• Anna32B

    Hur mycket könshår ska man raka?

    Vet att frågan är lustig och att det är upp till var och en men jag är ändå nyfiken. Anledningen att jag frågar är att jag och några vänninor träffades och planerade bröllop i helgen. Vin och bastu och inga hemligheter fanns kvar :) Ämnet "raka könshåret" kom upp och flera hade läst här om hur vanligt det var men ingen visste hur "vanligt" det var. Så min fråga är egentligen hur mycket rakar du/frisyr?

    För att svara på min egen fråga - Vår bastu var varierad från "inget via landningsbana till massor" med "inget" som favorit :)

    Tjejer nu är frågan ställd :)

  • Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?
  • pickolina

    Lady Shave är en en sedvanlig rakapparat, som killar brukar använda, fast de är gjorda för oss tjejer.. Det blir typ som att trimma men slätare, dock inte lika slätt som med hyvel. Stora fördelen med både rakapparat å trimmer är att de inte sliter på huden på alls samma sätt som när man använder hyvel. Man slipper oftast röda plitor och inflammerade hårsäckar osv..

    Jag håller helt å hållet med dig om denna "hysteri".. Det är trist att det nästan blivit ett "krav" att raka.

    Jag har som sagt frångått det här att hyvelraka varje/varannan dag då jag insett att det inte finns någon anledning till att hålla på så.. Det är väldigt befriande att inte längre känna det kravet/tvånget... :) Å det är precis lika omtyckt av det manliga könet samt att min hy mår sååå mycket bättre så jag är väldigt glad och nöjd med min upptäckt.. *hihi*

  • pickolina

    Min erfarenhet av killar är att de gärna vill ha rakat runt musen (blygdläpparna) men inte alls bryr sig lika mycket om det är rakat uppepå... Många vill ju tvärtom INTE att tjejen ska vara helt rakad där. Om det är trimmat brukar alltid vara uppskattat dock.

    Men om man rakar med hyvel eller anv sig av rakapparat eller trimmer brukar inte alls vara så petigt.. Verkar vara vi tjejer som skapat den hysterin faktiskt.

  • rebecca81

    Pickolina, tidigare sa du att du rakade innan du började ha sex och att det inte hade något att göra med vad killar ville ha... Men nu säger du att det visst beror på att du är rädd för att de ska tycka att du inte duger?
    ------------------------------------------
    Det är ingen jag träffat som klagat på "hår i maten" och skulle någon göra det så skulle jag avsluta relationen. Jag har inget intresse av att vara tillsammans med någon som inte förstår att det är ett privilegium att få ha sex med mig. Porrfilmer, Slitz, mtv och annat som inspirerar unga mäns fantasier är inte verklighet. Det är inte realistiskt att män får se ut hur fan de vill, medan kvinnor ska genomgå extreme makeover med bröstoperationer och fettsugning plus helrakning varenda jäkla vecka för att vara acceptabla (i sina ögon).

    Ni måste tro på ert eget värde, tjejer! Ni måste inte vara trådsmala, raka bort allt hår och sminka på feta blaffor smink varje dag för att duga.

  • rebecca81

    Och vet ni, jag har ALDRIG haft problem med att inte få killar jag velat ha.

    En person som VET att han/hon är åtråvärd blir åtråvärd för andra också.

  • rebecca81

    Pickolina, jag menar inte att dissa dig på något sätt. Tycker bara att det är synd att så många tjejer idag känner dessa utseendemässiga krav på sig.

  • pickolina

    rebecca81

    Ingen fara, jag tar inte illa upp. Jag ska förklara lite tydligare.. Jag började raka innan jag hade sex och innan mina kompisar började raka sig så det var helt för min egen skull. Jag var helt opåverkad av yttre faktorer... Sedan har jag rakat i massor av år, för min egen skull. Vid vissa tillfällen har jag dock känt mig leds på atta raka och känt att "nej nu skiter jag i det här" och då har jag faktiskt känt av det här "att killar vill ha rakade tjejer" det erkänner jag. Jag har dock testat att låta det växa ut några få gånger och det har alltid slutat med att jag rakat mig igen för att jag inte trivs att vara orakad...och då är det åter igen för min egen skull och inte alls pga "vad killar vill ha" osv...

    När det gäller att många killar vill ha rakade tjejer så kan jag inte säga så mkt om det då jag själv vill ha rakade killar... *skratt* Jag har alltså samma preferens som de har så jag kan ju inte kasta sten i glashus i den frågan.

    Jag tycker dock att alla, både killar och tjejer ska göra som de vill och pressen vissa känner är inte alls bra.

  • pickolina

    rebecca81

    Däremot så kan jag erkänna att jag i en period när jag dejtade en kille ofta rakade mig för hans skull... Då menar jag inte att jag valde att vara rakad för hans skull för jag ville inte alls vara orakad men jag rakade mig väldigt ofta för att hålla det "i topp" så att säga och det var för hans skull. Ville inte träffa honom om jag inte var nyrakad osv... Så gör jag inte längre. Jag rakar för MIN skull och rakar när jag vill och på det sätt som jag vill.

  • pickolina

    rebecca81

    Måste även ge dig cred för din inställning. Jag gillar folk som står för sin sak oavsett! Starka människor helt enkelt! :)

  • pickolina

    Men jag förstår de som blir påverkade. Tyvärr... Jag rakar ju för att JAG vill det och inget annat men efter allt negativt jag hört av alla killkompisar (om orakade tjejer) så blir man påverkad, absolut... Jag tycker att det är superstrongt av er tjejer som inte vill och därför inte gör det. Däremot så finns det faktiskt många tjejer som gör det för att de vill... Det är de tjejer som gör det mot sin vilja, för killars skull som är den negativa sidan av denna "hype"...

Svar på tråden Hur mycket könshår ska man raka?