• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • Barret

    Misarere:
    Välkommen till en av världens bästa bröllopstrådar.. i alla fall om man bor i eller ska gifta sig i Västerås under 2009 :o). Hoppas att vill hänga med i vårt babbel om allt från himmel till jord! Känn dig som hemma i alla fall!

    miss u:
    Jag tror inte att du behöver betala 2000:- för att sätta upp håret. Mitt kommer i och för sig gå på det men då räknar jag faktiskt in både löshåret som jag köpt och får behålla samt provuppsättningen som jag gjorde när jag ändå var och klippte mig. För själva uppsättningen (och lite lite medtaget smink) får jag betala 1100:- tror jag, hum... bra koll jag har. Bara uppsättningen, om dom klarar det på en timma, så kostar den typ 800:-.
    Jag går till Malin på Salong Johnas. Hon är lång och smal och super blond. Jag kan erkänna att jag drabbades av lite panik första gången jag såg henne. Hon är en sån där hipp tjej som är modemedveten och allt vad det nu innebär. MEN hon tar verkligen tillvara på min egen personlighet och gör frisyrer som passar MIG. Gå in och prata med henne och berätta hur du vill ha det och fråga vad hon tar för det. Jag tycker hon är super och jag har många kompisar som går hos henne och som också är jätte nöjda. Jag har ingen aning om hur hon gjorde med luggen, jag får inte till den så själv....

  • catarinaw

    Kampi: Tack ja så hette det :) Hur blev det på er tårta då? Vi ska betälla vår på Öhrmans, men vill gärna ha den helt vit och kanske lite fint runt om osv :)
    Tack än en gång!

  • JMMC

    Hej Allihopa !

    Jag gifter mig på midsommafton 2009, får man vara med ;+).
    Vi viger oss på bryggan vid huset och sen har vi hyrt ett jätte tält att ha i trädgården.
    Mycket att stå i nu.
    Kul att läsa allas frågor, tips och funderingar.

  • miss u

    Det är ju det där med hur jag vill ha det som jag inte har koll på! Har väl kanske nån liten idé, men vet egentligen inte alls. Jag vet inte riktigt hur länge jag ska vänta på att min kompis ska känna efter om hon klarar av mitt hår eller inte, för om jag ska boka en riktig frisör lär jag ju göra det snart!

    Jag måste klippa mig snart, och min tanke var då att kanske testa en annan frisör och höra vad denne har för förslag på min brudfrisyr. Kanske skulle klippa mig hos Malin..? Fast samtidigt känns det "onödigt" att klippa sig hos en dyr frisör när jag ändå vill bara få topparna klippta. Snacka om snål...

    Nåja, jag får gå förbi Salong Johnas när jag går hem från jobbet (blir inte så stor omväg) och känna efter. Att det ska vara så svårt att bestämma sig!


    Barret skrev 2009-03-05 13:15:53 följande:
    Misarere:Välkommen till en av världens bästa bröllopstrådar.. i alla fall om man bor i eller ska gifta sig i Västerås under 2009 :o). Hoppas att vill hänga med i vårt babbel om allt från himmel till jord! Känn dig som hemma i alla fall! miss u: Jag tror inte att du behöver betala 2000:- för att sätta upp håret. Mitt kommer i och för sig gå på det men då räknar jag faktiskt in både löshåret som jag köpt och får behålla samt provuppsättningen som jag gjorde när jag ändå var och klippte mig. För själva uppsättningen (och lite lite medtaget smink) får jag betala 1100:- tror jag, hum... bra koll jag har. Bara uppsättningen, om dom klarar det på en timma, så kostar den typ 800:-. Jag går till Malin på Salong Johnas. Hon är lång och smal och super blond. Jag kan erkänna att jag drabbades av lite panik första gången jag såg henne. Hon är en sån där hipp tjej som är modemedveten och allt vad det nu innebär. MEN hon tar verkligen tillvara på min egen personlighet och gör frisyrer som passar MIG. Gå in och prata med henne och berätta hur du vill ha det och fråga vad hon tar för det. Jag tycker hon är super och jag har många kompisar som går hos henne och som också är jätte nöjda. Jag har ingen aning om hur hon gjorde med luggen, jag får inte till den så själv....
  • Kampi

    Jag tror att det kommer att bli superbra, konditorn sa det iaf Vi ska ha individuella bakelser till gästerna och en lite större tårta till oss själva. Innehållet blir en sockerkaksbotten m chocotta och hallonpassionmousse på och sedan kritvit sugarpaste som täcker allt. På varje bakelse ska vi ha en vit gerbera med rosa mitt, också av sugarpaste. Har hittills bara provsmakat innehållet och det var supergott! Varje bakelse kommer att ha ett brunt smalt sidenband runt kanten.

    Våra färger är vitt, brunt och rosa så konditorn lyckades få med det både i tårtan och utanpå

    Öhrmans är väl också duktiga på tårtor?! Det blir nog superbra!


    catarinaw skrev 2009-03-05 14:04:27 följande:
    Kampi: Tack ja så hette det :) Hur blev det på er tårta då? Vi ska betälla vår på Öhrmans, men vill gärna ha den helt vit och kanske lite fint runt om osv :)Tack än en gång!
  • Barret

    miss u:
    Jag tror det kostar mellan 400 och 500 och klippa sig... Men jag tycker faktiskt att det är värt det när dom tvättar och fixar också :o).
    Det är ju ekonomiskt att låta din kompis fixa ditt hår men jag har så hemska minnen av sånt så att gå till frisör den här gången kändes HELT rätt och det fick nästan kosta vad det kosta ville. Jag skulle på bal för många år sen och skulle få hjälp med håret gratis... Det blev en total katastrof... Vill inte skrämma upp dig, men jag har sånna minnen.
    Så nu när vi har fotograf och ändå lagt ut så mycket pengar på allt, ja då ska det bli "på riktigt".
    Gå förbi och prata med henne, hon brukar ha massor med förslag som passar. Hon har ju bestämt hur jag ska göra med håret... Det enda jag sa var att jag ville ha tiara och att håret kanske var lite högre bakom så att tiaran liksom lutade mot håret.. Sen bestämde hon resten (självklart fick jag säga ja eller nej, men hon har bra smak *ler*).

  • Barret

    Hej,
    Välkommen till tråden! Vad härligt att gifta sig på en brygga! *håller tummarna för strålande sol på midsommar!*


    JMMC skrev 2009-03-05 14:27:56 följande:
    Hej Allihopa !Jag gifter mig på midsommafton 2009, får man vara med ;+).Vi viger oss på bryggan vid huset och sen har vi hyrt ett jätte tält att ha i trädgården. Mycket att stå i nu. Kul att läsa allas frågor, tips och funderingar.
  • Rebellen75

    Kul med alla nya brudar som kommit till. Ska bara skriva av mig lite dax att skjussa äldsta dottern på innebandyträning

  • Mangos
    Miserere skrev 2009-03-04 23:53:04 följande:
    Hej!Jag är ny här... får man vara med?Vi gifter oss den 8/8 i Romfartuna kyrka.
    Välkommen till tråden! Ser att vi ska gifta oss samma dag. Skoj! Hur går det med planeringen?
  • Rebellen75

    Jag har gått igenom hur inbjudningslorten ska se ut med min kompis Adam. så han ska göra lite förslag till mig på datorn så att det bara är att gå till tryckeriet sedan. Han har jobbat på en reklambyrå förut så jag har höga förväntningar

Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3