjunkande huspriser inte kommit än. Dessutom gick tydligen alla och väntade på nästa varsel på Volvo och det kan ju slå rätt hårt. Men vad vet jag, försöker bara hitta det positiva för er del. J Jag tycker också det låter bra att ni ska kolla runt på lite allt möjligt. Det är ju så man kommer på vad som är viktigast för en. Vi hade nog inte varit så sugna på att köpa det här huset om det var det första vi kollat på (Men nu var det väl det 12:e). För i början går man fortfarande och tror att det perfekta boendet ska dyka upp. Detta hus är ju knappt nåt renoverat i och från början ville vi (mest jag) ha ett hus som vi inte behövde fixa så mycket med, men när vi såg hur de som var renoverade verkligen såg ut, så tyckte vi bara det var bra att ingen varit och kladdat så mycket här. Och vi fick vårt garage och 4 sovrum och annat som vi också gärna ville ha.

    Vår tomt är på 800 kvadrat. Vi tyckte först det lät lite för vi ville gärna ha det dubbla, men det gränsar mot ett skogsparti och det finns plats för allt vi vill ha (stor altan, grönsaksland, lite rabatter, fruktträd och buskar, plats att spela fotboll/kubb/badminton och stor uppfart). Och viktigast av allt; det är ingen insyn på baksidan.

    Såg att ni pratat skaldjur och senaste veckan har jag verkligen njutit av både sush och kräftor och det är de enda måltiderna som har smakat gott. Det där jag alltid äter som jag skrev om för ett tag sen kan jag absolut inte äta just nu, får kväljningar av bara tanken.

    Cicci, Jag har inte berättat på jobbet och inte för några andra heller utom er här än! Eller jo, en kollega berättade jag för för han är så omtänksam och frågade flera gånger hur jag mådde. I torsdags innan jag skulle gå konstaterade han att jag inte varit mig själv på hela veckan och att han inte trodde det bara berodde på jobbet. Så då sa jag som det var. Det ska bli väldigt skönt att berätta, speciellt för chefen, då han också är bekymrad över att jag inte ler längre utan verkar så nedstämd. Men jag orkar inte spela hela dagarna, utan är bara som jag känner mig. Vi är ett tajt gäng och det är skillnad på ett stort företag där man kan smita undan.

    September, Kul att höra av dig! Känns det bättre att vänta så gör det tycker jag! Ni har ju gott om tid på er och ni har ju lyckats förut! Håller tummarna för att du slipper X och mf denna gång!

    Izzie, Jättekul att höra av dig också! Hoppas det inte var epilepsi Matilda hade!

    AM, Jättekul att läsa vad Livia säger! Måste nog berätta en liten historia med (svag) koppling till det hon sa. Min brorsson var inne i en period när han var rädd för spöken och de satt ner med honom och förklarade att det inte finns några spöken. En kväll skulle farmor och farfar passa honom medan föräldrarna gick ut och åt på finkrog. När de kom hem berömde de maten och berättade även att ?bredvid oss satt ett riktigt spöke!? Hon syftade då på en kraftigt översminkad tant med färgat hår och det var först när de såg sonens ögon stora som tefat som hon kom på vad hon just hade sagt! Ett riktigt spöke!

    Piggan, Åh, vilken härlig dagmamma ni har hittat!

  • passionsblomman
    BrudSommar2006 skrev 2009-08-15 10:42:51 följande:
    Passionsblomman, jäkla skräp med tanten! Nästa sommar när vi ska till Öland så bara måste jag få bjuda in mig själv på våfflor också! Hoppas så att sonens nya skola blir lika bra, men varför skulle den inte bli det!Hej Mrs B, jag kände inte igen dig!
    Klart du ska! Mera våfflor åt folket!

    Vänner: Jaaaa, visst hade det passat så himla bra precis nu! Men, som vi alla vet så är det ju så väldigt lite man bestämmer över just med det där.

    Vår badplats, den kommer jag att sakna. Den är dessutom perfekt när man har småbarn, för det är så långgrunt.
    Ån vi har vid tomtgränsen på det nya är djup och ström, så där får man ju istället passa sig så de inte ramlar i och åker nerför vattenfallet...
  • Telis

    Tack för tipsen! Jag ska nog försöka hitta någon kjol iallafall innan vi åker, trots att det känns lite som att utmana ödet att göra det före RUL:et. Mina byxor kan jag nog ändå ha ett tag till med gummisnodd men mina kjolar är inte så stretchiga och har inga knappar och knapphål utan bara dragkedjor.

    AM, jag törs inte beställa något från nätet eftersom vi åker på semester snart, annars lät ju det där Bumppaketet jättebra. Du får jättegärna se vad du vill rensa ut ur garderoben (om ni inte planerar en fyra förstås? ) och som kan tänkas passa mig.

    Nu måste jag nog puffa lite på maken så han inte sover bort hela dagen, han var på fest igår kväll och kommer nog vara lite spark idag stackarn.

  • fru AM

    telis: tror de där kläderna jag länkade till finns i mamamias shop på karlavägen också!

    har inventerat garderob: inga mammakjolar alls - vad jag minns körde jag vanliga omlottklänningar (ej "mamma-"), har två par mammajeans - men de är förmodl för stora - du får gärna komma o prova. Har två par byxor till men de använder jag fortfarande - men inte så länge till hoppas jag
    två-tre mammatoppar.
    Jag plockar i hop dem så kan du komma och kolla om du vill nästa vecka eller så

  • _koko_

    Har läst ikapp och borde nu vila en stund, men så jag inte glömmer:

    Pb - Skit med mens!

    telis - Tips: www.apeainthepod.com och www.motherhoodmaternity.com/
    - Två kedjor i usa som jag shoppade loss ordentligt på när jag var i florida. A Pea in the Pod är dyrt, mer kostymer, blusar o dyl, motherhood maternity är mer hm-stil. Där shoppade jag hur mycket som helst för inga pengar alls (sommarrea).

    muggles - Trist med det avbrutna köpet, men resonemanget verkade vettigt.

    Start mfl - Tack för tips om galon! Det blev byxor från lindex eftersom jag fick använda 30% rabatt-check från en babybox.

    BS - En kompis till mig har en son som också var väldigt tidig med talet och extremt verbal. De fick jättebra hjälp av bup för att hantera hans trots, som tydligen yttrade sig på ett helt annat sätt än hos "vanliga" barn. Kanske något att kolla upp om ni känner att det blir ohållbart? Det verkar väldigt jobbigt just nu.

    Jag är också dagmammebarn och det negativa jag minns med det var att det var många som redan kände varandra när man började skolan eftersom de gått i samma dagisgrupp (det var jag avundsjuk på). Hos dagmamma är ju åldern på barnen mer spridd.
    Apropå dagis hade vi hembesök av en pedagog från vårt igår och på måndag börjar inskolningen! Spännande... Vi har lång inskolning (2v), och sambon tar den så får jag lugn och ro på mornarna ett tag.

    Nu är det snart dags för tvåårskalas, bara conny vaknar (vilket nog lär dröa ett tag till...)!

Svar på tråden Livets viktiga och oviktiga frågor