• Fru The

    Partnerskap??

    Grönöga

    Välkommen förresten! Hoppas verkligen att det blir lite fart i tråden!

  • Fru The

    prio som i prioteringar?

    Nu gifter vi oss 070707, så mycket är redan gjort. Har ju hållt på sedan februari i år!

    Tärna och marskalk är utvalda.
    Toastmadames är på full fart.

    Är egentligen inte så mycket kvar än sånt som måste vänta av en eller annan anledning.

    Ska till Singapore om en vecka och sy upp kostym till min blivande fru.. Ska bli så roligt!

  • Fru The

    Har inte heller haft semester på över ett år, så resan är välbehövligt! Singapore blev det av den anledningen att min äldre bror bor där sedan 7 år tillbaka. Och såklart man ska passa på att få skräddarsytt när man kan för en billig penning!

    Jag vet inte vad vi lägger krut på egentligen. Inget är särskilt mycket dyrare än det andra och så väljer vi ändå billigare alternativ. Måste hålla ner kostnaderna.

    Det som är viktig för oss är att det blir en trevlig fest och har därför valt toastmadames m. fl. med stor omsorg.

  • Fru The

    gulsippan

    Välkommen! Det är roligt att det finns fler par som planerar bröllop, för visst är det just det vi gör! De får kalla det vad de vill, men jag ska gifta mig!

    Hur jag träffade min käresta.. Via RFSL-chatten för hundra år sedan typ. I alla fall känns det som så. Fast till en början var vi bara kompisar och hon hade en annan tjej. Sedan när vi väl träffades och så, så blev vi ett par så småningom. Har nu varit ihop i 5 år på lördag!

  • Fru The

    Snart_FruL

    Hej! Och tack så mycket!

    Inte för vi båda kommer gå i klänning, men en underbar bröllopsdag hoppas vi på.

    Och en könsneutralt äktenskapsbalk vore inte alls dumt, men det hinner ju inte ändras innan vi gifter oss tyvärr...

  • Fru The

    Grönöga

    Kallas byråkrati! Och nej.. jag gillar inte heller ordet partnerskap. Låter ungefär som att starta företag eller något sådant tillsammans. Men jag kan inte få dessa beslutfattare att ändra det över en natt och jag har varit sambo i 4,5 år nu och jag vill bli gift. Kalla det vad du vill för övrigt. Lite krångligare och byråkratiskt.

    När de sedan väl har gjort om partnerskap till vigsel så lär vi få våra papper ändrade eller så får vi förnya våra löften eller något.

    Jag kommer ju bruda till bröllop, inte partnerskapsregistrering eller homovälsignelse.. Sedan är byråkrati så urselt tråkigt.. Har väntat på ett okej från kyrkan och det får räcka..

    Inget mot er som vill vänta! Alla gör det som de känner för! *ler*

  • Fru The

    mizztigger

    Välkommen! Ja, det är nog hög tid att bestämma datum och boka kyrka + lokal ev fotograferingen också.. sen har ni det lugnt en stund..

    Men berätta mer om er!

  • Fru The

    mizztigger

    Får man fråga efter ålder?

    Tja, det där med kostym. Vi har lika dant. Kan inte få min blivande i något kvinnligt. Däremot bryr jag mig inte så mycket om vad folk säger om könsrollerna. De som känner oss och som är bjudna vet ju att min käresta aldrig klär sig i annat och känner de inte oss, så vad gör de då där??

  • Fru The

    mizztigger

    jag är 26 och sambon 33 och jag har fått lite hjälp och lyckats få min kära att inse att lite mascara, eyeliner och ögonbrynspenna är krävande vid fotografering + lite puder förståss. Hon har börjat vänja sig vid tanken.

    För övrigt har jag inte en tanke på att be henne klä sig i något hon inte vill ha. Så om en vecka ska vi till Singapore och hälsa på brorsan och då ska vi passa på att sy upp en riktigt snygg kostym till henne!

    Vi tänkte sy upp tärnklänning i Singapore, men just nu verkar det inte bli av då min tärna inte verkar ha nån tid att ens åka och titta ut modell på sin egna klänning denna vecka och sen åker vi ju.. *ledsen suck*

    Vart bor ni förresten? Själv bor vi strax norr om Göteborg..

  • Fru The

    Min får inte heller ha slips, men pastrong.. *fniss* Är så van vid att se henne i slips så fort hon ska klä sig fint, så jag kan inte hindra henne och vill det inte heller.

    Vi kommer sova tillsammans natten innan. Klänningen har hon redan sett. Men däremot håruppsättning m.m. får hon vänta med att se före registreringen.. Ska ha välsignelse sen då alla är inbjudna.

Svar på tråden Partnerskap??