• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • Elide

    Vi ska fotas efter vigseln. Vigseln är 14.30.
    Kommer på fikan. Kanske kommer tidigt eller sent vet inte ännu.

  • miss u

    Klart jag har ändrat mig! Lär hinna göra det flera gånger om tills det är dags. Nä, men nu känns Malin bra faktiskt... fram tills jag träffar Anki på Unik på onsdag när jag ska klippa mig.

    Just nu ser mitt schema ut så här:
    kl 10 - max 12 hår
    kl 12:30 åka till Strömsholm
    kl 13 - 14:30 fotografering (inte bestämt tid med fotografen än)
    kl 15 vigsel
    kl 16:30 bröllopsfest

    Malin sa att det bäst att sminka efter håret var klart. Jag hade tänkt göra det innan, men det är kanske bättre efter. Då kanske jag ska flytta fram håret en timme så min kompis slipper stressa med sminket? Många kanske i det här stycket.


    Barret skrev 2009-03-11 10:44:57 följande:
    miss u:Så du har ändrat dig igen angående frisörerna? *skrattar lite*. Jag sa ju att hon var kreativ och hade gott om idéer :o). Hur ser ditt tidsschema ut för bröllopsdagen? Mitt ser ut såhär:10.00-max 12.00 Hår och smink 12.00 Äta och byta om13.00-15.00 Fotografering16.00 Kyrkan17.30 Festen tar fartmysan31 och ni andra fikasugna:Jag kommer inte ikväll tyvärr. Hade egentligen verkligen behövt träffa er för att få lite inspiration mitt i planeringen men jag hinner tyvärr inte. Hoppas ni får det supertrevligt.
  • miss u

    Chantal's är stängt i juli!! Så nu är jag tillbaka på noll i jakten på tårta. Så typiskt! Dom hade billigare porslin också, men det går ju inte heller. Enda tiden på året som dom har stängt, just för att det inte är så mycket bröllop i juli.

    Känns lite hopplöst just nu.. men det är bara att ta nya tag. Nån som kollat upp Ica Maxis tårtor? Öhrman's får nog bli mitt nästa ställe att kolla upp. Fast där får man ju ingen provtårta... Bläääh!

    Justja, jobba var det också ja.

  • miss u

    Vi har inte fixat med festprogrammen än. Ska börja med inbjudningskorten i helgen! Känns som det går först. Sen att fixa tårta, bukett och ring.. SEN festprogrammen. Känns som jag ligger efter (som vanligt) eller är ni andra bara tidigt ute?

    Jag kommer och fikar kl 16:00 eller strax efter.


    mysan31 skrev 2009-03-11 10:53:03 följande:
    miss u: Har ni fixat nå festprogram för barnen,tänkte jag skulle fixa det snart så man har det färdigt...
  • Barret

    mysan31:
    Ja ni får absolut meddela mig sen...!
    En fråga som kan vara bra att ställa är vad du får göra med korten. Om du får dom digitalt, om han tycker det är okey att du publicerar dom på nätet eller liknande. Om du får beskära dom osv. Han kommer ju äga korten och redigering (beskära en bild är en typ av redigering) är ju inte tillåtet utan hans tillstånd.

    miss u:
    Malin är faktiskt toppen. Hon har så många idéer och av dom andra 4-5 som jag vet går där är alla nöjda.
    Det kanske är bra att ta håret lite tidigare så att ni slipper stressa. Du kanske kan höra med din kompis som ska sminka dig hur lång tid du tror att hon behöver. Räkna med att håret kan ta 1-2 timmar beroende på hur snällt ditt hår är.

  • miss u

    Malin sa också att håret skulle ta 1-2 timmar, så det känns nog bättre att flytta fram hennes tid en timme. Ska höra med min kompis också vad hon tycker.

    Trist att du inte hinner komma på fikan föresten! Får se till att vi fikar snart igen, iaf innan du går och blir fru!


    Barret skrev 2009-03-11 12:17:19 följande:
    mysan31:Ja ni får absolut meddela mig sen...! En fråga som kan vara bra att ställa är vad du får göra med korten. Om du får dom digitalt, om han tycker det är okey att du publicerar dom på nätet eller liknande. Om du får beskära dom osv. Han kommer ju äga korten och redigering (beskära en bild är en typ av redigering) är ju inte tillåtet utan hans tillstånd.miss u:Malin är faktiskt toppen. Hon har så många idéer och av dom andra 4-5 som jag vet går där är alla nöjda. Det kanske är bra att ta håret lite tidigare så att ni slipper stressa. Du kanske kan höra med din kompis som ska sminka dig hur lång tid du tror att hon behöver. Räkna med att håret kan ta 1-2 timmar beroende på hur snällt ditt hår är.
  • Barret

    miss u:
    Du menar väl att du tänker flytta bak hennes tid lite? Så att du börjar vid 9.00 istället för 10.00? Bak, fram, upp och ner :o).
    Just nu håller jag på att dividera med mig själv huruvida jag hinner fika med er i alla fall eller inte... Jag skulle ju kunna sluta vid fyra... sen fika med er typ en timma innan jag åker hem (måste vara hemma innan halv 6 - 6). Bäst egentligen vore att åka hem direkt, men lite fika kanske inte vore så dumt... *gahh*

  • miss u

    Jag menade bak, så att jag börjar kl 9. Inte så lätt det här med fram och bak ju. Får vara glad att jag får kläderna åt rätt håll dom flesta gångerna.

    Hoppas jag inte smittat ner dig med min velighet! Det är ju helt okej om du inte hinner fika. Du kan ju annars göra som jag gjorde sist, bara komma förbi och säga hej, om det inte blir världens omväg för dig förstås.


    Barret skrev 2009-03-11 13:03:57 följande:
    miss u:Du menar väl att du tänker flytta bak hennes tid lite? Så att du börjar vid 9.00 istället för 10.00? Bak, fram, upp och ner :o). Just nu håller jag på att dividera med mig själv huruvida jag hinner fika med er i alla fall eller inte... Jag skulle ju kunna sluta vid fyra... sen fika med er typ en timma innan jag åker hem (måste vara hemma innan halv 6 - 6). Bäst egentligen vore att åka hem direkt, men lite fika kanske inte vore så dumt... *gahh*
  • Barret

    miss u:
    Hehe, okey... då var det som jag trodde och ja.. jag tror också det är bra att sminka sig efter att man gjort håret.
    Jag tror att jag antingen kommer och fikar minst en timma eller inte kommer alls.. Jobbar i och för sig ganska nära stan men inte tillräckligt nära för att latmasken ska tycka det är värt att gå... Jag lämnar det öppet just för stunden.

  • Barret

    Nu har det blivit klart att jag ska på fest ikväll (det är ju arbetsmarknadsdagar på högskolan och de hade tydligen en biljett över). Såå.. jag kommer inte på fikat.
    Berätta gärna sen vad ni pratat om dock :o) Jag är nyfiken.

Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3