• Nienna

    Hälften kvar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.

    Kan bara instämma i det ni säger om hundar/hundägare...

    Pumpkin - Grattis till friheten!

    Anja - Fy, inte snällt att säga A men inte B, vi blir ju nyfikna ju!!!

  • Nienna

    I natt sover jag helt ensam (förutom djuren då), så skönt! Tyvärr har jag jobbat kväll och börjar tidigt i morgon, hade varit skönt med några fler timmar för sig själv, men nu ligger jag iaf i sängen och ska kika på en film i lugn och ro.

  • Nienna

    Jag kan berätta om vårt projekt! Svärmor fick ärva en gammal gård för några år sedan, vi har spårat huset till 1800-talet, vi tror att det är byggt runt 1850. Ingen har bott där permanent på många, många år. Som senast tror vi runt 1950-60, sen har det varit sommarbostad men har inte använts som det heller på minst 20-25 år.

    Det är alltså hur mycket jobb som helst. Det är ett timrat hus och det som är ok i princip är stommen, innerväggar, golv, en del takstolar osv måste bytas ut. Det finns ingen el, inget vatten mm utan allt sånt måste dras in. Vi måste bryta väg och göra massa markarbete. Ladugården måste fixas, samma där, stommen är ok men invändigt måste det fixas. Där ska vi göra garage samt förrådsutrymmen.

    Detta är alltså ett långtidsprojekt, vi räknar inte med att vara färdiga innan barnen flyttar hemifrån! Men vi har börjat utomhus, med att röja och såga ner träd osv.

    Vi ska fotografera en jäkla massa innan vi börjar, för just nu ser det mer ut som ett rivningsobjekt än ett renoveringsobjekt. Har några bilder på huset utvändigt, ska se om jag kan ladda upp några.

  • Nienna

    Har hittat några bilder, ska lägga in dem i min blogg. Återkommer!

  • Nienna

    Anja - Björkarna och asparna alldeles intill huset har vi redan tagit ner. Jag vill inte ta ner mer än det som behövs, men det mesta kommer nog tyvärr att ryka.

    Och visst blir det jobb! Ska gå ner dit nån dag till veckan och fota inomhus, jag storknar nästan när jag tänker på allt jobb. Det måste verkligen blåsas ut helt och göras om. Det som är bra är att det är ju bara typ 50 mer ner på ängen, så man kan springa dit när som helst och jobba. Vi kommer också att slippa grannar, eftersom det är ängar på alla sidor om huset.

  • Nienna

    Här finns lite gamla bilder på huset:

    bildarkivet.jamtli.com/bild.aspx&extra=laxviken&vemnamn=erik+nilsson&rader=3&Kolumner=5&numinset=2&FotoId=27470

    bildarkivet.jamtli.com/bild.aspx&extra=laxviken&vemnamn=erik+nilsson&rader=3&Kolumner=5&numinset=3&FotoId=27471

    bildarkivet.jamtli.com/bild.aspx&extra=laxviken&vemnamn=erik+nilsson&rader=3&Kolumner=5&numinset=8&FotoId=44854

    bildarkivet.jamtli.com/bild.aspx&extra=laxviken&vemnamn=erik+nilsson&rader=3&Kolumner=5&numinset=1&FotoId=9036

    Skulle vilja få till kopior av snickarglädjen på bron.

    En sak som är rolig är att det är släkt till Roger som bott där, hans morfars mor tror jag det var, sen köpte en annan släkt gården och nu har den kommit tillbaka i hans släkts ägo.

  • Nienna

    Anja 19 juli 2008 skrev 2008-08-15 23:00:18 följande:


    englaliaha, då förstår jag.Jaaa det är ju otroligt! Jag kunde ju inte få några (i efterhand är jag helnöjd med det för min bukett kunde nog inte blivit vackrare ens med pioner, åååhhhhh den kommer jag SAKNA såååå, för jag tyckte inte det blev några riktigt bra foton på den. Tyvärr). Shit alltså. Jag var så tagen av min bukett. Hade aldrig, inte i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig att den skulle bli så otroligt vacker! Härligt när man känner så! Kände så för både min klänning o min bukett, verkligen...Vad var ni MEST nöjda med? Om ni får nämna bara två saker.
    Jag kan beställa min bukett när som helst, för bara 330:-

    Menar du materiellt eller överhuvudtaget?
  • Nienna

    Pumpkin - Ja, det är häftigt! Tyvärr har vi ju inte lyckats spåra byggåret, men nästan iaf. Gården kallas för Erik Nirsa-gårn, efter Erik Nilsson (på bilderna), han var den som senast bodde där permanent. En 91-årig tant här på byn har berättat att han brukade sitta på bron och spela grammofon så det hördes över hela byn!

  • Nienna

    Då var jag mest nöjd med klänningen och håret. Klänningen var underbar och satt som en smäck och håret för att jag gjorde det själv och blev nöjd!

Svar på tråden Hälften kvar! Sommarbröllop 2008 spurtar mot målet.