• Here we go again
  Äldre 2 Apr 09:06
  16219 visningar
  117 svar
  117
  16219

  Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?

  Hej ,
  Första gången jag skriver ett inlägg så jag hoppas att jag hamnat på rätt ställe:)
  Träffade min sambo för ca 1,5 år sedan via en nätdatingsida. Vi är båda runt 40 år.Han hade precis flyttat till staden där vi bor efter att ha jobbat på annan ort i ca 4 år då vi träffades.
  Han tog mig verkligen med storm , både på via mail innan vi träffades och IRL.
  Jag hade själv inte lika starka känslor från början med de växte så småningom fram.
  Då han bodde inneboende hos sin syster så blev det så att vi tog ett ganska snabbt beslut på att han skulle flytta in hos mig istället.
  Det första problemet uppstod då jag efter att vi varit ihop i ca 1 månad så upptäckte jag att den dagen jag skulle på julfest direkt efter jobbet så hade han druckit sig full men förklaringen att han var rädd att förlora mig???
  Vi hade en konflikt men löste det då, trodde jag iaf!!
  Det har visat sig att har har inget bra spritsinne , spårar ur ofta när han dricker och att han måste alltid dricka stora mängder för att vara "nöjd".
  I början hade vi mysigt när vi drack vin och mycket spontan och rolig sex . Idag är det precis tvärom inget sex då han dricker och ofta tjafs/bråk då han lätt blir elak . Tror också att han alltid har lite extra åt sig själv för att vara "garanterad" en viss mängd alkohol.
  Så till nästa problem , han har varit arbetslös i ca 1 år och det sliter ju också . Ska erkänna att jag ibland när vi bråkar vänder det emot honom men det känns emellanåt att han använder "våra" pengar precis så som han vill och tänker inte på att inkomsten fr hans a-kassa är 3ggr mindre än min lön (alltså efter skatt)och att jag står för allt annat än själva baskostnaderna. Han unnar gärna sig själv en massa som jag bekostar men har han en 100 kr över så lägger han det på vin el cigg!!
  Sen är det då sexet och kärleken.
  Känner mig väldigt osäker på allt då han efter julhelgerna har gjort en kovändning, innan ville han ha sex varje dag till att vi har haft sex ca 5 ggr fram till idag från veckan före jul!! Han överöste mig med kärleksförklaringar och verkligen visade mig innan jul varje dag hur mkt han älskade mig men idag så kan det gå dagar utan att han ens klappar på mig än mindre kelar. Han säger inte längre spontant att han älskar mig och att han tycker att jag är fin:((
  Jag säger det dock till honom men då säger han bara "så bra så". Ger också honom massa komplimanger eftersom jag verkligen tycker att han är jättefin och sexig. Han blir mer besvärad än glad då jag gör det, vilket han aldrig blev tidigare då fiskade han alltid efeter kärleksförklaringar och komplimanger.
  Tidigare var han väldigt svartsjuk men det har oxå ändrat på sig till den milda grad att han kan tänka sig att vi ska träffa andra par . Jag har alltid lockats av tanken så jag blev inte sur tvärtom tyckte jag att det lät spännande!
  Vi la in oss på en sida där man kan söka andra par och han är inne där varje dag , kan skriva upp till 30 mails plus att han/vi chattat lite med folk därifrån men samtidigt säger han att han inte orkar just nu ha sex så ofta !! Men han orkar prata sex på nätet det känns motsägeselsefullt tycker jag!!
  Förutom att vi knappt längre har sex så har vi heller inget mys längre , inga kyssar på flera månader, han som älskade att kyssas förr!!
  Jag har väl inte alltid varit världens lättaste men har haft svårt att behålla respekten för honom när han har varit dum och bettet illa på fyllan, då har jag skällt ut han efter notor!!
  Det gör ju inte saken enklare att jag har 2 tonåringar som verkligen gillar honom och jag vet att han tycker väldigt bra om dem oxå.
  Han är också väldigt händig och har renoverat i stort sett hela min lägenhet , han gillar att hålla rent och pyssla, laga mat så det klagar jag inte på tvärtom.Även hans föräldrar har vi bra kontakt med . Min släkt är rätt splittrad men de jag har kontakt med gillar honom.
  Har haft tankar på om han bedrar mig men jag tror inte det .Dock när jag tog upp det med honom så blev han jättearg!
  Tidigare var han världens snällaste och mjukaste , alltid sugen på sex och väldigt kärleksfull svartsjuk men annars ok.
  Nu inget av det ovanstående och dricker för mkt.
  Har dock satt ett ultimatum att inget mer supande hemma utan ska det drickas ska det vara lagom och vi gör det tillsammans. Har också sagt att jag inte kommer snart att stå ut med sexlösheten och kärlekslösheten utan om detta inte löser sig måste vi gå vidare utan varann.
  Han vill att vi kämpar men blir bara arg när jag tar upp våra problem och gör inte så mkt för att antstränga sig utan tycker att ett gulligt sms är ett stort steg framåt men han gör inget rent fysiskt för att visa att han vill kämpa för att behålla mig.
  Det slutar ofta med att de veckor vi inte har barnen så är vi väldigt tysta alt tjafsar , han blir för full på helgen och det blir mkt lite el inget sex alls på hela veckan.
  Har fått så dåligt självförtroende av detta känner mig ful,fet och gammal.
  Tränar och håller mig i form och vet av andra mäns och kvinnors reaktioner att jag är allt annat än ful men det känns så deppigt nu:((
  Oj vad långt det blev!! Hoppas att ni orkar läsa , jag känner mig sååå förvirrad . Vad ska jag göra , älskar ju honom trots allt elände.

 • Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?
 • Here we go again
  Äldre 2 Apr 10:35
  #21

  Tooticki:
  Nä jag menade mer som en fråga om det finns andra alternativ till behandling än att gå via sociala myndigheter.
  Nu vet jag ju inte ens om han kommer att göra det var mer som en fråga.
  Har ju själv ett ordnat liv med bra ekonomi och fiin fina barn som jag älskar ochsom står mig nära.
  Ställer upp 100% o lite till för de , så det klart att jag inte ska svika dem i detta heller.
  Som sagt ville bara reka lite om alternativ..

 • Bauti
  Äldre 2 Apr 10:37
  #22

  Du har redan givit svar. Det finns bara en sak att göra. Det vet du.
  Hur kan du stå ut?
  Han kan ju inte hota med socialen bara för att han själv inte vill???
  Ursäkta men, släng ut honom NU.
  Ju längre du väntar desto värre blir det. Socialen kan komma ändå och knacka på om någon anmäler att du har det som du har det. Med tanke på dina barn.

  Sluta att säga att "jag älskar ju honom". Det kommer inte i första hand. Det gör dina barns och ditt välmående.

 • Here we go again
  Äldre 2 Apr 10:40
  #23

  Om det ska vara till någon tröst så "skärper" han sig när barnen är hemma:(
  De märker som tur är inte av detta mer än kanske anar att jag är ledsen...
  Alltid ngt iaf.
  Men grannar lär ju höra när han gapar:((

 • J D
  Äldre 2 Apr 10:40
  #24

  Jag tänker bara säga en sak och det är att du vet hur det är att ha en missbrukande förälder och vilken skada det gör på en. Utsätt inte dina barn för det! De kanske tycker om honom men missbruk sätter spår som inte är lätta att upptäcka. För mig finns det bara ett svar och även om det låter svartvitt så är det att du måste lämna honom för dina barns skull.


  Man kan inte förändra en alkoholist genom att vara kvar i förhållandet och ställa ulitmatum. Det behövs professionel hjälp efter personlig insikt och den insikten kommer oftast inte förrän allt raserats. Det är fruktansvärt men för att hjälpa honom måste du lämna honom. 

 • J D
  Äldre 2 Apr 10:40
  #25

  ... och lycka till!

