• linil

    Vinterbröllop 08/09

    Hej!

    Är det någon mer som gifter sig vintern 08/09 och vill dela tankar/ideer?

  • Svar på tråden Vinterbröllop 08/09
  • Vinterbruden 08

    Ja cape eller liknande måste man juha, men har sett på några som hyrs ut, annars har jag inte hunnit tänka på det så mycket på det... Spännande med eran tårta, önskar vi hade löst dom bitarna men men, får ta det nästa gång vi åker hem...

  • Ceasara

    Vi funderar på Mango och vitchoklad eller vaniljrabarber och skogsbär. Fast vi vet inte. Skall fråga om tips från konditorn. Vi ska träffas i höst.

    Gällande inbjudningar så funderar vi på att skicka dem 3-4 mån innan vigseln då vi har många långväga gäster. Vad tror ni? Annars har jag hört att man skickar så tidigt under högsäsong så som sommar men att man annars väntar tills ca 1-2 mån innan. Fast jag tror inte jag vill vänta så länge. Vill skicka ut dem typ nu men det går ju inte.

  • Vinterbruden 08

    Eftersom vi ska bröllopet i Sverige och bor i Norge så skickade vi inbjudningarna i förra veckan.. Tycker att dte är skönt att vara ute i så god tid så folk kan planera in det.. Vi gifter oss ju 20 dec också så det är ju ganska nära jul...

  • Ceasara

    Precis är det nära jul så måste man nästan skicka långt innan. Dessutom ser man ju fram emot att skicka dem. Tänker nog skicka dem i september. Vi gifter oss 31 jan.

  • Vinterbruden 08

    Ja vi tyckte att vi var väldigt tidigt ute men fick höra av svärfar att folk hade sagt till honom att dom satt och väntade på inbjudningarna för att kunna planera in bröllopet.. Men nu är det gjort i alla fall..

    Har börjat att fundera på festhäftet, våran toastmaster ska fixa det men jag har lite saker som jag önskar att få med.. Pratade med kyrkan i onsdags och dom ska skicka hem en cd med bröllopsmusik som vi kan ha i kyrkan.. MEN GUUUUD det är fortfarande så mycket kvar att göra..
    Maten ska provsmakas och beställas
    Tårtan samma samma som ovan
    drickan, ska åkas till Tyskland och handlas
    Blommor
    Kläderna till gubben
    Skor till oss alla 3
    Mina underkläder
    BRÖLLOPSRESAN
    Vigselprogram
    Festprogram
    Musik till festen (band eller inte)
    Ringarna

    aawww + massor mer som bordsplasseringar osv.. Tur att man började i tid, annars så hade det här varit ett heltisarbete..

  • Ceasara

    Vinterbrud 2008: visst är det endel, men man kan ta det med ro med lite framförhållning. Ska börja fundera lite på festprogrammet snart. Min M2B är på utlandstjänst i Afghanistan och jag har lite tid över ibland som jag tänkte anv till bröllopet. Vi ska göra våra egna program.

    Beställde den caketoppern vi ska ha idag. Men det blev så dyrt att beställa från Danmark men vi ville verkligen ha den. Så slutpriset blev 550:-. Vi köpte den där bruden har åkt ner i tårtan.

    Nej, nu ska jag gå ocj baka kaka. Mums.

  • bexniss

    CEASARA:
    Det beror på vilken bank du har men inom EU ska de va kostnadsfritt om du gör det via internet. Du kansk emåste aktivera en utlandsbet tjänst men de kostar inget.
    Det ska va billigt att betala..=)
    Vilket braa pris du fik på tårtan, dom ja kollat på kostar 55 kr biten de e lite väl när man har 100 gäster.

    Det som stör mig med inbjudan och så är att vi kan ha dem klara när som helst egentligen, för vi har hittat stilen och allt e klart, men vi får inte boka kyrkan förrän i september. Jag har fått en godkänd präst men schemat för 2009 å januari kommer ut i september...skit dåligt tykcker jag, så då får jag tok skriva tid och liknande typ i september och skicka ut alla inbjudningar, men men va gör man?

    Ja kollar klänningar och tärnklänningar på ebay...tack för tipset Vinterbruden!!

    Ja ska ha min bästa vän sen 14 år tillbaka, kan inte tänmka mig någon annan, hon är gift och många har sagt att
    då kan hon ju inte va tärna, men ja har minsann kollat upp det där. Hon kommer att kallas hederstärna och då går de alldeles utmärkt.
    Ja tycker om traditoner men inte til en överdrift.

    Å en sak till :

    Ja vill i min inbjudan skriva att gästerna ska ha kläder som går i guld, brunt typ. Visst kan man skriva de?
    De skulle va så festligt om alla hade liknande färger när man tar kort och så...=) eller e de för mycket begärt???

  • Rosenpetunia

    Hej på er alla som planerar vinterbröllop!
    Jag kikade in...

    Vad mysigt att så många härliga vinterbröllop är under planering

    Vi hade ett alldeles underbart vinterbröllop för snart sex veckor sedan, kika gärna på våra bilder så får ni en gnutta av den där vinterkänslan såhär i vårvärmen

    Lycka till med planeringen, ni kommer att få helt fantastiska bröllopsdagar. Tummis promise

    Ha det fint, sköt om er

  • Niccisen

    Min tjejkompis hade som krav att alla skulle ha något rött, eller någon röd detalj på sig och det var ingen som protesterade mot det... Visserligen så var det ju bara någon detalj och inte ett helt klädesplagg. Du kan säkert skriva det, men du kan nog tyvärr inte förvänta dig att alla lyssnar...


    bexniss skrev 2008-05-02 19:31:55 följande:
    CEASARA:Det beror på vilken bank du har men inom EU ska de va kostnadsfritt om du gör det via internet. Du kansk emåste aktivera en utlandsbet tjänst men de kostar inget.Det ska va billigt att betala..=)Vilket braa pris du fik på tårtan, dom ja kollat på kostar 55 kr biten de e lite väl när man har 100 gäster.Det som stör mig med inbjudan och så är att vi kan ha dem klara när som helst egentligen, för vi har hittat stilen och allt e klart, men vi får inte boka kyrkan förrän i september. Jag har fått en godkänd präst men schemat för 2009 å januari kommer ut i september...skit dåligt tykcker jag, så då får jag tok skriva tid och liknande typ i september och skicka ut alla inbjudningar, men men va gör man?Ja kollar klänningar och tärnklänningar på ebay...tack för tipset Vinterbruden!!Ja ska ha min bästa vän sen 14 år tillbaka, kan inte tänmka mig någon annan, hon är gift och många har sagt att då kan hon ju inte va tärna, men ja har minsann kollat upp det där. Hon kommer att kallas hederstärna och då går de alldeles utmärkt.Ja tycker om traditoner men inte til en överdrift.Å en sak till :Ja vill i min inbjudan skriva att gästerna ska ha kläder som går i guld, brunt typ. Visst kan man skriva de?De skulle va så festligt om alla hade liknande färger när man tar kort och så...=) eller e de för mycket begärt???
Svar på tråden Vinterbröllop 08/09