Bröllop

Våra värsta bröllopsmissar

Hur man än planerar är det mycket som kan gå fel under bröllopet. På Bröllopstorget.se samlar medlemmarna pinsamma anekdoter under rubriken Hall of Shame. Och i efterhand är det oftast sådant som ger bröllopet lite extra krydda.

Våra Värsta Bröllopsmissar

Hur man än planerar är det mycket som kan gå fel under bröllopet. På Bröllopstorget.se samlar medlemmarna pinsamma anekdoter under rubriken Hall of Shame. Och i efterhand är det oftast sådant som ger bröllopet lite extra krydda.

Bröllopstalen kan ju vara ett känsligt kapitel. Signaturen Nybliven Jacobsson berättar:
– Min egen mor höll ett jättevackert tal, om det inte vore för att hon petade in varenda karl jag någonsin hånglat med. Hjälp! Jag bara tittade på henne med stora ögon när hon radade upp dem en efter en.

En annan pinsam mamma berättar charlie06 om.
– Jag var på ett bröllop där brudgummens mamma var lite överförfriskad. Brudgummens systrar ville inte låta henne hålla tal, men hon insisterade. Talet gick jättebra, men när hon skulle sätta sig så missade hon stolen.

Pinsamt
Det är inte alltid lätt att hålla tungan rätt i mun. Som veronica111 berättar:
– Jag var brudtärna på min systers bröllop. När de sa sina löften råkade svågern säga ”Jag vill älska MED dig” istället för ”Jag vill älska dig”.

Även prästerna kan göra bort sig. Bröllopstorgets medlem Briden var gäst på ett bröllop när prästen sa:
– Tager du denna Marcus till din hustru?

Eller prästen som blandlänning berättar om. Han sade:
– Härmed förklarar jag er till man och kvinna.

Bröllopsklockor
En annan dråplighet berättar Engäst om:
– Då min kompis gifte sig blev vaktmästaren i kyrkan så tagen att hon glömde att stänga av klockorna. Brudparet gick in under klockringningen och det blev värsta begravningståget. Det blev glada skratt i alla fall.

Lenchen fick en oväntad gäst:
– När vi gifte oss i kyrkan kom det inmarscherande en hund i mittgången. Den gick om kring och kollade runt ett tag och gick sedan ut igen! Fast det var mest gulligt faktiskt.

Signaturen Ålin träffade på en obehaglig brudgum:
– Som 18-åring var jag på en bröllopsmiddag där den kanonfulla brudgummen började stöta och tvinga sig på mig. Sedan försökte han stänga in oss i kylrum! Som tur var hann jag springa därifrån innan bruden märkte nåt.

Värmeslag
Tovva var på ett väldigt varmt bröllop.
– Det var så tryckande varmt hela dagen innan vigseln (+28 och åska) att vi alla gäster fick migrän. Bestman svimmade i kyrkan av värmen och trycket och han landade på keyboarden så att det tutade högt och ljudligt. Som tur var gjorde han inte illa sig alls och hade ju alla halvavsvimmade gästers stora förståelse. Sen när prästen läste det här med att äktenskapet skulle vara ”i alla väder” så bröt åskan lös med dunder och brak! Efter vigseln var alla lättade för att det gick bra med bestman och för att trycket från åskan var borta. Det blev en vigsel jag aldrig glömmer!

Bröllopstorgets medlem mammaK berättar om sina föräldrars bröllop:
– Min pappa hade varit nervös i dagar och övat på vad han skulle säga. Så klart blev pappa mer nervös och när dom väl stod där framme och det var dags så säger han det, EXTRA hustru… Min mamma undrar än idag (efter 30 år) när den äkta hustrun kommer och tar hand om allt.

Powered by Labrador CMS