• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • Kampi

    Vilken fräsch färgkombination ni ska ha! Har du lagt upp bilden i albumet? Kunde inte hitta någon... Vi har tyvärr ingen bild så vi får hålla tummarna för att det ska bli som vi har tänkt oss...

    Vi får betala 49 kr per bit, hur mkt får ni betala?


    catarinaw skrev 2009-03-06 08:39:50 följande:
    Åh det låter ju jätte fint med era färger. Själv ska vi oxå ha småbakelser till alla gäster och en större till oss. Vi ska ha vit chokladmousse och passionsmousse och sen är det ngn form av tunn chokladbotten. Dekoration vet jag inte än, men vill jätte gärna ha sån sugarpaste så det blir alldeles vitt :) Våra färger är oxå vitt, rosa, men grönt istället och lite silver. Har oxå tänkt mig ngt band av ngt slag runt tårtorna, men vet inte alls vad jag ska lägga uppe på? Hittade en bild på nätet som jag lägger upp i mitt album. Det förslaget är ganska fint faktiskt :) Ja Öhrmans hoppas jag är bra. Jag beställde en tårta med vårt innehåll till min sambos födelsedag så vi fick smaka på den då, men dekorationen vill jag inte alls ha som dom hade gjort då. Så det är det ända jag hoppas de fixar!Vad får ni betala för er från Systrarna då? Har du bilder?
  • catarinaw

    Ja hon vet säkert som ska göra naglarna, men sen har det ju lite med vad man jobbar med osv. Eftersom jag jobbar i butik vill jag ha något som håller för det och egentligen tror jag att gelé är bäst, men jag kör hellre på det som ser lite med naturligt ut som silke. Jag ska väl betala runt 800:- för första gången och det tar ca 1½ timme och sen när man ska fylla på så kostar det runt 400:-. Så man kan ju räkna med att det kostar ca 400:-/månad om man vill gå så ofta och beroende på hur mycket ens egna naglar växer :) Vad va det för kupong du hade hos Studio Savoy?

    miss u skrev 2009-03-06 08:56:07 följande:


    Ojoj, låter som en hel vetenskap det där med naglar. Hur ska man få koll på allt? Tur att den här tråden finns! Vet dom vilket material som blir bäst på mig eller måste man ha koll på det själv? Jag har som sagt aldrig gjort sånt där förut, så jag kanske ska ta och testa snart så jag vet om det är nåt för mig. Måste kolla vad det var för rabattkuponger jag hade. Vad har du betalat för dina naglar?
  • catarinaw

    Jag har lagt upp bilden nu, men det kanske inte funkar!? Vi ska få betala nånstans mellan 34-38:- biten för små bakelserna och den stora vet jag inte. Känns som tårtan kostar lite vart man än går :) Er tårta blir säkert super, låter ju öven som en god smak kombination! Mmm!


    Kampi skrev 2009-03-06 08:56:43 följande:
    Vilken fräsch färgkombination ni ska ha! Har du lagt upp bilden i albumet? Kunde inte hitta någon... Vi har tyvärr ingen bild så vi får hålla tummarna för att det ska bli som vi har tänkt oss...Vi får betala 49 kr per bit, hur mkt får ni betala?
  • miss u

    Jag jobbar på kontor, så då borde ju naglarna hålla ett tag tycker jag.

    Jag köpte ett häfte med massa kuponger, av en jobbarkompis som sålde åt hennes sons fotbollslag. Nu kommer jag inte på vad häftet hette, men nåt med Företagschansen. Det finns ju Restaurangchansen med bara matkuponger. Det här är typ samma variant fast massa olika typer av företag. Kan kolla när jag kommer hem mer vad det hette. Kostade 150:- för hela häftet iaf.


    catarinaw skrev 2009-03-06 11:40:55 följande:
    Ja hon vet säkert som ska göra naglarna, men sen har det ju lite med vad man jobbar med osv. Eftersom jag jobbar i butik vill jag ha något som håller för det och egentligen tror jag att gelé är bäst, men jag kör hellre på det som ser lite med naturligt ut som silke. Jag ska väl betala runt 800:- för första gången och det tar ca 1½ timme och sen när man ska fylla på så kostar det runt 400:-. Så man kan ju räkna med att det kostar ca 400:-/månad om man vill gå så ofta och beroende på hur mycket ens egna naglar växer :) Vad va det för kupong du hade hos Studio Savoy? miss u skrev 2009-03-06 08:56:07 följande:
  • miss u

    Nu har jag pratat med Anki. Hon hade egentligen hela dagen uppbokad (Tessisen + en till), så om hon ska kunna göra mitt hår så måste vi ändra fotograferingen till efter vigseln. Det var egentligen min sambos önskan, så vi får ta ett snack om det i helgen hur vi ska göra.

