• Aleta

    gå med blivande maken i kyrkan?

    Men så fruktansvärt!
    Jag antar att de har hamnat i någon slags tidsloop och måste gifta sig om och om igen ända tills kyrkan är på plats igen. Det brukar bli så när man flyttar på kyrkor.

    Min kusin ville absolut inte bli bländad av solen när de gick in (målat fönster bakom altaret) så de vred kyrkan lite för att få sol från sidan istället (hennes sida så klart). De kom inte längre än till inmarschen som upprepades om och om igen ända tills vaktmästaren kastade sig ut i prästens ihopknutna stolor från kyrktornet och knuffade tillbaks kyrkan med en bulldozer. (Tidsloopen hade som tur var inte nått så högt.)
    Min kusin var ändå nöjd med sitt bröllop, för hon hade fått visa upp sig för första gången inför alla inte mindre än 384 gånger. Hon tål förstås inte att höra "Love me tender" som de hade som bröllopsmarsch längre, då får hon alltid en fjärrskådande blick och börjar skrida fram i rummet.

    Kjell Präst skrev 2009-04-08 11:27:05 följande:


    Jag kanske ändå borde nämna att en kollega till mig, Snell Präst heter han, en gång hade en sådan vigsel - och då hade de glömt att förankra kyrkan i marken, så den flöt bort. Man har inte hittat brudparet än idag, och inte kyrkan heller.Det senaste man hörde var ett vykort från vaktmästaren, det var poststämplat i Costa Rica och innehöll en enda mening: "Kan ingen få den där kantorn att sluta spela snart".Tragiskt, eller hur?
  • Aleta

    Oj, det kände jag inte till!
    Det måste ju även innebära att gästerna istället för att bli glada av att se brudparet komma in istället blir besvikna om och om igen.
    Aaaargh, det vore ju oerhört trakiskt, för att inte säga kränkande för bruden!

    Finns det någon matematisk formel för hur man räknar ut lagom vridning på kyrkan? Jag är nämligen en riktig discodrottning och hade tänkt göra en scratching-entré. Jag har redan bokat DJ och bulldozer och han har lovat att han kan få oss att röra oss nästan som i stop motion. Tänk vad det kommer att bli vackert.
    Kjell Präst skrev 2009-04-08 12:31:29 följande:


    Vilken tur att slutet ändå blev gott, så att säga. Jag vill dock kasta in en brasklapp till andra blivande brudar som också vill göra entré så här många gånger och lyssna till församlingen "OOOHHHH" om och om igen: Det kan bli så att om man vrider kyrkan åt fel håll så händer allt baklänges, vilket innebär att ni får gå ut om och om igen - i början av vigseln. Och då vet ni snart inte om ni är gifta eller inte. Kan bli mycket förvirrande, har jag förstått.
  • Aleta

    Blir det inte för tungt med kyrkklockorna?
    Kan man koppla bort dem på något sätt (för att spara bränsle tänkte jag).
    Det gäller ju att spara så mycket som möjligt, vi har redan köpt presenter till gästerna för en mindre förmögenhet. Små minirymddräkter med vårt monogram och datum på. De är hemskt praktiska så vi tror att gästerna kommer att bli mycket glada och använda dem varje dag.
    Det här passar med andra ord jättebra in i vårt tema!
    Kjell Präst skrev 2009-04-13 11:11:20 följande:


    Är det någon som har tänkt på att ett kyrktorn är ganska likt en månraket? Visst borde det gå att ha en vigsel i kyrktornet och sedan, som en häftig sluteffekt, skicka ut alltihop i rymden?
  • Aleta

    Ni är underbara!
    Kan jag få låna ett hörn av näsduken Kjell?
    (Inte för att torka tårar, jag tänker minsann piratkopiera dem för att ha och sälja på nästa annandag påsk.)
  • Aleta

    Drömde du att jag gick in med din blivande make kanske?
    Då är det ju inte OT.
    Du har ju tidigare så generöst erbjudit dig att låna ut honom. Mycket föredömligt för övrigt.
    Alla som har män som absolut inte vill gå in i kyrkan med dem måste ju låna/hyra en stand in och de blir väldigt fort uppbokade!

    (Jag blir ju lite nyfiken så klart .)


    MulleNuh skrev 2009-04-13 14:15:35 följande:
    Lite ot här, men jag drömde om Aleta i natt!!!
  • Aleta

    Är det kortbyxor eller kanske till och med plast-lederhosen?
    Såååååååååå fint!

  • Aleta

    Jag har alltid drömt om att få vara pojkbrudnäbb i plastlederhosen! Och det har jag kommit på alldeles själv, jag är inte ett dugg påverkad av några filmer eller så.


    passionsblomman skrev 2009-04-13 19:51:13 följande:
    Det känns skönt att du är med på noterna, så det här slipper bli en påfrestning på vår relation, och kanske ännu viktigare: på min redan ganska stressade tillvaro, såhär i all planering.
  • Aleta

    Självklart, men du måste boka snabbt, nu när det är avslöjat så har min inbox blivit bombarderad med bokningsförfrågningar. Sommarjobbet är klart!


