Inlägg från: passionsblomman |Visa alla inlägg
  • passionsblomman

    Tantvarning 5



    Bara en sån sak!
    TinkerBelle skrev 2009-07-13 16:55:25 följande:
    Plankett mellan oss och ena grannen ät täckt av Passionsblommor...
  • passionsblomman

    Uj stackars dig Wingtear med krångelmage! och mitt i festen! hoppas den i övrigt var lyckad!

    Huset är sagolikt. Eller jag känner iallafall att där kan jag bo och vara for ever och det är bara sånt som byta duschkabinen uppe och spisen i köket som känns som måsten samt att man ju vill fixa till lite här och där som att göra källaren lite minder "grov" genom att vitputsa tx och sånt. Man behöver byta pannan så det blir pellets eller så istället och där sa de att de inte är omöjliga på priset, så vi får se nu då.

    Pratade med vår bank, men hon sa att vi ska kontakta bankerna på orten för lånelöfte istället. Så det blir morgondagens projekt. Dessutom kommer en kille från en mäklarfirma ut imorgon och ska hjälpa oss göra en uppskattning av vårt ställe.
    Så därför städar jag som en skållad råtta nu.
    Har packat FEM lådor med böcker som var utspridda precis överallt här och nu är alla dvd-filmer nedstoppade oockså.
    ÄVEN om detta inte skulle bli av, så måste vi iallafall göra en storrensning här om vi istället skulle bygga ut.

    Dammet yr härinne...

  • passionsblomman

    Hihi! Ja, nu hoppas vi ju kunna få lite kontakt med bankerna på orten då och höra hur de verkar ställa sig, fast allra först måste ju mäklarna tyca till om prisläge och sådär, så vi kan säga hur mycket det är vi vill låna. Det kommer antagligen att ta dnen här veckan att få iväg alla blankettter och förhoppningsvis kanske tom få ngt svar.

    Innan dess kan vi ju inte ge säljarna vare sig bud eller besked.
    Men, det verkar mest vara vi på g än och de skulle meddela sig om ngt annat hände.

    Försäljningsmässigt så tar det ju säkert ett par veckor till innan man ens kan få klart för visning, med allt vad avtlalsskrivning heter med mäklare och annonsering och allt. Så, det är ju så att skulle det här gå i lås och ta sisådär 4 till 6 veckor från och med nu så är det ändå jäkligt snabbt, eftersom vi bara åkte för att titta nu i lördags...

    Jag vet att säljarna behöver bli av med hiset för att kunn agå vidare med sitt husköp som de planerar, så det är ju väldigt intressant för dem om det finns en köpare som vill få allt klart snabbt.

    Man skulle ju vilja att sonen slapp flytta mitt i terminen också, uat n att det kunde bli rätt tidigt på hösten.

    Sedan är det ju det där med besked om sambons tjäst. Inte heller det lär vi ju få ngra definitiva svar på förrän om ca en vecka.


    didis skrev 2009-07-13 20:46:57 följande:
    Åhh, vad spännande passionsblomman!!Har ni någon tidsplan?Jag kniper i kors med alla extremiteter jag har - ingen konst att ha benen i kors när jag ändå sover ensam!!
  • passionsblomman


    Jag bara bugar och håller med, från början till slut!
    didis skrev 2009-07-13 21:41:09 följande:
    Jo men han muttrar om "fågeljävlar" och att han får rivsår på knäna när han klipper gräset runt om. Dessutom vill han ha rosor med många kronblad, de kan visst vara vackra men en blekrosa vresros som växer sådär lite ohämmat är så oerhört vacker!!Jag vill alltså ha ett vildvuxet buskage medan maken mer ser en häck framför sig... och eftersom det är han som gräver i leran får jag nog acceptera att växterna står i linje...Men ang vresrosen är itne sista ordet sagt! Även maken vet innerst inne att slaget är förlorat och planerar just nu för var han skall gräva gropen! If mama aint happy, nobody´s happy!!
  • passionsblomman

    I´m yours: *smörjer försiktigt din stackars fot med svalkande muskelsalva som gör mirakler*

    Sådär, nu blir den snart bättre och då kan vi alltså skåla som sig bör för både filmmanus och traumahjälpen!

  • passionsblomman

    Hejom fejom! För här är det fejom fejom...
    Igårkväll innan jag la mig rensade jag tre bamsehögar med papper av olika slag. Det blev två bärkassar till pappersinsamlingen och sådant är ju skönt.

    Heloise: stackars olyckliga "subban" det är sådana där människor som jag brukar känna att jag faktiskt tycker synd om. Behöver man kläcka sådant till andra människor, då KAN man inte vara i harmoni och ha det bra i sitt liv.

    Förresten har jag inte berättat vad som hände mig i helgen eheller.

    Låååång story i sammandrag:

    Min sambo hade en jobbarkompis runt tiden vi träffades. De satt i samma bil hela nätterna i sthlms city. De blev väldigt goda vänner och de presnterade oss respektive för varandra. Från kompisens sida var det en stor förhoppning att hans sambo skulle lära känna en vanlig Svensk tjej och få lite andra perspektiv på saker än bara det som hennes landsmaninnor och hon satt och tyckte om Sverige osv.

    Tyvärr var det så att både hon och jag hade våra depressioner under den här tiden och jag upptäckte dessutom kvickt att hon och jag inte var hälften så lika som de två grabbarna fått det att låta under sina nattsnack.

    Den här tjejen har ett helt annat sätt att fungera än jag och redan då gav hon gära små presenter i form av hembakt eller så men görna en släng av dåligt samvete också.
    Det var heller inte konstigt i hennes värld att bjuda dit mig för att umgås och sova över, men att det senare visade sig vara hela lägenheten full av hennes anda polare som stannade halva natten och jag satt i en fåtölj och lyssnade medan de talade enbart sitt hemspråk och hade tv:n på med det landets program,utan att ngn ens pratade med mig på hela kvällen.

    Hon och hennes sambo hade det inte alls bra tillsammans och i ett försök att ordna upp allt flyttade de småningom tillbaka till hans hemtrakter,där det snabbt gick åt helskotta. Hon ringde mig en del och sa redan då, "Ja, ni har ju valt honom precis som alla andra"

    Jag själv hade precis börjat floristutbildningen och det var TUFFT att orka det, jag hade varit sjukskriven jättelänge och det här var en del i min rehabilitering, så jag var långt långt ifrån mitt vanliga jag. Reste bla 2 timmar ENKEL väg varje dag för att ens ta mig till skolan. Samma höst skolade vi in sonen på dagis osv och jag hade mkt lite plats för annat än min lilla värld. Utöver det så blev jag kompis med en tjej på utbildningen som också hade varit sjukskriven. Hon visade sig sedan bli allvarligt sjuk och gick in i en psykos. Ingen annan fattade ett skit eller trodde mig när jag bla sa till läraren vad jag misstänkte höll på att hända. Det slutade med att hon stod och väste bakom mig en förmiddag och betedde sig som en tvättäkta dåre. Hon slutade småningom men fasen vad det tog på mig! Jag behövde INTE sitta emellan med min sambos vän och hans kvinnas separation också.

    Jag hörde helt enkelt inte av mig till henne. Jag tycker dessutom det är rätt normalt att om gemensamma bekanta separerar så blir det de som var polare från början som håller kvar kontakten som regel. De är såpass bistra sinsemellan att det tex aldrig skulle gå att åka ner dit och så träffas alla fyra över en middag eller så.

    Nåväl. Vi bodde ju hos killen nu när vi helt hastigt kom på att åka ner. Han var inte ens hemma fredag och lördag utan vi hann träffas på torsdagkvällen. På fredag fm ringer hon och ber snin son ge mig luren. Efter det får jag en av mitt livs uppsträckningar. "Jag trodde du var äkt aoch inte som alla andra och att du inte var falsk som alla svenskar och kall och bara struntar i mig och hur ni kan åka hit och inte ens ringa så har du ju bevisat att du struntar fullkomligt i mig och jadda jadda jadda...fram till: ja och nu har han ju träffat en blond svensk tjej så jag önskar er lycka till för nu kan ju ni umgås då"

    Det är FEM år sedan de separerade och kvinnan sitter och är så bitter så det saknas ord. Hon malde i ca 20 minuter eller så och det var verkligen att lyssna på någon som gjort sig själv till ett offer för alla andras svekfullhet.

    Först blev jag ledsen och beklämd och låg nära att säga förlåt typ. Sedan kände jag att jag står för att det varit en rätt omöjlig sits för mig att agera ngn nödhjälp för henne, då jag hela tiden upplevt att hon egentligen bara vill få medhåll om hur hemslk hennes sambo var.
    Nu känner jag istället att jag tycker hon var oerhört oförskämd och självupptagen och verkligen dra r växlar på att vi råkade få syn på ett hus och passade på att hälsa åpå den här killen-som min sambo saknar jättemycket. Inget av det har med henna att göra!

    Ja det var en lång story men det är inte varje dag ngs X förklarar mig som jordens svikare..

  • passionsblomman

    Det tror jag inte är ett skambud. Det är nog mer en början! Guuuu vad spännande hejja hejja!


    Soldemor skrev 2009-07-14 10:59:01 följande:
    Såg på hus igår och skall ringa mäklare för att lämna ett, som jag tycker, skambud, men maken är lite försiktig. Han tycker vi skall starta på 750', fast utgångspriset är 895'. vi får se hur det går, jag står bara och hoppar irriterat och ropar: "Vill ha, vill ha!"
  • passionsblomman

    Oj vilka fina bilder! Vad kul att ha sådana.

    De nya kissongarna härhemma är precis som din andra kisse, svarta och så olika vita teckningar på tassar, mage, bröst och ansikte.

Svar på tråden Tantvarning 5