• Here we go again
  Äldre 2 Apr 09:06
  16291 visningar
  117 svar
  117
  16291

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Hej ,
  Första gången jag skriver ett inlägg så jag hoppas att jag hamnat på rätt ställe:)
  Träffade min sambo för ca 1,5 år sedan via en nätdatingsida. Vi är båda runt 40 år.Han hade precis flyttat till staden där vi bor efter att ha jobbat på annan ort i ca 4 år då vi träffades.
  Han tog mig verkligen med storm , både på via mail innan vi träffades och IRL.
  Jag hade själv inte lika starka känslor från början med de växte så småningom fram.
  Då han bodde inneboende hos sin syster så blev det så att vi tog ett ganska snabbt beslut på att han skulle flytta in hos mig istället.
  Det första problemet uppstod då jag efter att vi varit ihop i ca 1 månad så upptäckte jag att den dagen jag skulle på julfest direkt efter jobbet så hade han druckit sig full men förklaringen att han var rädd att förlora mig???
  Vi hade en konflikt men löste det då, trodde jag iaf!!
  Det har visat sig att har har inget bra spritsinne , spårar ur ofta när han dricker och att han måste alltid dricka stora mängder för att vara "nöjd".
  I början hade vi mysigt när vi drack vin och mycket spontan och rolig sex . Idag är det precis tvärom inget sex då han dricker och ofta tjafs/bråk då han lätt blir elak . Tror också att han alltid har lite extra åt sig själv för att vara "garanterad" en viss mängd alkohol.
  Så till nästa problem , han har varit arbetslös i ca 1 år och det sliter ju också . Ska erkänna att jag ibland när vi bråkar vänder det emot honom men det känns emellanåt att han använder "våra" pengar precis så som han vill och tänker inte på att inkomsten fr hans a-kassa är 3ggr mindre än min lön (alltså efter skatt)och att jag står för allt annat än själva baskostnaderna. Han unnar gärna sig själv en massa som jag bekostar men har han en 100 kr över så lägger han det på vin el cigg!!
  Sen är det då sexet och kärleken.
  Känner mig väldigt osäker på allt då han efter julhelgerna har gjort en kovändning, innan ville han ha sex varje dag till att vi har haft sex ca 5 ggr fram till idag från veckan före jul!! Han överöste mig med kärleksförklaringar och verkligen visade mig innan jul varje dag hur mkt han älskade mig men idag så kan det gå dagar utan att han ens klappar på mig än mindre kelar. Han säger inte längre spontant att han älskar mig och att han tycker att jag är fin:((
  Jag säger det dock till honom men då säger han bara "så bra så". Ger också honom massa komplimanger eftersom jag verkligen tycker att han är jättefin och sexig. Han blir mer besvärad än glad då jag gör det, vilket han aldrig blev tidigare då fiskade han alltid efeter kärleksförklaringar och komplimanger.
  Tidigare var han väldigt svartsjuk men det har oxå ändrat på sig till den milda grad att han kan tänka sig att vi ska träffa andra par . Jag har alltid lockats av tanken så jag blev inte sur tvärtom tyckte jag att det lät spännande!
  Vi la in oss på en sida där man kan söka andra par och han är inne där varje dag , kan skriva upp till 30 mails plus att han/vi chattat lite med folk därifrån men samtidigt säger han att han inte orkar just nu ha sex så ofta !! Men han orkar prata sex på nätet det känns motsägeselsefullt tycker jag!!
  Förutom att vi knappt längre har sex så har vi heller inget mys längre , inga kyssar på flera månader, han som älskade att kyssas förr!!
  Jag har väl inte alltid varit världens lättaste men har haft svårt att behålla respekten för honom när han har varit dum och bettet illa på fyllan, då har jag skällt ut han efter notor!!
  Det gör ju inte saken enklare att jag har 2 tonåringar som verkligen gillar honom och jag vet att han tycker väldigt bra om dem oxå.
  Han är också väldigt händig och har renoverat i stort sett hela min lägenhet , han gillar att hålla rent och pyssla, laga mat så det klagar jag inte på tvärtom.Även hans föräldrar har vi bra kontakt med . Min släkt är rätt splittrad men de jag har kontakt med gillar honom.
  Har haft tankar på om han bedrar mig men jag tror inte det .Dock när jag tog upp det med honom så blev han jättearg!
  Tidigare var han världens snällaste och mjukaste , alltid sugen på sex och väldigt kärleksfull svartsjuk men annars ok.
  Nu inget av det ovanstående och dricker för mkt.
  Har dock satt ett ultimatum att inget mer supande hemma utan ska det drickas ska det vara lagom och vi gör det tillsammans. Har också sagt att jag inte kommer snart att stå ut med sexlösheten och kärlekslösheten utan om detta inte löser sig måste vi gå vidare utan varann.
  Han vill att vi kämpar men blir bara arg när jag tar upp våra problem och gör inte så mkt för att antstränga sig utan tycker att ett gulligt sms är ett stort steg framåt men han gör inget rent fysiskt för att visa att han vill kämpa för att behålla mig.
  Det slutar ofta med att de veckor vi inte har barnen så är vi väldigt tysta alt tjafsar , han blir för full på helgen och det blir mkt lite el inget sex alls på hela veckan.
  Har fått så dåligt självförtroende av detta känner mig ful,fet och gammal.
  Tränar och håller mig i form och vet av andra mäns och kvinnors reaktioner att jag är allt annat än ful men det känns så deppigt nu:((
  Oj vad långt det blev!! Hoppas att ni orkar läsa , jag känner mig sååå förvirrad . Vad ska jag göra , älskar ju honom trots allt elände.

 • Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?
 • Lady o Lufsen
  Äldre 2 Apr 14:32
  #51

  Mitt spontana råd är:

  Lämna honom!

 • Here we go again
  Äldre 2 Apr 14:32
  #52

  Hej,

  Ni har alla så rätt . Men som det nu har han inte EN krona.
  Ska dock provjobba på ett ställe from nästa vecka.
  Så om jag slänger ut han står han bokstavligen på bar backe.
  Han har inget körkort och vill ABSOLUT inte blanda in sina föräldrar.
  Ska jag vänta till han får sin första lön så att jag slipper
  bekosta ngt mer vad gäller honom.
  När jag blev arg på honom tidigare sa han att då sätter han sig i trapphuset för att slippa sova ute???
  Vad gör man??

 • Hannaz
  Äldre 2 Apr 14:58
  #53

  Om han inte vill blanda in sina föräldrar så är det hans problem. Ska du vänta 3 veckor innan han får ut sin lön för att vara snäll mot någon som inte ger dig nån uppskattning alls?

  Det är den 2:e idag och han har inte 1 krona??? Ger han dig sina pengar direkt när han fått dem från a-kassan och så delar du ut efterhand?

  Nej ja tycker, tack och hej leverpastej kom tillbaka när du rett upp ditt liv. Det bli aldrig RÄTT tillfälle att göra slut. Det bara måste göras.

  Du säger att han bodde hos sin mamma när ni träffades, antar att det är i närheten. Då får han helt enkelt flytta tillbaka till henne.

  Och sätter han sig i trappen så ring polisen. Hur har ni kommit in på den diskussionen förresten, känns inte som ett normalt samtalsämne vid middagsbordet.

  Var stark för dig och din framtids skull!

 • Fanasi­s
  Äldre 2 Apr 14:59
  #54

  Det verkar ju åtminstone som du har tänkt en hel massa själv och har lite distans.

  Den där kärleken som man känner, är sällan kärlek när det kommer till denna typ av förhållande. Snarare en känsla av att det är bättre att leva i en dålig tvåsamhet än i ensamhet.

  Om du ska vänta på att han tjänar pengar så kan det dröja upp till två månader (vissa företag ger ju timlön månaden efter) och är det överkomligt. Jag tror dock att det är viktigt att man har en övenskommelse, att han ska flytta senast DET datumet, för vad händer annars om det inte blir något jobb av det.

  Så ge honom den respit som du kan leva med, och sedan ut med honom, oavsett om han tvingas hem till sina föräldrar.. Han är vuxen och mår nog bäst av att få en fot i häcken, som manar honom framåt, just nu. :o)

 • lecaro­line
  Äldre 2 Apr 14:59
  #55

  Ringer polisen!!

  Du ska inte vänta på att han kan flytta!! Han har inte varit snäll mot dig så varför ska du vara snäll mot honom. Han kan lära sig sin läxa och få respekt för dig.

  Det finns alltid sos osv.. Han låter som en riktig loooser!!

 • Hannaz
  Äldre 2 Apr 14:59
  #56

  Och nej, du ska inte betala mer för honom oavsett om han är pank eller ej. Det är hans liv.

 • Lady o Lufsen
  Äldre 2 Apr 15:00
  #57

  Here we go again skrev 2009-04-02 14:32:41 följande:


  Hej,Ni har alla så rätt . Men som det nu har han inte EN krona.Ska dock provjobba på ett ställe from nästa vecka.Så om jag slänger ut han står han bokstavligen på bar backe.Han har inget körkort och vill ABSOLUT inte blanda in sina föräldrar.Ska jag vänta till han får sin första lön så att jag slipper bekosta ngt mer vad gäller honom.När jag blev arg på honom tidigare sa han att då sätter han sig i trapphuset för att slippa sova ute???Vad gör man??
  Mitt råd är:
  Lämna honom NU!
  Inte dina bekymmer...krasst men det är inte dina bekymmer.
 • isop
  Äldre 2 Apr 15:02
  #58

  Det är väl inte ditt fel att han inte har en enda krona? Vad hade han gjort om han inte hade träffat dig? Du har till och med betalat hans skulder!

  Jag vill inte vara elak, men jag tycker att det låter som om han utnyttjar dig (får gratis mat och husrum) samtidigt som han egentligen har tröttnat på dig. Han bor kvar eftersom det är bekvämt, men vill inte ligga med dig och skäms förmodligen när du ger honom komplimanger.

  Det här är säkert tufft att läsa, men det har inget med dig att göra. Du har inget att skämmas över och behöver inte ändra dig för hans skull. Han var kär i början och sedan tröttnade han. Det händer jämt och ständigt och är ingens fel (du behöver alltså inte ha dåligt självförtroende, utan det är sånt som händer och du är lika mycket värd för det).

  Det hade säkert gått att lösa (kärleken har sina toppar och dalar) om han inte varit missbrukare... men nu är han missbrukare och vill inte erkänna det. Så länge han inte tar tag i sina problem kommer det inte att bli bättre.

  Jag tror att du kommer att må bättre om ni gör slut och du upptäcker att du är en stark kvinna med egenvärde som kan klara sig själv tills du träffar någon som inte har alla hans problem. Tänk på allt du har åstadkommit! Du har uppfostrat barn och du har jobb och pengar på banken. Du är duktig och du är värd mycket bättre!

 • lecaro­line
  Äldre 2 Apr 15:05
  #59

  Kunde inte sagt det bättre själv!!

 • Äldre 2 Apr 15:40
  #60

  Du vet vad som är bäst för dig och dina barn. När jag läser ditt sista inlägg känns det som om du försvarar honom, situationen, etc. Har aldrig varit i missbrukarförhållande - som tur är- eftersom så fort jag har "dejtat" en potentiell sådan och "doftat" mig till sånt sprungit iväg. Jag är värd mer än sånt, så har jag alltid tänkt! Är inte DU det??? DU bryr dig om att han inte har en krona, bryr han sig om dig? kom igen!! Dra!

  Livet är FÖR KORT!!!!

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?