• miss u

    Västeråsbrudar 2009 del 3

    Hej brudar!

    Nu är det dags för del 3 (!) av Västerås-tråden. Här tipsar och utbyter vi idéer hej vilt.

    Även ni som planerar bröllop i Västeråsområdet på en annan tid än 2009 är självfallet välkomna.

    En hyfsad kronologisk lista över brudar och vigslar/festlokal:
    Barret ? Badelunda kyrka, Björnögården 090502
    Norpans mamma - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090502
    Kampi - Strömsholms slott, Västerås stadshotell 090523
    Åsa i London - Romfartuna kyrka 090523
    Ia o Puh ? Badelunda kyrka, Brunnby gård 090606
    Sanste - Skerike kyrka, Brunnby gård 090613
    mysan31 - Skultuna kyrka, Scoutstugan Skultuna 090620
    Tessisen - Lundby kyrka, Västerås stadshotell 090718
    miss_u - Säby kyrka, Hamnmagasinet Borgåsund 090718
    Donna Fortunata - Vigsel i trädgården, Thottska villan 090801
    BrideToBe09 - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 090808
    Mangos - Kungsåra kyrka, Kungsbyn 090808
    catarinaw - Vigsel och fest Schenstömska herrgården 090815
    MoonGirl - Badelunda kyrka, Brunnby gård 090815
    lillatitti - Borglig vigsel utomhus, Scoutstugan Skultuna 090829
    Rebellen75 - Hubbo kyrka, Brunnby gård 090919

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-03-04 07:41
    Tillägg till listan:

    catarinaw - Vigsel och fest Schenströmska herrgården 080815

  • Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3
  • catarinaw

    Åh jag har alltid velat gå till Frank, men de har alltid fullbokat! Får väl boka långt i förväg bara :)

    Vi skickade med en liten vägbeskrivning och lite info om man ska sova över vilka man ska kontakta och vilka som är toastmaster/madame. Vi skrev även vad vi önskade oss i bröllopspresent för de som tänkte ge. Vi önskar oss pengar till bröllopsresan så det blev ju inte en lång rad om det. Önskar ni er något speciellt och mycket?


    Cordula skrev 2009-03-15 11:32:12 följande:
    Hej!Ja, vi firade min födelsedag. Var på Frank och åt. jättemysigt. Något jag varmt kan rekommendera. Går det bra med tryckeriet, bordsplacering m.m?Alla: Håller på med inbjudningarna nu. Någon av er som ska skicka med en separat lapp, tex om vägbeskivning, boende eller liknande? Vad ska ni önska er i bröllopspresent? allmänt nyfiken å letar tips :)
  • Mangos
    Cordula skrev 2009-03-15 11:32:12 följande:
    Alla: Håller på med inbjudningarna nu. Någon av er som ska skicka med en separat lapp, tex om vägbeskivning, boende eller liknande? Vad ska ni önska er i bröllopspresent? allmänt nyfiken å letar tips :)
    Vi satte fast en vikt lapp på insidan av inbjudan där vi skrev info. Hade med info om att vi ville ha barnfritt, önskar oss pengar till bröllopsresan, vem som är toastmadame, gångavstånd mellan kyrka o lokal och att det går buss in till stan efter festen.
  • Mangos
    gatita skrev 2009-03-15 12:02:44 följande:
    hej undrar vad ni har för catering? kan ni ge förslag?
    Vi kommer ha catering från chantals. Är vattenläcka på stället där vi ska ha festen så de kunde inte loca att köket blir klart och har därför inlett samarbete med Chantals. Träffat Sebastian en gång och han är berkligen trevlig och proffesionell. På onsdag ska vi dit och proväta menyn så sen kan jag svara på hur maten är också.
  • mysan31

    Mangos: Vad har ni beställt för buffe eller mat från chantals...

  • Mangos
    mysan31 skrev 2009-03-15 22:32:06 följande:
    Mangos: Vad har ni beställt för buffe eller mat från chantals...
    Vi ska ha trerätters meny och tårta från dom.
  • Barret

    miss u:
    Jag hittade också en ring som jag tyckte om men som inte till 100% stämde överens med min förlovningsring. Dom kommer att göra den ringen och sedan när vi kommer och hämtar våra ringar så kommer dom fila till den så att den får exakt samma form som min.

    Cordula:
    Med tryckeriet går det bra.. Bordsplaceringarna borde vi ta tag i liksom festprogrammen och vigselprogrammen, men just nu känns det ganska omottiverande, vet inte varför.. Kanske bara lite less på trycksakerna!?
    Vi satte fast en extra lapp på inbjudan med vägbeskrivning, boendeförslag etc. Mycket info blev det.

  • miss u

    Det är ju kanon att dom kan göra ens ring precis som man vill ha den. Sen är det ingen annan som är en exakt likadan heller. Me like! Fast ska nog kolla runt lite i Västerås också innan jag bestämmer mig.

    Har du ordnat med bukett nu? Vart var det du skulle köpa den, på Viksäng? Jag tror att jag kommit fram till hur jag vill att min bukett ska se ut, 12 röda rosor med ett par varv hjärta på tråd runt och några pärlor. Känner att jag vill ha modell mindre på buketten. Måste bara kolla runt vad det kan tänkas kosta.


    Barret skrev 2009-03-16 08:19:24 följande:
    miss u:Jag hittade också en ring som jag tyckte om men som inte till 100% stämde överens med min förlovningsring. Dom kommer att göra den ringen och sedan när vi kommer och hämtar våra ringar så kommer dom fila till den så att den får exakt samma form som min. Cordula:Med tryckeriet går det bra.. Bordsplaceringarna borde vi ta tag i liksom festprogrammen och vigselprogrammen, men just nu känns det ganska omottiverande, vet inte varför.. Kanske bara lite less på trycksakerna!?Vi satte fast en extra lapp på inbjudan med vägbeskrivning, boendeförslag etc. Mycket info blev det.
  • Cordula

    Hej!

    CatarinaW: Boka bord tidigt annars, vi var där redan vid fem, då var det lättare att få bord. Verkar väldigt knepigt annars, var helt fullt en vanlig onsdag.

    Nej, vi önskar oss mest pengar, men tänkte även ha med en del saker, vet at de är några som gärna vill ge något och då inte pengar. få se hur vi gör. Nu är jag mest innne på att skriva om transport, boende m.m, och att frågor om vad vi önskar oss kan besvaras av min föräldrar, de är även de man osar till. Ska beställa inbjudningskorten snart, så nu har vi formulerat texten. Ska dock inte skicka dem riktigt än så jag kan fortsätta att fundera på infolappen :)

  • Rebellen75

    Mina inbjudningskort är KLARA, jippi. De blev riktigt bra nu måste jag bara gå igenom gästlistan så jag vet exakt hur många som ska tryckas.

  • Barret

    miss u:
    Jag har faktiskt beställt min bukett nu men jag har inte bestämt hur mina bordsdekorationer ska se ut så jag måste tillbaka till floristen någon dag när jag har tid. Jag ska köpa den på Viksäng på "Gröna drömmar". Jag ska ha blå blommor och lite vitt och lite grönt. Buketten ska vara droppformad. Hade någon bild men nu vet jag inte var den är... måste kanske leta lite på datorn hemma...

Svar på tråden Västeråsbrudar 2009 del 3