• Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter

  Mån 4 dec 2006 13:43 Läst 156365 gånger Totalt 60 svar
  Nickes­-to-be
  Visa endast
  Mån 4 dec 2006 13:43

  Säg mig spontant vad ni skulle tänka om ni blev bjudna till en bröllopsfest där drickan till maten (typ 2-3 glas vin/fl öl) + 2 drinkbiljetter ingick, och att ni sedan fick betala själva för det ni vill ha från baren. Restaurangpris 35 kr/öl el per glas vin.

  Någon med erfarenhet av att ha haft drinkbiljetter till er fest?? Berätta gärna hur det var, vad ansåg gästerna och gick alla drinkbiljetter åt?

  Funderar på det här med alkoholen, (skrivit om det i annan tråd oxå) och jag och min sambo har lite olika åsikter ang drinkbiljetter, dessutom är sambons vänner något törstigare än mina... obegränsad bar kan ju betyda stort oplanerat hål i fickan om man har "otur".
  Feedback tack!!

 • NuÄrDe­tDags
  Visa endast
  Tis 5 dec 2006 23:53 #0

  Min åsikt (du frågade ju ;)): jag tycker inte om vare sig betalbar/drinkbiljetter eller kuvertpriser och dyl. MEN det skulle inte hindra mig från att gå på ett bröllop där just detta finns.
  Jag har iofs aldrig blivit bjuden på ett bröllop där gästerna betalar för mat och/eller dryck heller, så därför skulle jag kanske tycka det vore extra "konstigt" men som sagt, jag skulle ändå komma, betala priset och ha kul.

  På mitt eget bröllop vill jag inte att gästerna ska betala, jag vill bjuda på festen, särskilt eftersom vi har gäster från andra länder. De gör sig "besväret" att komma till Sverige och ska inte behöva betala för mat och dryck.

  Nu har vi naturligtvis också begränsad ekonomi så just drycken inhandlas i Tyskland. Det som blir över blir över (kommer ju några födelsedagsfester och dyl. där resterna då kan gå åt).

 • Ons 6 dec 2006 07:28 #0

  Vi bjöd på dryck till maten och sedan fick de, av våra gäster, som ville köpa själva i baren.

  Vi hade vår fest på en restaurang och kände att det skulle bli för dyrt att bjuda på obegränsat med alkohol + att det skulle ha blivit väldigt svårt för personalen i baren att hålla reda på vilka som var våra gäster och vilka som var övriga gäster. Det är väl en annan sak om man abonerar en HEL restaurang (vilket inte var möjligt för oss att göra av flera orsaker) eller om man har festen på en lokal. Vi förvarnade dock redan i inbjudan om att baren var öppen till självkostnadspris.

 • TezzAm­ore
  Visa endast
  Ons 6 dec 2006 14:50 #0

  Detta var ju inget bröllop utan på ett 50-års kalas. De hade dricka till självkostnadspris i baren och det blev så att folk köpte nästan ingenting. Det slutade med att när klockan närmade sig 12 så blev allt gratis för de hade så mycket dricka kvar.

  Nåär min kusin gifte sig bjöd de på all dricka, men det blev ändå jättemycket kvar. Jag tror att man får se på vilka som kommer. Är det väldigt törstiga gäster så kan ju en betalbar vara bra, men är det lite mindre törstiga så kan det gå bra med gratis!

 • Miss Cee
  Visa endast
  Ons 6 dec 2006 14:58 #0

  Det är ju förstås en sådan sak som varierar beroende på vilka gäster man har. Har man folk som inte kan hantera sprit eller dricker massor så kan det ju förstås vara en god tanke.

  Generellt så är jag ändå rätt negativ till kuvertpris/önskelista/betalbar etc. Men det innebär ju inte att jag skulle strunta i att gå på festen, eller att jag på något sätt skulle påtala mitt "missnöje". och jag dricker inga kopiösa mängder så det är inte det, eller att jag är snål.

  Nog om mig.

  Jag tycker att H-bs formulering var riktigt bra, tydlig och enkel. Ingen risk för missförstånd.

  Aloracs påpekande är grymt viktigt: Man måste tala om för folk att det är betalbar! Många har ju kanske bara kort, eller inte plånbok alls med sig annars!

  Risken med betalbar är ju som TezzAmore skrev, att ingen köper och festen dör. Men drinkbiljetter är ju då ett rimligt och mera generöst mellanting.

  Så känns det rätt för er så kör på det.

 • Tor 7 dec 2006 08:31 #0

  Till er som är negativa till betalbar.
  Varför är ni det?
  Tycker ni att det är dyrt med 10/20 kr för öl/glas vin/cider?

 • NuÄrDe­tDags
  Visa endast
  Tor 7 dec 2006 08:36 #0

  Nä, för mig har det inget med en viss summa att göra, jag gillar helt enkelt inte principen på en fest som ett bröllop.
  Då vill jag bjuda på fest och inte be gästerna ta med sig plånböckerna.

  Men det är bara jag det - och hur jag vill ha mitt bröllop.
  Som jag sa tidigare, om jag skulle bli bjuden på ett bröllop där det står i inbjudan att vi måste betala för mat och/eller dryck skulle det inte hindra mig från att komma.

 • N I N N A
  Visa endast
  Tor 7 dec 2006 11:13 #0

  Vi kommer inte att ha någon betalbar/drinkbilj/kuvertpris eller liknanade. Jag skulle aldrig kunna med att först bjuda min GÄSTER på fest och sen begära att de ska betala för sig eller begränsa hur mkt de får äta/dricka!

  Jag skulle däreomt inte låta bli att gå på bröllop där det är så, men jag tycker inte om idén.
  Det spear ingen roll om drinkarna kostar 10 eller 40 spänn... Det är principen, man tar inte betalt av sin gäster tycker jag.

 • malle_­1
  Visa endast
  Tor 7 dec 2006 11:18 #0

  Vi bjuder på rikligt med dricka till maten och tycker inte att det är något konstigt att de som vill dricka mer efteråt får köpa själva i baren.

  De sista tre bröllop jag har varit på har varit på det sätet. Jag tycker att det är bättre med antingen eller och inte någon mellanvariant med drinkbiljetter.

 • Brud 2008
  Visa endast
  Tor 7 dec 2006 11:21 #0

  Jag håller egentligen med om att det kan kännas fel att ta betalt av sina gäster, men om man som vi ska vara på restaurang där varje drink kostar typ 70 spänn kan det vara nödvändigt för att inte ruinera sig. Vi kommer att bjuda på fördrink, trerätters med vin till och avec, detta kommer att gå på 700 per person. Då tycker jag inte att det är snålt att låta gästerna betala drinkar efter maten, man måste ju inte heller dricka mer eftersom det ingår en hel del.

 • Miss Cykel
  Visa endast
  Tor 7 dec 2006 11:22 #0

  Vi kommer att bjuda på fördrink, några glas vin till maten samt avec. Vill de ha övriga drinkar får de köpa själva i baren.

  Vi kommer att hålla vår bröllopsfest på en ganska dyr restaurang, vilket innebär att vi skulle behöva hosta upp ytterligare 10 000-lappar om vi skulle bjuda alla 110 gäster på drinkar också... Hade vi kunnat åka till Tyskland och köpa billig alkohol och sedan servera denna hade saken naturligtvis varit i ett annat läge. Detta tillåter dock inte restaurangen.

  Jag kan aldrig tänka mig att någon av våra gäster kommer att tycka att det är konstigt, ifall inte man är tydlig med det i inbjudan. Kanske har jag fel?

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll