• Miss Cee
    Äldre 6 Dec 14:58
    168545 visningar
    60 svar
    60
    168545

    Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter

    Det är ju förstås en sådan sak som varierar beroende på vilka gäster man har. Har man folk som inte kan hantera sprit eller dricker massor så kan det ju förstås vara en god tanke.

    Generellt så är jag ändå rätt negativ till kuvertpris/önskelista/betalbar etc. Men det innebär ju inte att jag skulle strunta i att gå på festen, eller att jag på något sätt skulle påtala mitt "missnöje". och jag dricker inga kopiösa mängder så det är inte det, eller att jag är snål.

    Nog om mig.

    Jag tycker att H-bs formulering var riktigt bra, tydlig och enkel. Ingen risk för missförstånd.

    Aloracs påpekande är grymt viktigt: Man måste tala om för folk att det är betalbar! Många har ju kanske bara kort, eller inte plånbok alls med sig annars!

    Risken med betalbar är ju som TezzAmore skrev, att ingen köper och festen dör. Men drinkbiljetter är ju då ett rimligt och mera generöst mellanting.

    Så känns det rätt för er så kör på det.

  • Miss Cee
    Äldre 7 Dec 13:14
    #0

    Andie>

    Nuärdetdags svarade bra på din fråga. Det är inte priset utan principen. Jag tycker att det är helt okej att ha betalbar och kuvertavgift på en studentfest, årsfest på klubben eller nyårsfest tex. Alltså fester där alla är där på samma premisser. PÅ bröllop eller födelsedagsfester där festen är _för en speciell person_ så upplever jag det fel.
    (Jag besvarade Andies fråga, vill inte öppna lådan för den här diskussionen igen...)

    OM ni har betalbar eller drinkbiljetter: se bara till att gästerna har tillgång till alkoholfri dryck, gratis, under hela kvällen. Det är en sak att ta betalt för sprit, men om man vill ha ett glas vatten efter att ha dansat tycker jag inte att gästerna ska behöva dricka på toa om de inte vill betala 25kr för ett glas vatten.. DET hade jag upplevt som extremt snålt faktiskt.

  • Miss Cee
    Äldre 8 Dec 08:57
    #0

    Trodde och trodde.. vissa människor har mer vett än andra, för att sammanfatta det.. ;)

    Men jag vet alltså människor som haft betalbar och inte tänkt på det, utan även tagit betalt för alkoholfritt, så det förekommer tyvärr..

    Sen är det ju inte alla som är så korttänkta som väl är!

Svar på tråden Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter