Bröllopsplanering

Bröllopsnatten

Bröllopsnatten är inte vad det en gång i tiden var, men det finns många tips som kan förgylla denna första natt som gifta.

Bröllopsnatten

Bröllopsnatten är inte vad det en gång i tiden var, men det finns många tips som kan förgylla denna första natt som gifta.

Nog har man väl redan innan bröllopet tänkt på hur bröllopsnatten ska tillbringas. Men ha inte för höga förväntningar, den långa bröllopsdagen brukar ta ut sin rätt på natten.

Vissa kanske väljer att lägga pengar på något annat, men det är vanligt att man bokar en bröllopssvit på hotell. Det brukar ofta finnas färdiga paket där det ingår champagne, fruktfat och frukost. På de lite större hotellen finns det ofta jacuzzi på rummet vilket är härligt avkopplande efter en händelserik dag.

Givetvis kan man tillbringa bröllopsnatten hemma. För att göra natten lite extra speciell kan man dekorera sovrummet med blommor och köpa nya lakan.

Det varierar när man som brudpar väljer att lämna festen. Bokar man en dyrbar svit vill man kanske åka redan före tolv för att till fullo hinna njuta av den lyxiga atmosfären och den första ensamma stunden som man och hustru.

Ofta blir det inte passionerat sex just på bröllopsnatten, båda är ofta alldeles för trötta eller uppe i varv efter allt som hänt.

Tips
• Boka hotellrum/svit i god tid
• Ordna väska med kläder och annat som behövs morgonen efter bröllopet
• Väldoftande badbomb till jacuzzi eller bad.
• Ta med morgongåva till respektive, om ni tänkt ge det.
• Om brudbuketten ska konserveras, se till att förvara den i kylen innan den lämnas till floristen (ibland finns en liten minikyl på rummet, kontrollera för säkerhets skull)
• Förvaringsväska/påse för brudklänningen och till mannens klädsel.
• Ta gärna en taxi hem om ni inte redan har förberett med annan hemtransport. Det blir ofta mycket att bära på och dessutom tar klänning ofta stor plats.

Powered by Labrador CMS