• Telis

    Livets stora och små frågor

    En gång för länge sen undrade FruLlan hur man visste att man var gravid, tiden mellan ägglossning och mens kändes evighetslång och otålig som FruLlan är så ville hon veta med en gång om det funkat. Nu, nästan tre (!) år senare, vet vi att svaret är att man inte vet. Illamående och nästäppa kan vara symptom på att man är gravid. Eller inbillingssjuk. Eller förkyld.

    Vissa av oss är nu inne på sina tredje barn och andra kämpar fortfarande för att få till ettan. Men det vi har gemensamt är att vi alla är otroligt smarta, genomsympatiska, empatiska och ödmjuka.

    Under tiden har vi blivit experter på ÄL, BIM och BOM, IVF, ICSI, FET, VUL och RUL, NUPP och KUB. Men vi är också experter på hur man får bygglov, hur man googlar efter en brun puff i skinn, svenska språket, spinning, bästa fiket i Göteborg, vad man äter till champagne, hur man gör toalettpapper och hur man lägger upp en långdistanslöpning. Och mycket mycket mera.

    Inga samtalsämnen är för stora eller för små för oss!

    Förra tråden: www.brollopstorget.se/Forum-5-21/m3256634.html

  • Svar på tråden Livets stora och små frågor
  • Oms

    Hej... *vågar knappt hälsa*
    nu har det gått ytterliggare några veckro sen jag skrev sist - förstår inte hur ni andra hinner med, eller skriver alla på jobbet? jag kan inte gå in på ngt privat på jobbet tyvärr så det får bli ngn av kvällarna om man inte har ngt att göra men hur ofta infaller dem när man har två barn varav den ena har nästan samma tider som en själv???

    Vill bara säga att jag saknar er alla och jag hoppas att alla gravida o ogravida mår bra i det underbara vårvädret!

    Allt är bra m oss,vi fixar lite hemma årstiden till ära och barnen växer o frodas,visst lillskruttn är sjuk av o till o nu också björkpollen allergisk, stora tjejen har problem m jobbiga tjejkompisar som alla beter sig illa mot varandra (min tjej inkluderat) maken stressar mellan jobb o dagis o jag jobbar massor och känner mig så kluven mellan två världar - småbarnmamma o karriärkvinna typ... jobbigt! Men det är en del av livet och...- vi mår bara bra!

    Grattis till AM o ORE o alla andra som plussat o fått barn här inne den senaste tiden! häftigt att det rullar på!

    kramar till er som fortfarande kämpar - hoppas att såväl lyckan som gud är på er sida framöver!

    nu ska jag sova,

    ha det bäst allihopa, hoppas jag får lite mer tid och ork att hänga här om kvällarna - just nu ä jag såå trött på datorer när jag kommer hem.

    Kram på er!

  • Telis

    Över hundra inlägg på en enda dag, vi är verkligen bäst.

    Snaily, usch jag fick ont i magen när jag läste om hunden. Hoppas så att den blir bra igen! Jösses vad jag beundrar dig som har det jobbet, själv är jag så blödig att jag känner mig alldeles paralyserad vid tanken på att ta hand om ett skadat djur.

    Jag minns tyvärr inte om jag slutade med rosenrot efter ÄL eller först när jag fick mens igen, men jag började iallafall direkt på dag 1.

    Tinga, hoppas att du hittar någon topp du är nöjd med. Har du tittat på Laredoute? Där brukar jag hitta en del. Annars håller jag med Sweet, går det verkligen inte att använda den svarta toppen? Om den inte är enbart svart och kanske med en färgglad sjal till?

    Ore, grattis!!

  • muggles

    Page: du hör nog alldeles rätt

    Tinga: jag tyckte nr 2 och 4 var jättesnygga! Men som Lappis säger, svårt att råda när man inte sett kjolen. Fler tips på nätet har jag dock inte...

    Ore: vad roligt med UL:et (synd för maken, det kunde jag iofs talat om för dig - du var väl på BMG och de gör alltid ett UL första ggn). Nästa gång du är här får vi ta den där lunchen!

    Lappis: hur ska en kaprifol ha det för att trivas (mkt sol, söderläge, ...?), skulle GÄRNA vilja ha en kaprifol (=västkust!) på balkongen.

    Snaily: attans om det är BOM för dig med. Tittar du förresten på den australiensiska serien Regnskuggans land? Jättebra verkligen och handlar om en kvinnlig veterinär och hennes assistent. Jag får lite Oz-abstinens när jag ser den och hör deras accent

    Välkommen till passionsblomman och Hemlig!

  • kängu

    Godmorgon i tråden!

    Telis, vilken grym trådstart!!!

    Shopping- jag har i en månads tid förgäves försökt hitta en klänning att ha både på ett bröllop och min examen. Tror mina krav är alltför höga, dessutom har jag ju en mage som ställer till det lite för mig... Brukar ha lätt för att shoppa annars men tycker det är ganska svår som gravid. Inte förtjust i kläder som "står rätt ut" och får mig att se ännu större ut. Nåja, lyxproblem.

    Tinga, gillade den första blusen väldigt mycket. Jag shoppar rätt så mycket på nätet, och tipsar annars om:
    www.tintinstyle.se/system/search/search.asp&g=0

    Ego- Idag står besök hos barnmorska, fika hos syster och redigering av uppsats på schemat. Nu dags för frukost!