    MulleNuh skrev 2009-04-13 20:20:47 följande:
    Får jag kanske hyra in dig som blond pojk med rökiga lederhosen?? Jag vill absolut ha det i mitt bröllop!!!!
  • Aleta

    Ja, fast under mitt artistnamn: Sture "knäkort" Jönsson.
    (Jag får liksom gå med böjda knän för att se kort ut.)
    anne på grönkulla skrev 2009-04-13 20:30:32 följande:


    Aleta, spelade du en av småpojkarna i Sound of Music möjligen också?
  • Aleta

    Av plast.
    anne på grönkulla skrev 2009-04-13 20:46:05 följande:


    tänkte väl att du var rutinerad på att sjunga iklädd lederhosen
  • Aleta

    Fast jag har ingen riktig.


    nennesjuttioåtta skrev 2009-04-14 09:12:20 följande:
    Trodde det var för att *piip* inte skulle sticka fram på de korta byxbenen.
  • Aleta

    Så ska vi göra, vi kommer att stå där framme och vänta, för vi vill inte se prästen före vigseln.
    Vi vill att han/hon ska se blicken i våra ögon när vi får se honom/henne för första gången, skridande ner för altargången. (Eller rullande, beroende på hur modern kyrkan är.)

    För att prästen inte ska snubbla, bli nervös eller liknande så har vi bett ärkebiskopen att leda in vår präst och lämna över till oss.
    Ärkebiskopen var mycket förstående och tillmötesgående när vi frågade, ja, han blev faktiskt riktigt hedrad att få göra detta.


    MulleNuh skrev 2009-04-14 10:56:44 följande:
    Men kan ingen lämna över prästen till brudparet då?
  • Aleta

    Vill bara varna för att mossa är fuktigt och fastnar under skorna!

    Jag rekommenderar att ni köper (eller lånar från närmaste fotbollsklubb) sådant där gräs som man bara rullar ut. Jättepraktiskt och så kan man lätt återanvända det eller sälja till nästa brud.


    lillkråkan skrev 2009-04-16 07:54:08 följande:
    Hur var det med prästerna som var älgar eller var det älgen som var präst? Då vi ska ha skogstema tycker jag att det kan vara passande. Då skulle älgen kunna lämna över kyrkan till oss där mitt ute i skogen på ett elegant sätt. Väldigt viktigt att det blir elegant! Sen vill vi ha hela mittgången täckt av mjuk fin grön mossa - visst kan man kräva det! Tänkte också att älgen/prästen kan kanske ha ringen med den stora diamanten fästad i kronan
  • Aleta
    Chicita skrev 2012-02-03 18:38:21 följande:
    Jamen soldemor sa ju att den senaste trenden var att man kastade kokt potatis och inte ris. Förvånad
    Så då borde det väl vara potatis i älgen om man går på det senaste inom bröllopstrender?
    Och det är väl klart att man vill ha det senaste?

    Och papegojor äter väl inte potatis, så då får man koka en skål ris vid sidan av till familjen papegoja väl?
    Det är knepigt det där med allergier Obestämd
    Sent ska syndaren vakna!
    Här har man varit borta ett tag och så blossar de allra viktigaste diskussionerna upp!

    Självklart äter papegojor potatis! Om den är kokt. I alla fall min, och det var han som var på tapeten i början av tråden, så han måste ändå anses som någon slags normpapegoja. 
  • Aleta
    Kjell Präst skrev 2012-02-16 17:59:49 följande:
    Kyrkan har förstås ett särskilt slags mässa för den här typen av högtid - en så kallad skilsmässa. Den kan firas på såväl ett, två, och treårsdagen av ert bröllop - eller på årsdagen av skilsmässodagen. I den kyrkliga skilsmässan bärs du in i gullstol av två brunbrända grekiska pojkar med bländvita tänder, varpå prästen kastar paprikapulver på ett stort foto av din exman och ropar "Pilutta dig i herrans namn för att du har klantat dig så att du inte är en av de där brunbrända pojkarna Amen" Sedan ringer kyrkklockorna och man sjunger psalmen 876 "Den enda som är här är bruden och tur är väl det". Sedan blir det nattvard. Låter det som ett upplägg som skulle passa dig?
    Jag döööör! *skrattar så tårarna rinner*

     
  • Aleta
    passionsblomman skrev 2012-02-18 16:47:30 följande:
    Ja det må jag säga, att det tog en väldans tid innan du hajjade att vi var igång igen!
    Det är svårt att vara modig när man är ett mycket litet djur
    Det beror på att jag under en längre tid har jobbat under cover. Jag har infiltrerat de inre bröllopskoordinatkretsarna för att finna ut alla konspirationer som pågår.
    Ja. kaffefilterklänningen är ju redan avslöjad här, så där blev jag av med ett scoop. Men efter att ha suttit gömd under ett stort antal stolsöverdrag på fler middagar än jag egentligen vill minnas så kan jag säga att en tydlig och skrämmande trend verkar sprida sig. Får - just det FÅR! Hur kan man rata älgen Krister för ett simpelt får????

    Efter att ha läst Kjell-Kristers inlägg så blev jag lite osäker på om man kan spåra trenden till bårgerliga kretsar eller inte. Är det så att vi ska se detta som en symbol att ingen längre vill följa flocken? Offra fåret på individualismens altare? Om alla gör det så kanske vi äntligen kan bli unika? Eller? 
Svar på tråden gå med blivande maken i kyrkan?