• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • MoonGirl

    miss u skrev 2009-03-01 12:46:10 följande:


    Jättefin tårta! Gillar bandet runt. Det gör den lite orginell, och det är ju aldrig fel. Vad var det för fyllning ni hade nu igen?
    Tack, tack! Ja, det var verkligen fint med det här bandet runt tårtan. Det gör ju det lite orginellt, precis som du skriver . Vi tänkte väl att den gröna färgen i tårtan ska vara lite mörkare än den som är i tårtan nu. Chantal´s ska få färgen på bandet som vi har på våra trycksaker för att försöka matcha . Såg du de små silverpärlorna i rosorna? Visst är det läckert? Fyllningen i tårtan är: Sockerkaksbotten, hallonsylt, vaniljkräm, chokladpenslad maräng + chokladbitar i, grädde och marsipan. Tårtan heter "hallonbomb" och under marsipanen + grädden så är det färska bär (hallon) i mitten, det blir som en "smakexplosion" i mitten. Jättegott! Fast jag vill ha mer färska bär i, så det ska jag säga till om och sedan vill jag ha mindre grädde i. Då kommer detta att bli jättebra, tror jag! I och med att man har färska bär i tårtan så blir inte tårtan så söt, utan det syrliga bryter av....
  • MoonGirl

    Skulle så gärna vilja komma på fikat den 11/3. Men en försäkringskille ska komma hem till oss vid kl 14. Om han inte är kvar hela eftermiddagen så kan jag och Erik komma! Ni ser väl om jag och Erik dyker upp! Vi ska försöka komma. Det vore så trevligt med en fika. Det var länge sedan nu!! Det blir väl bredbar i vanlig ordning???

  • MoonGirl

    Alla: Ang fikat. Kommer de flesta till bredbar runt 16, eller? Måste kolla upp bussar till stan. Har ingen bil, annars brukar jag ju gå ner till stan, men det blir ju lite svårt när man har flyttat till Hallstahammar .

  • MoonGirl

    mysan31: Mail till dig!

    Jag har köpt det nyaste numret av bröllopsguiden. Någon som också köpt den?

  • Miserere

    Hej!

    Jag är ny här... får man vara med?
    Vi gifter oss den 8/8 i Romfartuna kyrka.

  • MoonGirl
    Miserere skrev 2009-03-04 23:53:04 följande:
    Hej!Jag är ny här... får man vara med?Vi gifter oss den 8/8 i Romfartuna kyrka.
    Ja, visst får du vara med här! Välkommen till tråden!!! Har ni kommit långt i eran planering?
  • miss u

    Håller med Moongirl. Klart du är välkommen! Det är bara att ösa på med frågor och funderingar. Vår inställning är att inga frågor är löjliga och alla är välkomna på fika som vi har på Bredbar lite då och då (nästa gång är inplanerad på onsdag från kl 16).


    Miserere skrev 2009-03-04 23:53:04 följande:
    Hej!Jag är ny här... får man vara med?Vi gifter oss den 8/8 i Romfartuna kyrka.
  • miss u

    Jag börjar få lite småpanik över håret. Tanken är ju att min kompis ska fixa det, men hon bor i Tyskland. Hon var här i veckan och vi pratade lite löst om hur vi skulle göra. Hon vet nämligen inte när hon kommer till Sverige nästa gång, och vi har inte hunnit gå igenom hur jag ska ha håret. Sminket är jag rätt övertygad om att hon kommer fixa, värre är det ju med håret. Vet inte om jag ska boka in en riktig frisör ändå, fast jag vill nog inte lägga 2000:- som det kostar på Unik. Fast jag klipper ju mig där i vanliga fall så jag vet att Anki är duktig. Jag och kompisen bestämde iaf att jag skulle skicka över lite håridéer som jag hittat och även bild på klänningen. Är iaf en bit på vägen.

    Barret: Vilken frisör har du? Hur fixade hon luggen på dig? Jag har försökt att fixa lite själv med luggen, men jag får inte till den såsom du hade.

    Var det föresten nån som var intresserad av Make up-kurs på Unik för 495:- där man får produkter och tilltugg för pengarna? Man kan få brudtema på sminkningen. Vet att vi tog upp det i höstas, men då kändes bröllopsdagarna för långt bort. Nu börjar det ju faktiskt närma sig!

  • catarinaw

    Moongirl: Ja Rönningen kör man ju alltid förbi innan man kommer till Norberg. Det är där det blir 70 :) Det är ju inte exakt dom ringarna, men tanken är ju att jag ska sätta på en sten i min förlovningsring lite uppbyggt sådär. Men det gäller ju att tänka igenom så man inte gör något man ångrar sen...

    Alla: Är det någon som vet vad den där smeten man lägger på en tårta, inte marsipan, utan den som blir vitare? Kan man ha det ovanpå en moussetårta tro? :)

    Några tips på vad man ska skriva i festprogrammet? Vad ska ni ha för bröllopsmeny? Jag står i valet och kvalet om vi ska välja fisk eller kött som varmrätt. Hur svårt som helst!

  • Kampi

    Menar du sugarpaste? Vår tårta från Systrarna Ericsson är en moussetårta m sugarpaste på så det ska funka


    catarinaw skrev 2009-03-05 09:53:20 följande:
    Alla: Är det någon som vet vad den där smeten man lägger på en tårta, inte marsipan, utan den som blir vitare? Kan man ha det ovanpå en moussetårta tro?
Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3