• Finlan­ds tjejen
    Äldre 8 May 08:28
    48219 visningar
    314 svar
    314
    48219

    18 augusti 2007, nr 2

    hej såg att våran förr atråd var avstängd. nu lagar jag en ny.
    så välkommen in.

  • Svar på tråden 18 augusti 2007, nr 2
  • PennyJ­enny
    Äldre 20 May 21:01
    #0

    Åh nu har vi fått våra provbilder från fotografen. :) Har svårt för att bli fotad, men några av dme var fina, så det blir nog bra på bröllopsdagen med tanke på att han tar massor av bilder och vi får cirka 100.

    Hur går det för er andra?

  • Sommar­bröllo­p 07
    Äldre 20 May 21:13
    #0

    Jodå det händer lite här och där tycker jag :) Imorgon ska vi träffa prästen. Då känns det nog verkligen att det är på riktigt. Och så ska det blir skönt att kunna göra klart vigselprogrammen sedan!

  • Tant Brud
    Äldre 20 May 21:44
    #0

    Hej!
    Vi har fått in kanske hälften av alla anmälningar, har OSA sista maj.
    Vi har också gått igenom några olika stadier av skrämselhicka, eftersom föreståndaren på vandrarhemmet ska sluta (och hon skulle laga mat). Men nu är annan kocka ordnad.
    Vi har fått kontakt med prästen och hon låter verkligen trevlig. Skrämselhicka där också, för det hade blivit missförstånd, de trodde vi hade ordnat präst själva..
    Jag håller på att leta skor, och när jag hittat ska jag lämna in klänningen till sömmerska för justering.
    Fästmannen har snart sina kläder färdigsydda hos skräddaren.
    Vi funderar fortfarande lite på hur vi ska göra med DJ, eller inte?
    Vi har faktiskt fått en solist, en av gästerna frågade om hon fick sjunga i kyrkan. Ja tack
    Annars hade vi inte tänkt ha det.

    Vi tar det rätt lugnt, ska inte ha så himla märkvärdigt, men det är ju en del pyssel ändå. Men festprogram skippar vi. Däremot vill somliga av oss - inte jag absolut ha fyrverkerier, så det ska väl köpas och ordnas också. Och vi måste ringa systemet och diskutera vinval och köpa vin och sprit.
    Och så var det hindersprövning också!

  • jench2­4
    Äldre 20 May 22:53
    #0

    Vi har precis skrivit klart alla inbjudningarna, ska bara fixa frimärken och skicka iväg dem. Så vi ligger nog lite efter Tant Brud :)

    I övrigt börjar saker lösa sig, min klänning ska snart påbörjas, fästmannens kläder är klara, hotell, kyrka, lokal och mat fixat. Jag åker troligen till Tyskland med mina föräldrar över midsommar och laddar upp med alkoholen också. Det allra största problemet är morgongåva (vi har bestämt att vi båda köper en present)!

  • Miss Lilly
    Äldre 21 May 19:27
    #0

    hej brudar.
    har inte haft bredband på 3 veckor, snacka om att vara beroende... men nu är man igång igen
    Planerna går bra här med.
    m2b och bestman skall ha Frockcoat, så dessa och min brudklänning är utprovade på hyr-stället.
    Honeymoon är bokad, vi åker kl 18 kvällen efter bröllopet 2 veckor till Kreta.
    Snart skall vi träffa prästen. Jag vill att min far lämnar över mi, men efter att ha surfat runt här verkar det inte vara så vanligt och många kyrkor vill inte ha det så, varför?

  • PennyJ­enny
    Äldre 21 May 19:38
    #0

    Miss Lilly>>>Har du inte läst trådarna? ;) Skämt och sido, det brukar inte gå att missa de olika lägren med för och emot. Vi kan väl skippa den diskussionen här, snälla?

  • Miss Lilly
    Äldre 21 May 19:52
    #0

    PennyJenny... jo jag har läst och sett att åsikter går isär - alla har rätt att tycka och tänka. Jag vill verkligen inte ha någon otrevlig debatt i vår trevlig tråd. att jag frågade var bara det att jag inte kunde se någonstans varför kyrkan ibland säger nej till att fadern lämnar över bruden.... men men vi kan srtunta i det...

  • Sommar­bröllo­p 07
    Äldre 21 May 19:58
    #0

    Miss Lilly - Anledningen till att de ibland säger nej är att det inte är den Svenska vigselordningen. Det är också viktigt för en del präster att främja den svenska vägen där mannen och kvinnan går in i äktenskapet tillsammans som jämlikar :) Men det står verkligen massor om dett i andra trådar också.

    Vi har fö träffat vår präst idag. Han var ganska seg måste jag säga, men jag tror nog att det blir bra i alla fall :) Han verkade inte ha så mycket åsikter om psalmer mm... Det var roligt att få öva att gå in och att säga löftena :D

  • Miss Lilly
    Äldre 21 May 20:02
    #0

    Tack Sommarbröllop 07. Då avslutar vi detta.
    Vi ska träffa vår svenska präst i juni, vi skall ha 2 präster... hon är svensk och finsktalande så har vi en farbror till min m2b som bor i finland som skall ta vissa delar på finska enbart. Blir spännade, min finska är inte så bra.... talmässigt iaf.

  • Sommar­bröllo­p 07
    Äldre 21 May 20:15
    #0

    Vad kul att ha vigseln på båda språken. Vi kommer att ha vår vigsel på Svenska även om man sambo är från Danmark. Får hoppas att de danska gästerna förstår lite i alla fall :)

    Och jag är fö inte den som ger mig in på ilskna diskussioner angående brudöverlämning. Jag förstår båda sidorna :)

Svar på tråden 18 augusti 2007, nr 2