 • X50S
  Äldre 2 Apr 10:41
  #26

  Here we go again skrev 2009-04-02 09:53:29 följande:


  Sen har jag på den tiden allt var bra hjälpt honom att lösa skulder på ett femsiffrigt belopp och är orolig att han inte kommer att betala tillbaka om jag släpper iväg honom.
  Är det de som hindrar dig, så finns det en kronofogdemyndighet som ska ta hand om sådant. Sambos fd lämnade honom med skulder som var hennes på ett papper med hans namn på. Dock stod det i skilsmässopapprena att hon skulle betala detta. Vilket ju gjorde att vi kunde gå till kronofogden för att kräva pengarna när hon sket i att betala!
 • lecaro­line
  Äldre 2 Apr 10:43
  #27

  Here we go again skrev 2009-04-02 10:29:41 följande:


  Bauti:Har redan för ett tag sedan föreslagit behandling med då sa han att socialen kommer att bli inkopplad då jag har en mindre årig dotter boende hos mig.Jag kollade upp det och det stämmer.Jag har kämpat jättehårt med/mot hennes pappa via socialen då jag ville ha ensam vårdnad. Han träffade nämligen en kvinna under ett år som var ett psykfall detta ledde till att polisen kom till deras hus ett antal ggr osv...Detta var jättejobbigt för min dotter men nu har exet separerat fr kvinnan och vi har inga jätteproblem längre utan skrev på hos socialen att vi fortsätter med delad vårdnad.Vill inte starta om med allt detta !!Och ja visst förnekar han sitt missbruk , det är ju som sagt klassiskt!Vet ni om det finns andra sätt än att koppla in socialen i detta?
  Hm det låter som han redan hotat dig med socialen.
  Och antgligen kommer han att skrämma bort de få vänner du har kvar. dels för att han dricker för mycket som inte är trevligt att se och dels för att du kommer att dra dig för att träffa dina vänner pga av att han har problem.
  Jag tror att du måste hämta kraft och dra dig ur ert förhållande för det låter inte nyttigt!!
 • J D
  Äldre 2 Apr 10:44
  #28

   


  Here we go again skrev 2009-04-02 10:40:07 följande:
  Om det ska vara till någon tröst så "skärper" han sig när barnen är hemma:(De märker som tur är inte av detta mer än kanske anar att jag är ledsen...Alltid ngt iaf.Men grannar lär ju höra när han gapar:((

  Barn märker mer än man tror, jag lovar dig det. Man märker om mamma är ledsen och tom och när man snart är klar med gymnasiet klarar man av att lägga ihop saker. Om de inte vet så är det bara en tidsfråga och du vill inte utsätta dem för det, eller hur?

 • Bauti
  Äldre 2 Apr 10:46
  #29

  Here we go again skrev 2009-04-02 10:40:07 följande:


  Om det ska vara till någon tröst så "skärper" han sig när barnen är hemma:(De märker som tur är inte av detta mer än kanske anar att jag är ledsen...Alltid ngt iaf.Men grannar lär ju höra när han gapar:((
  Sluta försvara honom!
  Inse att han har problem. Inte bara alkoholen.
  Nej det är ingen tröst att han "skärper" sig när barnen är hemma. Det är bara en tids fråga innan han skiter idet.
  En alkolist har bara en vänn och det är spriten. Jag vet vad jag talar om, tro mig.
  Det DU kan göra är att slänga ut honom. För att han skall vara villig att ta imot hjälp måste han nå botten först. Och då kan jag garantera att du inte vill vara där.

  Som jag skrev innan så ta tag i ditt liv, innan han gör det.
 • Here we go again
  Äldre 2 Apr 10:51
  #30

  Lecaroline:
  Är det de som hindrar dig, så finns det en kronofogdemyndighet som ska ta hand om sådant. Sambos fd lämnade honom med skulder som var hennes på ett papper med hans namn på. Dock stod det i skilsmässopapprena att hon skulle betala detta. Vilket ju gjorde att vi kunde gå till kronofogden för att kräva pengarna när hon sket i att betala!
  ----------------------------------------------------------
  Problemet är att jag betalade av mina egna pengar för att lösa en skuld som hade lett till att skulle få en "prick".
  Ville inte det då planerna då var att skaffa ett eget litet hus tillsammans.
  Jag tog inget lån åt honom utan betalade med pengar fr mitt konto. Har inte obegränsat med pengar men har ett sexsiffrigt belopp på kontot(fotfarande). Då kändes det ju lätt att hjälpa honom för det skulle ju gagna oss båda i framtiden trodde jag

Svar på tråden Är helt förvirrad , vad ska jag göra(lååååång)?