• Pumpki­n
    Äldre 17 Apr 09:28
    131637 visningar
    1465 svar
    1465
    131637

    2008 Sommarbröllop, tråd 2

    Nu verkar det som att vår tråd försvunnit, så då tar jag på mig att starta upp en ny

    Se så brudar, kom tillbaka!

  • Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2
  • Lanzar­a
    Äldre 19 Apr 14:09
    #0

    Som tur vågar inte heller min blivande välja ringar själv! Klart att det är mysigt med romantiska killar som överraskar och står på knä med ringarna i högsta hugg... Men njaa, jag vill nog gärna vara med och bestämma lite!! Dessutom tror jag nog att det är det allra vanligaste trots att man får ett6 annat intryck i filmer/böcker!

    Tråkigt med dina ringar, men hoppas du hittar något fint!!

  • Sanaso­l
    Äldre 19 Apr 14:10
    #0

    Lanzara

    Vi har redan beställt nya, de ska göras av en smed. Får en modell av dem i nästa vecka med syntetiska stenar så får vi se... om nåt ska ändras innan han gör dem i platina! :) Självklart blir det en ny, designad ring till mannen med i samma material... sååå spänd på att se modellen!! :D

  • Lanzar­a
    Äldre 19 Apr 14:13
    #0

    Sanasol

    Hur stort bröllop har ni tänkt ha?

  • Sanaso­l
    Äldre 19 Apr 14:14
    #0

    Vi blir ca 50 personer. Litet och intimit, precis som vi vill ha det! Först var drömmen att gifta oss på en söderhavsö eller liknande tillsammans med våra familjer, dock har de inte råd att förlja med allihopa så nu blir det såhär!

  • MrsNyb­erg2B
    Äldre 19 Apr 20:05
    #0

    Flash är skitjobbigt... Jag säger bara det. Jag hatar flash. Fast jag antar att det är roligare när man lärt sig, och kan.. Eller har en blivande som är bra på det.. ;)

    Det var attans vad ni har skrivit flickor - jag blir alldeles efter... För att inte tala om hur mkt ni har hunnit planera redan.. Säkert kanske jag skriver något som ni redan skrivit för jag har bara skummat igenom alla svar. Nu ska jag fråga frågor:

    - När ska man boka kyrka/plats om man gör det borgerligt/festlokal?
    - Hur lång tid i förväg bör man skaffa sig en klänning?
    - Hur gör man en lagom budget?
    - Hur väljer man ibland alla låtar??????
    - Hur ska ni transportera er från kyrkan (ev. till åxå..) och till festlokalen, om den ligger en bit bort?
    - Vad är bra skor? För jag tänker att om man ska ha "finskor" så är de ju rätt j-liga efter att ha suttit på fötterna ett par timmar... Borde ju finnas möjlighet att ha antingen olika skor eller hitta ett par PLATTA som man kan få bara lagom ont av..
    - Ska ni ha egna löften, och i så fall, hur ska ni få till dem? Måste man ha egna om man gifter sig borgerligt?
    - Hur många är vi här, hittills, som (förmodligen) inte kommer att gifta oss i kyrkan?
    - Hur många tärnor, marskalkar och såna grejer har ni tänkt er?

    Egentligen kan jag fråga många fler, men man kan ju gå ut lite lugnt...

  • Pumpki­n
    Äldre 19 Apr 20:12
    #0

    Lanzara

    Jag tror att reportaget jag läste va lite "överklass" så att säga, för jag är helt övertygad om att jag sett billigare vattenbungalower. Alla hotell och sånt i reportaget gick på över 5000kr/natten

    Håret har jag tänkt ha lockat, halvt uppsatt med tiara. Är du med?

    Min bukett vill jag ha typ såhär www.svartbrud.se/galleri.asp&ID=3883&Bid=97 Är helt kär i den buketten!
    Hur vill du att din bukett och ditt hår ska se ut?

    Jag kanske har frågat det förr men... Hur många gäster har ni tänkt er?

  • Lanzar­a
    Äldre 19 Apr 21:33
    #0

    VARNING! Dethär blir långt!

    MsNordqvist

    Ja, de e klart jag är med på frisyren halvuppsatt, lockigt och med tiara. Det har jag också tänkt mig!! Ingen slöja har jag tänkt mig, den skulle ju skymma min vackra frisyr! Jag vill inte ha det så jättestramt framme eftersom jag oftast har ner mitt hår och kan börja se konstig ut då...

    Mm... Buketten, den är jag inte riktigt på det klara med ännu. Eventuellt enkal kallor i en stavbukett, men det är kanske inte lika inne om 2 år. Och jag vill gärna ha lite annorlunda. Kallor och orkidér hör iaf. till favoriterna. Kommer kanske med länkar senare om jag hittar "min"! "Din" bukett var jättesnygg!!!

    Har testat att skriva gästlistan redan och har insett att vi inte kommer mycket under 100 gäster, tyvärr! Vore mysigt med ett litet och intimt, men... Min blivande är yngst av många syskon = många syskonbarn. Men vid 110 tror jag att gränsen får gå... Ni då?

    MrsNyberg2B

    Du kanske tycker att vi har hunnit planera mycket, men åtminstone i mitt fall kan det mesta ändras ännu. Förutom VEM jag gifter mig med och VAR!

    Skall svara på några av dina frågor:
    - Eftersom vi gifter oss på vintern antar jag att vi bokar kyrka + festlokar ca. 9 månader innan.
    - Vill inte köpa klänningen alltför tidigt, kanske 9-6 månader innan. Ifall man skulle ändra sig.
    - Lagom budget, hm... Kanske drar ner på onödiga kostnader och ser sig om efter billigare alternativ innan man köper??!
    - Blir inget dansbröllop för vår del, så det blir inget låtproblem. Bara vilka vi skall ha med i programbladet isåfall.
    - Vi kommer att be en ganska nära vän/syskon att transportera oss. En som har en SNYGG bil! (och sådana finns det..)
    - Tror att jag kommer att ha två skor. Ett par varmare (vinter) och ett par ganska låga och BEKVÄMA finskor.
    - Jag tror inte det blir några egna löften (förutom det vi lovar i kyrkan), inga offentliga i alla fall.
    - Vi gifter oss i kyrka.
    - Tärnor och sånt... Hör och häpna, men vi har egentligen inte tänkt ha några alls. Bara isåfall en som håller i buketten i kyrkan (typ min lillasyster).

    Okej, GRATTIS om någon orkade läsa igenom detta...

  • June20
    Äldre 19 Apr 23:42
    #0

    Sanasol: konstigt att du upptäckte det så sent?! inte märkt något alls innan el e du inte alls nåt för smycken i vardagen ens? Samt ovanlig allergi har aldrig hört tals om den förns nu och tycker det e lite synd med...svårt o hitta smycken då liksom.
    Sen undrar jag vad kommer ni få betala för DEM ringarna då? :O platina e ju det dyraste du kan få tag på ju.

    MrsNyberg2B:
    ja här e min långa lista! precis som Lanzara sa så kan mycket ändras innan det är dags som idag så försvann min plan A för festlokalen! :( de typ tar inte emot så små bröllop/fester som 25pers på den restaurangen o de krävde typ 10 000 i lokalhyra BARA för festvåningen pga detta! Hamngatan sucks!!! Så nu har ja ialf sprugit o letat andra 1700tals valv i taket på annat hål där dem för hoppningsvis e lite trevligare o inte låsas vara fina i kanten.

    1) jag tror våran vigselplats kommer vara ledig 080808 så jag bokar nog festlokalen först o sen ser om vigselplats e ledig(troligtvis) så nu ska ja bara hitta rätt lokal samt så planerar ja boka den ev redan nu i sommar! först till kvarn liksom!
    2)Klänningen tänker ja beställa 1år innan ja kommer varken kunna gå upp el ner så mycket att den inte kommer passa mig för det är en reglerbar korsett(äkta korsett).
    3)Budgeten-först valde vi saker vi tycker om o sett sen räknar vi på vad det kommer kosta o ser om vi anser det är inte värt så mycket el om vi känner att kasta ut lite mera på tex ringarna el nåt...just nu ligger vi på 53 men ja har sagt max55000 inte ett öre mera men jag har redan sänkt den pga billigt skoinköp redan samt andra ideér.
    4)Låtar-vi ska INTE ha nåt sing along på bröllopet...tycker det inte passar in i våra släkten riktigt vi träffas inte ens på midssommar o äter o sjunger! inga direkta julsånger heller då det inte finns småbarn mera omkring. Andra låtar så som vigsel o dans: ska ha den där klassiska brudmarchen-vet inte namnet på den...nån som vet? sen ska tärnans fästman sjunga på ryska o spela gitarr...på festen tänkte vi ha CD med olika coola aktuella låtar o lite blandat med 80tal. Vi är ju 80tals barn.
    5) försöker skippa all sorts transport genom att man faktiskt kan gå imellan vigselplats o festlokalen samt hotel, beroende på vart man bor. OM jag får som jag vill o planerar nu. Bra för oss o för gäster.
    6)Har redan köpt halv ok skor på DinSko nu men misstänker att dem vill ja ta av senare-kanske drar med ett par tofflor? ;)
    7)Vi ska inte göra egna löften då vi bara tycker det e förbaskat pinsamt, för OSS 2 just, läsa sådant....lite för smörigt för våran smak. Men annars tycker jag att får någon till ett orginellt sådant så är dem väldigt fina men vi kan bara inte ha sånt.
    8)vi ska borligt JA!
    9) 1 tärna-min bästa vännina, 1 marskalk- m2bś bror. Mest av att det ser lite tomt ut o sen vill dem vara det o jag vill ha en sådan tradition ialf kvar. Tärnan måste hålla reda på mitt släp o slöja med...:/ ska nog ta av mig slöjan så fort vi gjort vigsel,foton o anlänt till festen sen åker den av, kan ju sätt amig på den el snubbla när man dansar för ja vill ha en riktigt lång en :D

  • Sanaso­l
    Äldre 19 Apr 23:48
    #0

    June 20

    Jo, symptomen dök upp direkt, svidande känsla och klåda. När jag haft ringen i någon dag känns huden som att lägga salt i ett öppet sår! :( Verkligen ovanlig allergi, men brukar aldrig ha smycken till vardags annars, så därför märkte jag det inte innan.

    Platina är väldigt dyrt, men eftersom det var det eller titan som var att välja på så sa vi att vi är beredda att betala de pengarna. Enligt mig är titan för mörkt, plus att det är för lätt, känns inte på riktigt.

    Vi kommer ha lagt ut väldigt mkt på ringarna när vi gjort min mans ringar också, de beställer vi kanske till jul skulle jag tro, mina kommer i maj. Mina två kostar totalt 35 000, men då har dem rejält med bling också. :)

  • Sanaso­l
    Äldre 19 Apr 23:49
    #0

    Hans ring kommer gå på 14 000 ca, 9mm bred, designad lite speciell ring.

Svar på tråden 2008 Sommarbröllop, tråd 2