• Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 11:22
    168580 visningar
    60 svar
    60
    168580

    Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter

    Vi kommer att bjuda på fördrink, några glas vin till maten samt avec. Vill de ha övriga drinkar får de köpa själva i baren.

    Vi kommer att hålla vår bröllopsfest på en ganska dyr restaurang, vilket innebär att vi skulle behöva hosta upp ytterligare 10 000-lappar om vi skulle bjuda alla 110 gäster på drinkar också... Hade vi kunnat åka till Tyskland och köpa billig alkohol och sedan servera denna hade saken naturligtvis varit i ett annat läge. Detta tillåter dock inte restaurangen.

    Jag kan aldrig tänka mig att någon av våra gäster kommer att tycka att det är konstigt, ifall inte man är tydlig med det i inbjudan. Kanske har jag fel?

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:10
    #0

    Men hur kan en fest dö ut bara för att man måste betala för ett par drinkar? Om man skriver det i inbjudan så borde väl folk ha med sin en hundralapp eller så?

    När man går ut jämt annars så betalar man ju för sig, och inte dör fester ut för det?

    Är jag naiv? Jag tycker att det verkar jättekonstigt att en fest kan bli katastrofal pga detta?! Hjälp!

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:20
    #0

    Miss Cee: Självklart ska man inte behöva betala för vatten och alkoholfria drycker. Iaf inte på mitt bröllop :)

  • Miss Cykel
    Äldre 7 Dec 13:26
    #0

    toppen: Nej, såklart. Det är ju en annan typ av fest! ;) Usch, jag blir lite nervös av det här. Jag vill verkligen inte att festen dör ut.

    Men om vi ska betala för fri alkohol så kostar det oss ca 400 kr till per person, vilket blir 40 000 kr extra totalt. Lite för mycket, dessvärre...

  • Miss Cykel
    Äldre 8 Dec 10:02
    #0

    petruschka: Jo, alla kommer ju inte dricka för 400 såklart, men grejen är det att vi väljer ett "paket" där det antingen ingår fri bar eller inte, och man måste ju ha samma "paket" för alla. Skillnaden är ca 400 kr.

    Det blir ju lite lurigt att i förväg säga att vissa har fått ett billigare paket och inte har rätten att ta drinkar i baren! ;) Hihi.

Svar på tråden Åsikter/erfarenheter om drinkbiljetter