• Akvavit

    Dalabröllop 2008

    Känns som det vore dags att starta en tråd för oss som ska gifta oss i Dalarna under nästa år.

    Jag vet ju att ni finns där ute - ska bli kul att höra om er planering!

  • Svar på tråden Dalabröllop 2008
  • Akvavit

    cesse,
    Välkommen till tråden! Kul med fler Falu-brudar. Du vet att det finns en bra lokal att vara på vid gruvan som drivs av han som även har banken kök&bar? Men det beror ju på vad för typ av lokal ni tänkt er.
    Skrik till om du behöver nån information, jag har kollat upp ganska mycket i Falun.

    SanSa,
    jag kan tipsa om att Alexandras i Borlänge har en del jättefina klänningar till lite billigare priser, jag provade en superfin Ginnis där tror jag det var. Lite roligare än Nixa kändes det som. De har dessutom rea nu, så passa på att gå dit.

    SusanneLee,
    Tråkigt att ni fick byta datum, men vilken tur att ni kom på det innan ni skickade ut inbjudningarna! Vi lyckades ju också pricka en sån helg här i Falun, Svenska skidspelen, men vi hade tur och lyckades prel boka boende till våra gäster ändå.

    Fröken figo,
    tyvärr vet jag inte var man kan hyra bilar där uppåt, däremot vet jag en som hyr ut en fin gammal buss
    Vi har nog inte bestämt oss än för om vi ska ha nån specialtransport, det är en bit att åka och mitt i vintern...vi får se.

    Hannafia,
    Jag tyckte också det med beige bakgrund var snyggast! Det framhävde färgerna i blomman bäst tycker jag utan att det såg hårt ut.

    *puh*....har jag svarat på allt nu

  • Akvavit

    SanSa,
    Förresten, de personliga M&M, beställde du direkt från deras site? Hörde nånstans att de inte fraktade hit? Vi funderar också på det nämligen, det blir superbra eftersom vi båda dessutom har namn som börjar på M, så vi tänkte ha M&M oavsett om det blir med annan text på ena sidan eller ej...

  • cesse

    Det är så kul och intressant att läsa era inlägg. Ni tycks ha sån koll.

    Själv har min blivande man alltid sagt att han inte vill gifta sig, men en vacker höstkväll med nyinstallerad braskamin så friade han och nu åker vi till Venedig i helgen för att förlova oss.

    De tidigare omständigheterna har gjort att jag inte funderat så mycket på det här med bröllop. Men nu inser jag, det är superkul och det är massor att tänka på.
    Ledsen att jag inte kan bidra med så mycket till er ännu, men jag kommer nog igång vad det lider!

    Akvavit,
    Jag behöver massor med info. Visst ska ni vara på Bergalid? Vet du var de hämtar sin mat ifrån? Om du har fått offerter från ställen och vill dela med dig av dem så tar jag tacksamt emot. Då får vi i af. lite riktmärken och vet om de känns intressanta. Säg till om du har lust med detta, jag skickar i så fall min mail.

  • Akvavit

    Idag är det den 23'e oktober. Det betyder att om exakt 4 månader (datummässigt) så gifter vi oss!!
    Herregud, vart tog tiden vägen?? En del av mig säger "hjälp, så snart!?", den andra delen säger "Jippi, snart är vi där!"

  • Akvavit

    cesse,
    Jo, vi ska ha festen på Bergalid. De tar maten från Rådhuskällaren, så det är lite dyrare menyer. Vi ska dit nästa vecka och prata mat, så vi vet inte så mycket än, men vi lutar åt att det blir två-rättersmiddag med tårta. Dels för att få ner kostnaden lite, men också för att folk kommer vara mätta ändå och för att vi inte vill sitta till bords hela festen. Musiken måste ju stängas ner kl 1, och kl 2 måste alla vara ute, så då vill man ju ha hunnit festa ett tag också.

    I övrigt har vi bara kollat på Geschwornergården vid gruvan, det är ju som sagt han som äger Banken som driver det stället. Billigare menyer som lät jättegoda, jag har en prislista nånstans om du vill ha. I övrigt har vi inte kollat så mycket på mat, men jag blev rekommenderad Cariannas catering, www.carianna.se/
    men jag har ju ingen personlig erfarenhet av dem.

  • cesse

    Akvavit,

    Ja, fyra månader är både kort och lång tid. Var ska du fixa håret?
    Spänannade med er matplanering. Tar gärna del av den sedan.
    TAck för alla tipsen!

    Alla andra,
    Någon som har varit på fest på Rankhyttan, eller kollat upp det närmare? De verkar ha bra priser, dessutom så kan långväga gäster övernatta.

  • Akvavit

    cesse,
    Jag ska fixa håret hos Zarris. Dels har jag hört bra om henne här på BT och dessutom började jag klippa mig hos henne när jag flyttade upp hit för ett år sen, så nu har jag stort förtroende för henne

    Vi var faktiskt på Rankhyttan och kollade runt lite, däremot tog vi aldrig någon offert från dem.
    Det är lite slitet, men bra för att de verkar vara ganska flexibla med hur mycket de kan fixa och vad man kan fixa själva. Lite trångt skulle det ha varit för oss, tror att max 60 skulle ha funkat, men det verkade bli lite trångt då. Och boende hade de bara för 36 pers, och vi ville ha mer då de flesta av våra gäster inte kommer från Falun med omnejd utan längre bort ifrån.

    Men det verkar lite mysigt och hade passat perfekt lägesmässigt då vi valde Vika kyrka för vigseln.

  • Akvavit

    Du kan ju även kolla upp Långshyttan, där verkar det också trevligt och det finns boende på herrgården och runt omkring.

  • cesse

    Akvavit,
    Jag var in och tittade på din sida. Vilket inbjudningskort har ni valt?
    Hur är det här med färgtema, ska det vara i den färg man väljer blommor?

  • cesse

    Akvavit,
    Jag var in och tittade på din sida. Vilket inbjudningskort har ni valt?
    Hur är det här med färgtema, ska det vara i den färg man väljer blommor?

Svar på tråden Dalabröllop 2008