Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Man ska ALLTID gå på visning för att känna efter, vet inte hur många gånger jag blivit besviken/överraskad över hur annorlunda det känts IRL jämfört med Hemnet...

  • start september

    Hemnetmissbukare verkar vi vara allihopa!

    Nu ska jag väcka liten tjej tror jag, hon har sovit nästan fyra timmar nu, nytt rekord på dagen...

  • start september

    Frejis, stor stor kram till dig. Låter ändå bra att det kan bli FET rätt snart.

    Telis, vilken god nyhet med donatorn. Till dig donatorn om du läser detta - vilken god gärning du gör. Du inspirerar mig att (om jag får) såsmåningom göra samma sak.

    Grattis Saffranin! Du ska inte vara rädd för att skriva även om det är sällan.

  • start september

    Jag har smygläst men inte kommenterat på länge så nu ska jag försöka. Liten tjej sover och maken och jag har hunnit med ett varv i sängen också Att det ska vara så svårt att få till det med en liten! Och då är hon ändå inte så stor att hon fattar...

    Sömn ute är fantastiskt! Några drag med vagnen och hon slocknar och sover ofta upp emot två timmar.

    AM, det här med hemmets projektledare är svårt. Så fort lilla tjejen föddes blev allt mycket knepigare tycker jag och jag kan bara tänka mig hur det är när man ha flera barn och jobbar. Jag har mer simultankapacitet än maken, det är bara att konstatera. Han gjorde ju i princip allt när hon var nyfödd, och jag vet att han upplevde det som jättejobbigt och tidsödande att vara ensam om det mesta. Nu när jag är hemma gör jag i princip allt, mycket för att han ska få satsa på sitt jobb lite nu (det var en gammal deal). Jag tycker det är kul att laga mat just nu och vi har det så lyxigt att vi har hjälp med städning, så det är absolut hanterligt. Men jag funderar lite på hur det ska bli när jag också jobbar Även om man tar hjälp med mer praktiska saker (jag vet, vi är ena lyllosar som har möjligheten till det) så blir det en ännu större projektledarroll som ska till. Inte lätt. Det blir nog gräl hur man än gör, men att synliggöra jobbet och sedan komma fram till en fördelning som eventuellt inte är 100% rättvis men ändå kompenserande är nog den enda vägen, men det är såklart inte kul.

    Nåväl, tack för alla bra tips om skaljacka! Jag går runt i min nya Haglöfsjacka och en amningsfleecetröja och bara myser!

    Tinga, BVC är ibland under all kritik. Jag får dra ur info ur vår tant - på direkt fråga sade hon att det var jättebra med rapsolja i smakisarna, men inte självmant. Hon gillar smaken tror jag så jag spetsar gröt och annat rejält. Hoppas att Piff och Puff gillar smaken med! Var i din stad förra helgen och svor när jag köade till (och från) det köpcentrum jag tror du menar, jag fattar inte hur de tänkte när de byggde där.

    Page, stor kram till dig och hoppas så att J repar sig kvickt.

    Frejis, jag blev så glad när jag läste att ni nu satsar på FET.

    Nenne, grattis till försäljning! Vi har också för många glas. Jag har köpt sådant papper antingen hos en flyttfirma eller hos Shurgard.

    MSW, låter så kämpigt med dina trombocyter. Vilken söt bild!

    FruLlan, håller försiktiga tummar!

    Lapinette, låter ju kanon med akupunkturen! Hoppas så att den gör tricket.

    För nåldynan Nenne med såklart!

    BS, håller tummarna för att viktnedgången ska gå smidigt. Syskondiskussionen är nog svår när man än tar den. Men det måste ju vara ett gemensamt belsut och du måste må ganska bra när ni startar, annars blir det nog väldigt kämpigt för dig. Hoppas så att simmet gick bra!

    Cicci, kul med tvillingvagn! Ni resonerar helt rätt som passar på.

    Vänner, usch för att slå sig. Låter ändå som du klarade dig hyfsat. Du bar inte Prinsen iallafall? Jag bor också med trappor och det är min fasa, att ramla med henne i famnen.

    Majskrokar - när började ni med det? Ger ni dem bara ibland som godis (alltså inte varje gång det gnälls) eller mer regelbundet?

  • start september

    Jag glömde säkert hälften av vad jag tänkt på, men måste avsluta nu. En sista kommentar bara om hur ledsen jag blev när jag läste om adoptionsköerna som bara växer. Jag fick en klump i magen när jag tänkte på er här som jag ju unnar att få blir föräldrar så mycket och som står i sådan kö.

    Gruppkram!

  • start september

    GRATTIS FRULLAN!!!

    Kram till Nenne, dumma tant.

    Oms, tung tid med omorganisation. Hoppas att det löser sig bra som möjligt för dig.

    BS, jag tycker ni ska överväga att ta hjälp med städningen. Då kan ni göra något kul alla tre den tiden istället, alternativt fortsätta turas om med Iris och få egentid istället. Kanske skulle du behöva det? Du verkar dra ett så tung lass och det är kämpigt att gå ner i vikt också.

  • start september

    Morr,

    att jag inte lär mig. Var och hälsade på en äldre släkting och lilla tjejen blev övertrött och kunde inte komma till ro. Hon antydde ett fletal ggr att jag ammade för ofta och det var magknip som gjorde tjejen kinkig. Även fast jag försöker att inte lyssna så tar jag åt mig och anpassar mig omedvetet. Hem kom jag med två svullna bröst och grinigt barn (vaken 5 h i streck vilket hon inte fixar) som naturligtvis var hungrig och därför skrikit.

  • start september

    A.M och BS,

    läskigt med blöjorna och dagis. Att det kan fräta så fort och att dagispersonalen inte har koll på det. Ofattbart och inte ok.

    Men inotyol är fantastiskt!

  • start september

    MSW,

    man ska tro på sig själv. Just min lilla tjej äter när hon blir övertrött för lite åt gången så det kan behöva ammas varje halvtimme. Kommer hon sedan inte till ro kräks hon, och det tokkas ju lätt som att hon äter för mycket och får problem med magen. Jag litar rätt mycket på mina äldre släktingar, men i detta fallet vet jag själv vad som funkar med ändå blev det fel. Troligen var det för varmt inne också - skulle ha gett vatten och öppnat ett fönster så hade hon nog somnat in. I porten var det ju mycket svalare så liten tjej somnade innan jag en kommit ur hissen...

    AM, kul med tiger. Du verkar så påhittig!

  • start september

    Oj vad mycket skrivet idag! Fredagslyx att få läsa allt pladder!

    Här har jag bjudit ett gäng spöken/dracula/benrangel på godis och sagt "vad fina ni är". Visade sig vara FEL FEL FEL sak att säga - "läskiga är vi, inte fina" sade ett småsurt benrangel i elvaårsåldern. Oups.

    Välkommen Ore!

    Kram till Lapinette, håller alla tummar för en mini-hopp.

  • start september

    Antal foriminlägg: 1723
    Antal besökare: 650

    Så kul som flera av er andra var inte jag tydligen - men med tanke på den klena presentationen tycker jag ändå synd om de 650 som tittat in...

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen