• Here we go again
  Äldre 2 Apr 09:06
  16218 visningar
  117 svar
  117
  16218

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Hej ,
  Första gången jag skriver ett inlägg så jag hoppas att jag hamnat på rätt ställe:)
  Träffade min sambo för ca 1,5 år sedan via en nätdatingsida. Vi är båda runt 40 år.Han hade precis flyttat till staden där vi bor efter att ha jobbat på annan ort i ca 4 år då vi träffades.
  Han tog mig verkligen med storm , både på via mail innan vi träffades och IRL.
  Jag hade själv inte lika starka känslor från början med de växte så småningom fram.
  Då han bodde inneboende hos sin syster så blev det så att vi tog ett ganska snabbt beslut på att han skulle flytta in hos mig istället.
  Det första problemet uppstod då jag efter att vi varit ihop i ca 1 månad så upptäckte jag att den dagen jag skulle på julfest direkt efter jobbet så hade han druckit sig full men förklaringen att han var rädd att förlora mig???
  Vi hade en konflikt men löste det då, trodde jag iaf!!
  Det har visat sig att har har inget bra spritsinne , spårar ur ofta när han dricker och att han måste alltid dricka stora mängder för att vara "nöjd".
  I början hade vi mysigt när vi drack vin och mycket spontan och rolig sex . Idag är det precis tvärom inget sex då han dricker och ofta tjafs/bråk då han lätt blir elak . Tror också att han alltid har lite extra åt sig själv för att vara "garanterad" en viss mängd alkohol.
  Så till nästa problem , han har varit arbetslös i ca 1 år och det sliter ju också . Ska erkänna att jag ibland när vi bråkar vänder det emot honom men det känns emellanåt att han använder "våra" pengar precis så som han vill och tänker inte på att inkomsten fr hans a-kassa är 3ggr mindre än min lön (alltså efter skatt)och att jag står för allt annat än själva baskostnaderna. Han unnar gärna sig själv en massa som jag bekostar men har han en 100 kr över så lägger han det på vin el cigg!!
  Sen är det då sexet och kärleken.
  Känner mig väldigt osäker på allt då han efter julhelgerna har gjort en kovändning, innan ville han ha sex varje dag till att vi har haft sex ca 5 ggr fram till idag från veckan före jul!! Han överöste mig med kärleksförklaringar och verkligen visade mig innan jul varje dag hur mkt han älskade mig men idag så kan det gå dagar utan att han ens klappar på mig än mindre kelar. Han säger inte längre spontant att han älskar mig och att han tycker att jag är fin:((
  Jag säger det dock till honom men då säger han bara "så bra så". Ger också honom massa komplimanger eftersom jag verkligen tycker att han är jättefin och sexig. Han blir mer besvärad än glad då jag gör det, vilket han aldrig blev tidigare då fiskade han alltid efeter kärleksförklaringar och komplimanger.
  Tidigare var han väldigt svartsjuk men det har oxå ändrat på sig till den milda grad att han kan tänka sig att vi ska träffa andra par . Jag har alltid lockats av tanken så jag blev inte sur tvärtom tyckte jag att det lät spännande!
  Vi la in oss på en sida där man kan söka andra par och han är inne där varje dag , kan skriva upp till 30 mails plus att han/vi chattat lite med folk därifrån men samtidigt säger han att han inte orkar just nu ha sex så ofta !! Men han orkar prata sex på nätet det känns motsägeselsefullt tycker jag!!
  Förutom att vi knappt längre har sex så har vi heller inget mys längre , inga kyssar på flera månader, han som älskade att kyssas förr!!
  Jag har väl inte alltid varit världens lättaste men har haft svårt att behålla respekten för honom när han har varit dum och bettet illa på fyllan, då har jag skällt ut han efter notor!!
  Det gör ju inte saken enklare att jag har 2 tonåringar som verkligen gillar honom och jag vet att han tycker väldigt bra om dem oxå.
  Han är också väldigt händig och har renoverat i stort sett hela min lägenhet , han gillar att hålla rent och pyssla, laga mat så det klagar jag inte på tvärtom.Även hans föräldrar har vi bra kontakt med . Min släkt är rätt splittrad men de jag har kontakt med gillar honom.
  Har haft tankar på om han bedrar mig men jag tror inte det .Dock när jag tog upp det med honom så blev han jättearg!
  Tidigare var han världens snällaste och mjukaste , alltid sugen på sex och väldigt kärleksfull svartsjuk men annars ok.
  Nu inget av det ovanstående och dricker för mkt.
  Har dock satt ett ultimatum att inget mer supande hemma utan ska det drickas ska det vara lagom och vi gör det tillsammans. Har också sagt att jag inte kommer snart att stå ut med sexlösheten och kärlekslösheten utan om detta inte löser sig måste vi gå vidare utan varann.
  Han vill att vi kämpar men blir bara arg när jag tar upp våra problem och gör inte så mkt för att antstränga sig utan tycker att ett gulligt sms är ett stort steg framåt men han gör inget rent fysiskt för att visa att han vill kämpa för att behålla mig.
  Det slutar ofta med att de veckor vi inte har barnen så är vi väldigt tysta alt tjafsar , han blir för full på helgen och det blir mkt lite el inget sex alls på hela veckan.
  Har fått så dåligt självförtroende av detta känner mig ful,fet och gammal.
  Tränar och håller mig i form och vet av andra mäns och kvinnors reaktioner att jag är allt annat än ful men det känns så deppigt nu:((
  Oj vad långt det blev!! Hoppas att ni orkar läsa , jag känner mig sååå förvirrad . Vad ska jag göra , älskar ju honom trots allt elände.

 • Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?
 • Here we go again
  Äldre 4 Apr 19:09
  #81

  Jodå, man är ju heeeelt förvirrad och i chock nu.((
  Hans batterier dog för en timma sen och det sista han skrev var att sitter på T-Centralen.
  Fick som en elstöt av ångest i kroppen och var på vippen att åka dit med bil på en gångför att leta rätt på honom.
  Som tur var så vaknade min syster då(hon bakis vlilar lite:)))...) och jag fick lugna ner mig lite.

 • Äldre 4 Apr 19:16
  #82

  Byt telefonnummer!!!
  Det kommer att ringa alla möjliga tider på dygnet. Bryt helt!

  Here we go again skrev 2009-04-04 19:09:35 följande:


  Jodå, man är ju heeeelt förvirrad och i chock nu.((Hans batterier dog för en timma sen och det sista han skrev var att sitter på T-Centralen.Fick som en elstöt av ångest i kroppen och var på vippen att åka dit med bil på en gångför att leta rätt på honom.Som tur var så vaknade min syster då(hon bakis vlilar lite:)))...) och jag fick lugna ner mig lite.
 • Here we go again
  Äldre 4 Apr 19:20
  #83

  Jag har tjänstemobil så det numret kan jag inte byta utan att blanda in jobbet i detta. Däremot så kan jag skaffa en till mobil som jag har privat. Det är ju lättare att strunta i hans sms på jobbet , Kan ju se till att jobbmobilen är avstängd när jag är ledig och lättare "trillar" dit:(((

 • Fruken­ob
  Äldre 4 Apr 19:21
  #84

  Kom bara snabbt in här och jag måste bara säga att jag är så STOLT över dig. Att ta steget. Jag vet även mycket väl att ditt hjärta och hjärna inte är överrens nu. Lycka till tjejen

 • Äldre 4 Apr 21:13
  #85

  Instämmer med frukenob: jag är också stolt över dig.

  Sedan vill jag påpeka att det inte vore något konstigt att "blanda in jobbet", då behöver du ju inte ens betala det själv och ingen vettig arbetsgivare skulle väl motarbeta att du kommer på avstånd fort. Säg att du har en stalker so är obehaglig och stör din sömn och därmed din arbetsförmåga... de behöver ju inte veta alla detaljer!

  Here we go again skrev 2009-04-04 19:20:18 följande:


  Jag har tjänstemobil så det numret kan jag inte byta utan att blanda in jobbet i detta. Däremot så kan jag skaffa en till mobil som jag har privat. Det är ju lättare att strunta i hans sms på jobbet , Kan ju se till att jobbmobilen är avstängd när jag är ledig och lättare "trillar" dit:(((
 • Äldre 4 Apr 21:30
  #86
  passionsblomman skrev 2009-04-04 21:13:08 följande:
  [citat]
  Instämmer med frukenob: jag är också stolt över dig.Sedan vill jag påpeka att det inte vore något konstigt att "blanda in jobbet", då behöver du ju inte ens betala det själv och ingen vettig arbetsgivare skulle väl motarbeta att du kommer på avstånd fort. Säg att du har en stalker so är obehaglig och stör din sömn och därmed din arbetsförmåga... de behöver ju inte veta alla detaljer!

