Inlägg från: start september |Visa alla inlägg
  • start september

    Ännu en tur med barnkarusellen

    Fy! Teknikens förbannelse. Det borde man nästan anmäla till Google om man har energi till det.

  • start september

    Hej hej!

    Tillbaka hemma efter en regnig helg i Skåne - vet precis vad du menar Cicci - sicket busväder! Men vi var också på fest och det var jättekul. Lilla tjejen sov i vagnen och vi partajade.
    Spännnade att läsa om sömnmetoder, jag har också varit skeptisk men tror vi ska ge AW en chans så småningom. Vi är än så länge lyckligt lottade med hyfsad nattsömn men jag gissar att det kan vända när hon blir äldre, hon är ruskigt svårsövd på dagen i allt annat utom bärsele. Ska ta en funderare på vagning, hade varit smart på balkongen inför hösten. Måste det vara magläge då? Är lite feg med det än så länge.

    Freijs, du frågade för länge sedan om mina rötter i ditt land. Det är flera generationer bak, strax efter sekelskiftet kom mina släktingar till Sverige. Gränserna har ju flyttats lite, men byn ligger idag i ditt land. Vi gjorde en resa dit för några år sedan (en present till en äldre släkting) och det var spännande.

  • start september

    Nenne, stor kram till dig. Så där ska det ju inte behöva vara! Lycka till inför nästa helg!

    Izzie, stackars dig. Det låter som en pärs. Hoppas så du blir bättre snart, hörseln är jobbig att ha nedsatt.

  • start september

    Mamma Mia förrestren, jag tycker inte heller storyn håller (har bara sätt musikalen än så länge) men jag ser det mest som en sammansättning av ABBA-låtar i kul setting och då det himla bra. Bio ska det bli snart tänkte jag - någon som testat barnvagnsbio? Annars får vi vänta på DVD:n.

  • start september

    Lapinette, vi läser så gärna! Jobbigt om du tror att du mår sämre av att inte träna hårt, men kanske ligger det något i det? Håller tummarna för att toppäggen ska vilja växa till sig!

  • start september

    Hej hej!

    Tiden flyger iväg med den lilla tjejen, jag läser allt men har sällan möjlighet att skriva så mycket (kräver att hon somnar i famnen men då får jag lätt ont i en axel så jag måste passa mig lite). Tänker dock på er och håller tummarna för alla, för var det än gäller.

    Vi har det jättebra, hon äter massor och växer. Trots detta skrämde BVC upp mig eftersom hon hoppat ner ett par kurvor i vikt (lägre i vikt än längd) och jag har därför pressat i tjejen mer mat en hel vecka. Så gick jag dit igen för att väga om träffade en annan tant som fnös åt mig. Hon tyckte tjejen var perfekt i vikt och visade på att eftersom hon är så pass aktiv (sover bara korta stunder dagtid och viftar helst hektiskt med ben och armar) så förbränner hon också mycket. Tänk vad lätt man blir uppjagade som förstagångsförälder! Morr.ö

    Jag är ganska pigg eftersom hon ofta sover 8-9 timmar i streck. Å andra sidan käkar hon hela dagarna.

    Akupunkturen låter jättespännande!

    För att bättra upp statistiken måste jag ju bekänna mig som passionerad kaffedrickare. Ransonerat till två koppar om dagen nu under amningen dock.

    Grå hår har jag en masse, det blev akut under graviditeten och jag hade ingen lust att färga då (har aldrig gjort det tidigare) men snart ska det bli. Om man är nybörjare med färg, visst är det smartast att tona/färga på salong? Finns det toning som täcker grått? Ska bara hitta tiden utan barn för det, känns halvlyckat att sitta och amma under tiden.

    Bärsele använder vi massor och Babybjörn (även den bättre) är inte gjort för längre stunder med barn som väger mer än 5 kg enligt min erfarenhet. Vi har köpt en Beco Butterfly som vi ska ta i drift nu. Den funkar på mage och rygg, men inte höft.

    Hus är dyrt - särskilt i Stockholm. Vi har två "privata" löner och lån på strax under 3 Mkr. Jag tycker det är värt månadskostnaden, som vid nuvarande ränteläge är 13-14 kkr inklusive uppvärmning, i princip inga amorteringar). Klart det var roligare med lägre ränta, för ett år sedan var det ju helt andra belopp. Enligt banken får vi låna upp till 6 Mkr med våra löner, men det är en situation jag inte vill sätta mig i. Nu klarar vi en omställning mellan olika jobb om det skulle behövas, den som tjänar mer kan vara föräldraledig etc, den friheten vill jag inte släppa nu.

    Vi ska på första lilla resan snart, några dagar på Malta. Känns spännande att pröva att resa alla tre, och det blir lagom långt nu. Och jag längtar efter riktig sol samt snorkling och bad!!

  • start september

    Oj, det var en salig blandning av ego och annat i mitt inlägg.

    Ville bara avsluta med att säga att jag är jätteglad över att se att det funkar bättre för Tinga nu! Du är fantastisk som fixar två små på en gång! KRAM!

  • start september

    Moules Frites, mmmm. Har ett fantastiskt minne av en milt sagt kylslagen helg i Bryssel för ett gäng år sedan där denna rätt intogs. Bredvid oss fumliga svenskar satt ett äldre inhemskt par som hade en fantastisk ätteknik (ett musselskal som pincett). Tror jag har fåt goda i Luxemburg också - det är väl nära dina trakter Lapinette?

    Tack Muggles för artikeln om förskola - jag blev lugnare. Jag tycker så synd om stackars Iris och också om dig BS, det måste ha skurit i hjärtat. Jag är nog ganska hormonpåverkad än, men jag tänker mycket redan på detta med dagis. I vår kommun ställer man i kö vid tre månaders ålder så det har vi gjort. Usch, man ska leva mer i nuet än oroa sig för det som ligger längre fram. Särskilt när nuet är ganska bra

    Cicci, Airtours weekendresor är kanonbra, även om vi bara köpt flygstol tidigare. Fast jag tror de brukar ha schyssta hotell till bra priser, har någon gång sett bättre pris hos dem än när man söker själv på nätet. Kan man åka omvänd weekend (sö-tors) är det dessutom billigt! Ibland är det charterflyg och ibland reguljärt.

    Way to go med kräftskiva på eftermiddagen förresten!!

    AM - håller försiktiga tummar. Strongt att inte testa och jag ser fram emot en rapport!!

Svar på tråden Ännu en tur med barnkarusellen