    Jag bokade in tid för klippning så jag ska dit på måndag! Ska ta med mig lite bilder på frisyrer och även klänningen, så skulle vi prata ihop oss lite. Jag frågade aldrig om vad uppsättningen skulle kosta, men som du säger, när man har lagt ner så mycket pengar på allt annat, så spelar inte ett par tusen så mycket. Helt sjuk tanke egentligen.


    Barret skrev 2009-03-06 08:18:03 följande:
    miss u:Jag skulle nog också välja att gå till den hårfrisör som jag gått till tidigare. Hoppas att hon är BILLIG!! :o)Vad det gäller naglarna så har jag ingen aning... Jag ska få mina naglar att hämta sig efter att jag målat dom när vi var på Bali. Dom tycker inte alls om att vara målade så nu får dom vara rena fram till bröllopsdagen när dom ska målas med fransk manikyr....
  • MoonGirl

    miss u: Ska du boka in dig hos Anki ändå på din bröllopsdag? Fixa din bruduppsättning? Vad kul!! Anki ska ju fixa mitt hår också .

    Jag har förresten kommit på en helt annorlunda dekoration på vår bröllopstårta. Fyllningen som vi hade i tårtan ska vara den vi hade i provtårtan, men mer hallon & vaniljkräm . Ska lägga upp ett kort på en tårta som jag vill att vår bröllopstårta ska se ut. Kolla in mitt bildgalleri när du får tid. Ska prata med Sebastian på Chantals om det, om han kan fixa en sådan dekoration .

    Nu ska jag snart bege mig till Åsby trädgård. Får se om jag träffar mysan31 där eller om hon skulle komma förbi mig efter de hade varit på bröllopsutställningen.

  • MoonGirl

    miss u: Nu har jag lagt in kortet på tårtan. Jag vill ha en sådan här tårta fast utan bröllopsparet uppe på. Vi ska bara ha en banderoller med våra namn och bröllopsdatum. Hur ska ni andra göra med tårtan, ska ni ha en banderoller med era namn + vigseldatumet, eller ska ni ha ett brudpar längst uppe på tårtan?

  • MoonGirl

    miss u: Vi ska ha en sådan här tårtställning också, som du ser på bilden

  • miss u

    Jag har ringt och pratat med henne och hon skulle försöka få in mig också. Tydligen var 18 juli ett populärt datum! Ska klippa mig hos henne på måndag som sagt, så vi ska prata mer då.

    Jättefin tårta du hade hittat! Vi vet inte alls hur vi ska göra med tårtan. Känns som vi måste prata igenom det snart. Sambon tycker att det är sååå långt kvar, så vi behöver inte bestämma nåt nu. Hopplösa karl!!

    Vi kommer förmodligen åka till Åsby i morgon, så hör gärna av dig efter mässan och säg om det är värt att åka dit. Vi är ute efter tårta, bukett och ring.


    MoonGirl skrev 2009-03-06 13:10:25 följande:
    miss u: Ska du boka in dig hos Anki ändå på din bröllopsdag? Fixa din bruduppsättning? Vad kul!! Anki ska ju fixa mitt hår också . Jag har förresten kommit på en helt annorlunda dekoration på vår bröllopstårta. Fyllningen som vi hade i tårtan ska vara den vi hade i provtårtan, men mer hallon & vaniljkräm . Ska lägga upp ett kort på en tårta som jag vill att vår bröllopstårta ska se ut. Kolla in mitt bildgalleri när du får tid. Ska prata med Sebastian på Chantals om det, om han kan fixa en sådan dekoration . Nu ska jag snart bege mig till Åsby trädgård. Får se om jag träffar mysan31 där eller om hon skulle komma förbi mig efter de hade varit på bröllopsutställningen.
  • miss u

    Jag här, igen...

    Tänkte bara säga att jag inte fick jobbet i Eskilstuna. Dom hade fått bra respons på deras annons och tog nån som hade mer erfarenhet inom yrket. Som vanligt, suck.

    Tack för alla hållna tummar iaf! Det värmer gott!

Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3