  först och främst vill jag egentligen säga till here we go again:
  GRATTIS GUMMAN! du gjorde det!!!! du visade vart skåpet skulle stå!!
  att lämna någon som man älskar, men som man inte kan leva med är jätte svårt!
  men att börja om på nytt och starta ditt nya liv är det bästa som hänt dig just nu!
  och jag tycker som passionsblomman: be jobbet om ett nytt telnr och säg att du har en stalker. det kan de nog förstå att du inte vill ha och att det faktiskt kan vara farligt...säg att du är rädd att dina barn ska bli lidande.
  men om du väljer att inte göra det och skaffa ett nytt nr. glöm inte att göra det hemligt. så du inte finns på eniro.se eller hitta.se osv...

  min sambo råkade ut för ett pucko som tyckte det var kul att terra om nätterna och skriva massa hotfulla saker. han polisanmälde det (säger inte att du ska göra det om han inte har hotat dig) och bytta nr, sen tog han bort både mig och sig själv från alla sånna saker.
  troligtvis var det bara nån som tog ett nr ur "högen" och kollade hur långt han kunde gå, men iaf...man vet aldrig.

  *tänker på dig och försöker sända över pepptankar och en massa positiva tankar som gör att du orkar ta dig ur det här*
 • Here we go again
  Äldre 4 Apr 23:06
  #87

  Hej alla,
  Jag ska ordna med telefon nästa vecka.
  Är så jobbigt bara , han skrev att han inte behöver
  ha sina grejer utan att jag kan skänka allt till UFF!
  Tror ju iofs att han vill bara låtsas som att han inte
  bryr sig eller få mig att tycka synd om honom¨.
  Min syster åker hem till landet hon bor i imorgon och
  barnen kommer inte förrän på mändag.Min närmaste väninnor
  är båda borta så imorgon kommer att vara en mardröm!!!!
  Han är ju kvar i stan vi bor och det känns jättejobbigt
  då jag kan ju helt plötsligt få för mig att jag MÅSTE
  få se honom!!!
  Panik tänkte träna med gymmet stänger ju redan 18 så det är många timmar kvar till det är dax att sova!!! Vad ska man
  göra!!!

 • Äldre 4 Apr 23:17
  #88

  Ta för det första och STÄNG AV din telefon nu, resten av det här dygnet. Det kan man faktiskt göra, även om alla människor verkar ha glömt det.
  Får du riktig råpanik, då använder du telefonen för att ringa jourhavande medmänniska eller präst, det finns olika sådana nummer. Bara så tiden går och du INTE kontaktar honom.
  Eller sätt igång ett projekt, typ städa alla kökslådorna, sortera strumplådan, frosta av frysen eller rens a avloppet, vad som helst som håller dig borta från att ringa.

  Du får göra det som man gör på anonyma alkoholister: en dag i taget.
  Förresten så tror jag det vore en god idé att i veckan söka upp någon anhöriggrupp, som anonyma barn till alkoholister eller liknande. Du behöver förmodligen mer stöd och kan hämta mycket kraft ur en sådan gemnskap, apropå det du har med dig från din uppväxt. Du behöver bygga en stadig grund att stå på så du inte låter dig rammla in i ett ytterligare förhållande längre fram med liknade problematik.

 • SandyT
  Äldre 4 Apr 23:28
  #89

  Jag kan bara säga Grattis och starkt av dig.

  Du verkar väldigt snäll person, och han har nog utnyttjat det till max. Skriv ner alla negativa saker som du kan läsa upp när du känner dig riktigt svag, eller när du bara vill ringa han och fråga dig. ÄR JAG VÄRD MER? För du är värd mer än någon som inte kan ta tag i era problem, än någon som slösar dina och sina pengar på sig själv.

  Håller med dem andra att du kommer behöva mycket stöd nu i början, det är oftast då det är värst och jag önskar dig all lycka till.

 • Babaja­ga
  Äldre 5 Apr 00:21
  #90

  OM du vore hans allt, så lovar jag dig att då hade du KÄNT DET utan att tvivla. Han snackar bara skit och försöker att manipulera/kontrollera. Att du slängde ut honom är ett steg närmare att träffa en man som VERKLIGEN älskar dig. BRA GJORT!!!!
  Han skrev antagligen var han var (T-centralen) för att han ville att du skulle åka dit och erbjuda honom att komma tillbaka. SÅ BRA ATT DU INTE GJORDE DET!!!
  LYCKA TILL NU, du har allt att vinna på att hålla dig borta från honom!!!!!

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?