  • muggles

    Sweet: jag håller så med dig, det är verkligen irriterande med chefer som blir imponerade av folk av fel anledning. Hade det varit en av mina andra kollegor (han som höll kursen) så hade jag inte alls känt mig irriterad för där är det befogat att bli imponerad. Men men... Försöker verkligen tänka att man inte kan ändra på ngn annan, bara på sig själv och hur man tänker, och att jag måste försöka hitta ett sätt att ta det här med ro. Men jag blir verkligen superirriterad ibland...

  • snaily

    Hm, rosenrot på dag 1 typ får det nog bli. Verkar som det håller sig på spottingstadiet även idag, som vanligt trögstartat, passar väl en snigel som mig...

    Muggles, tänkte ju se den där Regnskugganserien men det har inte blivit av - är den bra tycker du?
    Känner igen det där med jobbirritationen... man kan verkligen bli sååå frustrerat irriterad ibland! Men som du säger kanske man borde jobba med sig själv...

    Har inte gett mig på att nätshoppa kläder (än), annat än träningskläder. Men det är nog inte långt borta

    Har idag blivit fattig pga nya sommardäck.

  • Lapinette

    muggles - min kaprifol är bara ett år gammal (sen den flyttade in till oss) så jag har svårt att säga hur den kommer att klara sig, växa till sig men grannen på andra sidan gatan har en kaprifol sen flera år tillbaka och den är jättefin. Det är därifrån jag fick idén om en kaprifol på balkongen. Vi har enbart morgonsol.

  • Blivande fru L

    Hej Ore och alla andra! Har faktiskt sett att Ore frågat efter mig förut men har inte tagit mig i kragen och loggat in för att att svara...

    Vill börja med att berönna Telis för den välfomulerade trådstarten. Det kan man kalla huvudet på spiken!

    Sedan till saken (lååååångt): Vi var ju på IVF/ICSI-samtal på en privat klinik på fastlandet kring påsk och träffade en otroligt sympatisk kvinnlig läkare. Vi beskrev problemet med de icke simmande spermierna och hon frågade om vi ville börja med behandlingar, dvs ICSI (mikroinjektion). Jajajajajaja! sade jag. Tänk er en ivrig skolelev som viftar med handen för att få svara på frökens fråga. Ungefär så svarade jag.

    Maken undrade om han kunde få lämna ett nytt simmarprov för att se det inte var en formsvacka förra gången. Det tyckte läkaren var lite onödigt men maken insisterade och gjorde det han skulle i plastmuggen (denna gång med rörlig bild, förra gången fanns det tydligen bara tidningar). Provet skulle vi få svar på redan samma dag. Under tiden gjorde läkaren VUL på mig och allt såg prima ut. Hon tyckte att mina äggstockar såg ut som en ung kvinnas med fina äggblåsor. *Stolt!*

    Det råkade sig så att min mens började samma dag som vi var på kliniken och det blev en crash course i hur man ger sig själv hormoninjektioner (vilket inte är obekant för mig iom mitt jobb). Vi planerade in ÄP efter två veckor och tackade för oss. Jättespännande!

    Sen gick vi ner på stan och skulle äta frukost. Jag var ivrig och ville lämna in recepten på apoteket med en gång för att få ut hormonsprutorna, men maken tyckte vi skulle vänta på simmaranalysen. Sprutorna skulle trots allt kosta ca 6000 kronor...

    Några timmar senare gick vi upp till kliniken igen för att låna toan och höra in simmarprovet var klart. Det var det minsann och vi fick komma in till en BM för att få svaret. Hon sade att alla på kliniken var lika förvånade, men provet ver helt normalt med en massa rörliga och pigga spermier. SAY WHAT?!!? Är du säker på att det är rätt prov? frågade jag. Javisst, helt säker.

    Jahapp. Den naturliga reaktionen hade kanske varit ett glädjeskutt, men det kändes jättekonstigt! Från hormoninjektioner och ICSI på ett utsatt datum till vadå? Väntan på BIM? Vi kan göra en IVF om ni vill, sade barnmorskan, men ingen ICSI eftersom de är så rörliga. Vi var så förvirrade att vi bad att få höra av oss senare. Sen åkte vi i väg för att träffa släktingar och hann prata en hel del i bilen på väg dit.

    När vi hade lugnat ner oss bestämde oss för att låta naturen ha sin gång och att inte göra någon behandling nu. Jag pratade med läkaren häromdan och hon tyckte att vi skulle ge det minst 6 månader med egna försök. Så här är det full rulle i sänghalmen kring ÄL igen. Simmarna högst antagligen fått liv igen efter en dunderkur med antibiotika i februari-mars. Helt otroligt!

    Glömde jag att berätta nåt, tror ni?

  • MSW

    Ah... Vad var det nu jag tänkte kommentera?!

    Grodan, nej tyvärr kan jag inte ha A vänd mot mig i nya vagnen, men vi har juh den gamla kvar också ännu så länge, så vi kommer använda båda två, lite beroende på vilken vi känner för ännu så länge!

    Hemlig och passionsblomman, välkommna!

    Igår var vi iväg(ca2,5h) och handlade lite (bla A's första skor!)och när vi kom hem visade det sig att vi glömt dörren öppen! Inte bara olåst, utan på vid gavel!! Men som tur rör det sig inte mycket folk här, så de enda objudna gästerna som kommit in var en humla (som var halvdöd) och en geting (som var heldöd, som jag dessutom trampade på)! Helt sjukt hur man kan vara så tankspridd att man glömmer att stänga ytterdörren!
    Jaja, gick bra iaf!

  • Lapinette

    snaily - var tvungen att googla för jag minns som sagt var inte hur jag åt rosenrot men som jag fattat det ska man äta från mensens första dag fram till ÄL.

Svar på tråden Livets stora och små frågor