Inlägg från: Liten med Mindre |Visa alla inlägg
  • Liten med Mindre

    Lös biljett till barnkarusellen!

    Har inga råd Muggles - men jag känner igen det där att ingen egentligen bryr sig förrän man frågar. De antar väl att allt är frid och fröjd så länge jag inget säger, och vill bara ha kontakt vid problem, eller nåt. Fast nu har jag faktiskt fått en gruppledare som bryr sig, och till skillnad från min chef så har han engagerat sig riktigt mycket sen jag kom tillbaka. Chefen har knappt sagt "hej" - räknar väl med att gruppledaren sköter det?

    Oms - inför intervjun - tänk på att det gärna får vara en diskussion, där du intervjuar dem om arbetsplatsen likväl som att de intervjuar dig. Du vill ju också veta mer om det passar dig eller ej!

  • Liten med Mindre

    Jo, angående CV, var ju på seminarium förut. Fick veta att rekryterarna ofta inte ens tittar på ditt brev, ifall inte ditt cv fått dig att kvala in i de lyckliga få-gruppen. Jag jag som lagt mest krut på brev! Ska nu mer börja profilera cv:t om/när jag söker jobb.

    Och det där om en sida verkar vara delade meningar. Med vettigt innehåll kan den vara längre tyckte de, 2 sidor helt ok. Men den andra seminariedeltagaren som skulle kika på mitt cv efteråt hade helt snöat in på 1 sida och kunde inte kommentera något annat än hur jobbigt det varit att kopiera ansökningar som han skulle granska på ett föredetta jobb. Det var ju innehållet jag ville ha lite mer input om.

    Jag kontrade med att språkgranska hans CV skrupulöst!

  • Liten med Mindre

    Telis - jag kommenterade inte så mycket stavfel (det får han skylla sig om han har), som hans sätt att formulera sig. Jag hade ju uppskattat att få den feedbacken, men jag tror inte riktigt han förstod vitsen...

  • Liten med Mindre

    BS - Mindre gillade skarp prylen hon fick av Frejis (vid knappt 6 månade) - en spelande manick med mjukt huvud och rund "klumpfot" från Åhléns. Den spelar alltså när man rör den, tippar den, viftar med den. Det låter fruktansvärt, men någon uppskattar visst det.

    Ungefär som att hon med bestämdhet vet var morfars piano står när vi kommer till dem...

    Min vikarie har ställt till det för mig, och jag vet inte hur jag ska reda ut det. Undrar om det hjälper med ny programvara? Han vet tyvärr inte heller hur det gått snett.

    Någon här (fler smygläsare i faggorna kanske?) som brukar använda Adobes FrameMaker och Illustrator? Tillsammans?

  • Liten med Mindre

    Telis - inboxade dig min felbeskrivning från Adobes användarforum. Jag ska få pröva att installera Illustrator och se om det hjälper - vi har tydligen en licens här i alla fall.

    Fast inte tror jag att det blir bättre av det, verkar ju löjligt i så fall...

  • Liten med Mindre

    Kramisar Sweet! skoj att se att du hinner in mellan varven. Vet hur det är att inte hinna gosa bebis hemma.

    En sak om att sova hela natten - vissa barn klarar det inte själva utan behöver hjälp. Vi väntade och väntade, och insåg att det tillslut inte skulle gå utan någon metod för vår del. Men nu funkar nätterna å andra sidan lysande.

  • Liten med Mindre

    Mindre fick en ny sovpåse igår. Och i den sov hon tydligen rejält gott och låg o gosade in sig i morse när maken kom in. Tror ni jag var beredd att lämna jobbet och åka hem när jag fick en sån rapport på telefon?

    Sitter fortfarande och tragglar med mina ickefungerade filer. Adobes supportsidor måste vara de sämsta i världshistorien. Har blivit skickad i många cirklar innan jag hittade ett telefonnummer att ringa. Säkert ska de ha betalt också när jag någon gång kommer fram...
  • Liten med Mindre

    Nenne - det är FrameMaker som bråkar med mig. Ordbehandlingsprogram. Måste ringa supporten igen - fattade inte vad dansken sa, ska nog välja engelsk support istället. Tänk om det blir dansk engelska? Men det måste ju vara bättre än dansk svenska?

    koko - vi är inne på vår andra grobag, grönrandig nu. Mindre har äntligen vuxit ur sin som var för 0-6 månader. Men vi kör bara 2.5 tog.

  • Liten med Mindre

    BS - hur gick det förresten med den där kalkonen för någon vecka sen? Har missat uppföljningen.

    Efter allt ert ÄL o BIM-babbel så verkar min kropp tycka att jag är gravid med.

    Först surar jag över programmen som strular. Sen får jag fel sushi med mig tillbaka efter en lång väntan på restaurangen, och tvingas att gå tillbaka och byta. På väg tillbaka till kontoret igen blir jag nästan gråtfärdig av hur orättvis världen är mog mig... Ungefär som när jag var nygravid med Mindre och maken inte kom hem till finmiddagen med vin en fredag pga jobb...

    Jättesynd om mig som sitter på ett bra betalt jobb och har pengar till mat o varma kläder...och en gosbebis hemma. Gaskar väl upp mig med en bulle eller två som jag konstigt nog inte heller är sugen på...

  • Liten med Mindre

    koko - jag hade också pikanta drömmar inatt - men av det mer trevliga slaget.

    Det blir ett rafflande veckoslut det här. Vill också gå på maskerad!!!! Tror att diskussionen uppkom när Lappis var besviken för 14 dagar sen - på "Halloween", och gänget här ville klä ut sig som man gör på nennes roliga fester. En uppiggande maskerad utlovades när plussen trillar in!

    Mina databekymmer har delvis löst sig. SKÖNT! (Telis - jag hade en version framemaker lägre än min vikarie, därav problemen. Samt att svg-bilderna från illustrator CS3 inte fungerar för CS2.)

    Utöver det, höll på att säga upp mig från cyklingen härom dagen, för att det känns som att jag inte hinner med mig själv och egen-tid. Men min kloka man sa till mig att fråga cykelchefen om alternativ till uppsägning, och hon föreslog 1 pass i veckan, vilket kanske egentligen inte är tillåtet med tanke på förmåner etc, men jag skulle få ett undantag ett tag. Så nu prövar vi lite mindre instruerande och lite mer egen tid för ryggen! Ibland är män och chefer bra kloka!

Svar på tråden Lös biljett till barnkarusellen!