• Nickes­-to-be
    Äldre 4 Dec 13:43
    168622 visningar
    60 svar
    60
    168622

    Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter

    Säg mig spontant vad ni skulle tänka om ni blev bjudna till en bröllopsfest där drickan till maten (typ 2-3 glas vin/fl öl) + 2 drinkbiljetter ingick, och att ni sedan fick betala själva för det ni vill ha från baren. Restaurangpris 35 kr/öl el per glas vin.

    Någon med erfarenhet av att ha haft drinkbiljetter till er fest?? Berätta gärna hur det var, vad ansåg gästerna och gick alla drinkbiljetter åt?

    Funderar på det här med alkoholen, (skrivit om det i annan tråd oxå) och jag och min sambo har lite olika åsikter ang drinkbiljetter, dessutom är sambons vänner något törstigare än mina... obegränsad bar kan ju betyda stort oplanerat hål i fickan om man har "otur".
    Feedback tack!!

  • Svar på tråden Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter
  • malle_­1
    Äldre 7 Dec 11:24
    #0

    Instämmer med brud 2008. Vi betalar ca 700 per person (80)och i det ingår två glas bubbel, vitt till förrätten, rött till varmrätten, desertvin till efterrätten samt avec till kaffet.

  • Bröllo­pstoki­ig
    Äldre 7 Dec 11:27
    #0

    Jag tycker också att det är kanon med allt gratis på bröllop, men med tanke på vad ett bröllop kostar idag och det är så vanligt med betalbar så tycker jag att det är helt ok. Men med dyra restaurangpriser så finns det risk att det blir lite dött, dvs om middagen varit lång och det tar ett tag innan man kommer igång (jag vet att man har lika kul utan alkolhol, men låt oss inte ge oss in i den debatten nu). Själva så vill vi bjuda på allt (köper all dryck i Tyskland), men bara för att man inte skall lämna halvtomma glas överallt så komemr vi att ha drinkbiljetter och sedan ta 20 kr i baren (stod i inbjudan: Drinkbiljetter och sedan bar. Tag med Selma). Vill liksom hellre ha fler vänner på bröllopet än att lägga samma summa på halvfulla glas som sedan får hällas ut.

  • **hone­y**
    Äldre 7 Dec 12:03
    #0

    Hum...

    Det e verkligen en svår fråga det här med att bjuda på allt eller att ha betalbar (med el utan drinkbiljetter). Vi har samma diskussion inför vårt bröllop. Kommer ha festen på restaurang så alkoholen blir en rätt stor det av budgeten. Hon som äger stället avrådde starkt att ha öppen bar. Om vi prompt ville bjuda så rekommenderade hon drinkbiljetter. Det enda som vi är säkra på är att det ska finnas mycket vin till maten. Har varit på några bröllop där det bara varit ett glas till förrätten och 1+påfyllning till huvudrätten. Total katastrof! Folk hade inget o varken skåla el dricka under merparten av middagen. Festen dog kl 23... Så vi har räknat med 1 flaska vin per person (fördelat på skumpa, vin till förrätten, varmrätten och dessertvin) och sen tillkommer avecen. Frågan är hur mycket mer man dricker efter det. 2-3 drinkar/glas vin/öl? Vissa av våra gäster är ganska törstiga :D Så om man delar ut 2 drinkbiljetter per person så borde man bjuda på "allt" för ca 90% av gästerna, samt att man vet ungefär hur mycket pengar som kan springa iväg. Vad tror ni?

  • toppen
    Äldre 7 Dec 12:55
    #0

    Jag var på ett Bröllop där man fick en drinkbiljett gratis efter maten därefter fick man köpa egen dricka i baren och jag kan säga att det blev en riktig festdödare. Ingen dansade och alla åkte hem tidigt. Ett sådant Bröllop vill vi inte ha därför kommer vi att bjuda på all dricka både till mat och bar.

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:10
    #0

    Men hur kan en fest dö ut bara för att man måste betala för ett par drinkar? Om man skriver det i inbjudan så borde väl folk ha med sin en hundralapp eller så?

    När man går ut jämt annars så betalar man ju för sig, och inte dör fester ut för det?

    Är jag naiv? Jag tycker att det verkar jättekonstigt att en fest kan bli katastrofal pga detta?! Hjälp!

  • Miss Cee
    Äldre 7 Dec 13:14
    #0

    Andie>

    Nuärdetdags svarade bra på din fråga. Det är inte priset utan principen. Jag tycker att det är helt okej att ha betalbar och kuvertavgift på en studentfest, årsfest på klubben eller nyårsfest tex. Alltså fester där alla är där på samma premisser. PÅ bröllop eller födelsedagsfester där festen är _för en speciell person_ så upplever jag det fel.
    (Jag besvarade Andies fråga, vill inte öppna lådan för den här diskussionen igen...)

    OM ni har betalbar eller drinkbiljetter: se bara till att gästerna har tillgång till alkoholfri dryck, gratis, under hela kvällen. Det är en sak att ta betalt för sprit, men om man vill ha ett glas vatten efter att ha dansat tycker jag inte att gästerna ska behöva dricka på toa om de inte vill betala 25kr för ett glas vatten.. DET hade jag upplevt som extremt snålt faktiskt.

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:20
    #0

    Miss Cee: Självklart ska man inte behöva betala för vatten och alkoholfria drycker. Iaf inte på mitt bröllop :)

  • toppen
    Äldre 7 Dec 13:23
    #0

    Miss cykel: Jag kan inte förklara varför men av egen erfarenhet så vet jag att det blir skillnad på festen med betalbar och bar där man bjuder sina gäster. Jag kan bara gå till mig själv och säga att jag köpte ingen drink i baren på detta Bröllop. Det går inte att jämföra när man är ute på krogen det är ju inte alls samma slags fest.

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:26
    #0

    toppen: Nej, såklart. Det är ju en annan typ av fest! ;) Usch, jag blir lite nervös av det här. Jag vill verkligen inte att festen dör ut.

    Men om vi ska betala för fri alkohol så kostar det oss ca 400 kr till per person, vilket blir 40 000 kr extra totalt. Lite för mycket, dessvärre...

  • malle_­1
    Äldre 7 Dec 13:41
    #0

    Jag har som sagt varit på tre bröllop det sista året där det varit betalbar. Ingen har upplevt det som snålt och det har verkligen inte gjort att någon fest dött ut.

Svar på tråden Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter