Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Appropå barnvakt,

    vi har inte heller föräldrar eller syskon i närheten. Vi har bestämt oss för att försöka hitta en extramormor som ska passa regelbundet någon gång i veckan så att de lär känna varann ordentligt och sedan därutöver kunna vara barnvakt vid behov.

    Funderar faktiskt på att börja med detta redan under slutet av föräldraledigheten för att veta att det finns backup när vi båda jobbar.

  • start september

    BS,

    Gynekologerna Gamla Stan tycker jag är bra, två trevliga "äldre" män, vet dock ej om de pratar engelska men det tror jag väl. www.gynekologerna.se/

    Jag vet att MVC i samma hus blivit rekommenderade till en tjej som enbart är engelskspråkig.

    MSW,

    min tjej var precis likadan. Bärsele (Babybjörn) samt napp var det enda som funkade om hon skulle sova mer än 20 min. Då först gå omkring och stoppa in nappen om och om igen tills hon somnade, sen kunde man sätta sig ner försiktigt utan att hon vaknade. För vår del tror jag det var att hon är så varm, först nu när det är svalare sover hon bra i vagn. Nu när hon blir kinkig klär jag på henne, ammar lite extra om hon vill ha, in med nappen, ut i vagnen, dra lite om det behövs, stopppa in nappen igen om hon spottar ut den. När hon nästan sover slutar jag dra vagnen, går oftast ganska fort. Om hon gallslriker tar jag upp, se om hon vill amma lite till, annars vaggar jag famnen med napp tills hon är såsig och så ut igen.

    Jag kollar på klockan nu, typ 2,5 timma vaken klarar hon, gnälls det efter den tiden är det lönt att försöka söva. Är hong lad får hon vara vaken längre.

  • start september

    Får man fråga skidåkartjejerna härinne en klädfråga?
    Jag tänkte lyxa till med en ny skidjacka och satsa på en skaljacka som jag ska ha fleece under. Blir det lagom varmt i mars i alperna? Och vilket märke är värt att satsa på?

    Tanlen är att jag ska ha nytta av den som promenadjacka under höst och vår hemma också.

  • start september

    Jag har haft strumporna på! Jag har ofta knähöga tunna stödstrumpor och det tar någon sekund att ta av och på så de fick sitta kvar.

    Innan hela den här svängen började försökte jag ha kjol de få gånger jag var hos gyn, sedan gav jag upp det när det blev många tillfällen.

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen