Bröllopsplanering

Villa Källhagen – bröllop på Kungliga Djurgården

I samma stund som du kliver in på promenadvägen som leder från Strandvägen till Villa Källhagen känner du skillnaden - trafikbruset tystnar och naturens stillhet tar vid. Strax därefter står du i en lummig trädgård, med Nordiska Museet speglandes i Djurgårdsbrunnskanalens vatten. Bröllopsmenyn inspireras av säsongernas råvaror.

Villa Källhagen – Bröllop På Kungliga Djurgården

I samma stund som du kliver in på promenadvägen som leder från Strandvägen till Villa Källhagen känner du skillnaden – trafikbruset tystnar och naturens stillhet tar vid. Strax därefter står du i en lummig trädgård, med Nordiska Museet speglandes i Djurgårdsbrunnskanalens vatten. Bröllopsmenyn inspireras av säsongernas råvaror.

Många väljer att ha sin vigsel ute i trädgården, på bryggan eller i 1800-talsvillan. Övernattar kan man göra i något av de 36 designade hotellrummen.

Vad kan man säga om festlokalens geografiska placering?
– Utmed Djurgårdsbrunnskanalen, strax innan Sjöhistoriska Museet, hittar man Villa Källhagen. Naturskönt och avskilt ligger denna pärla. Endast tio minuter från Stockholms absoluta centrum, eller centralt avskilt som jag brukar kalla det, säger Villa Källhagens ägare Claes Livijn.

Hur många gäster finns det plats för?
– Vi kan hitta ett bra alternativ till de flesta bröllopsmiddagar, både stora och små, fortsätter Claes Livijn. Jag ser framför mig ett vinterbröllop för 16 gäster – då dukar vi stämningsfullt med massor av levande ljus i Vinkällaren. Vill man hellre ha en stor bröllopsfest för upp till 120 personer väljer man att abonnera vår stora matsal för middagen, och har sedan dans och fest en trappa ner i festvåningen. Vi har övernattningsmöjlighet för upp till 71 gäster.

Kan man hålla själva vigseln hos er?
– Absolut, de flesta som har bröllopsfest hos oss har också sin vigsel här. Vi brukar uppmana det blivande brudparet att strosa runt lite för att hitta sin egen favoritplats. Några vigs under de stora ekarna i trädgården, några väljer vår fyrtio meter långa brygga och andra drar sig undan med bara de allra närmaste högst upp i Röda Stugan – vårt gamla 1800-talshus.

Maten då?
Hela vår verksamhet bygger på säsong, så även vår matfilosofi, berättar Claes Livijn. Vi väljer alltid ekologiska och närproducerade råvaror, när möjlighet finns. Vi serverar svensk mat, med influenser från Frankrike och Italien.

Vad kan man säga om fest och middag hos er?
– Vi är lyhörda och flexibla när vi planerar bröllopsfester, säger Susanne Wallström som bokar in de flesta av Villa Källhagens bröllop.. Vi har färdiga förslag på bröllopspaket, men det viktigaste är att brudparet faktiskt får det som passar dem. Detta är ju den viktigaste dagen i livet, då måste man få påverka in i minsta detalj.

Text: Villa Källhagen
Foto: Villa Källhagen

Powered by Labrador CMS