Bröllop

Titanringar

Titan är det perfekta materialet för förlovning och vigselringar. Vackert, hårt, lätt och ädelt. Dessutom är det allergivänligt.

Titanringar

Titan är det perfekta materialet för förlovning och vigselringar. Vackert, hårt, lätt och ädelt. Dessutom är det allergivänligt.

Titan är i ren form en blänkande, vit metall. Den är lätt, stark, enkel att framställa och motstår syror. Titan är lika starkt som stål men 45% lättare.

Metallen förekommer i växter och som spårämne i vår kropp. Titan finns i meteoriter och solen. Stenar som Apollo 17 hemförde från månen innehöll 12,1% titanoxid, TiO2
Titan är vävnadsvänligt och används vid tandoperationer som benersättning.

Metallfärgen på titan kan jämföras med 18K vitguld som inte har ytbehandlats med rodium.
Se jämförande bild i bildslidern ovan.

Titan passar utmärkt ihop med diamanter och skänker titanet exklusivitet. Två hårda material som passar fint ihop.

Om man jämför med t.ex. silver, platina eller guld så är titanet klart hårdare. Personer som har problem med att de sliter ut sina guldringar p.g.a. arbetet t.ex. har inga sådana problem med en titanring.
Men det måste också sägas att även titan repas av daglig användning på samma sätt som övriga ringmetaller. Dock får titanet inte alltså djupa repor och jack som guld, platina eller silver.

En varning finns dock när man köper titanringar. Undvik att köpa titanringar från länder där man använder ett legerat titan. Detta titan är legerat med aluminium och vanadium och är mycket hårt.
Den titanlegeringen går ej att såga av från fingret om man skulle behöva.
Det går däremot fint att såga av en titanring från Sverige då den oftast består av 100% titan.

Läs mer om titanringar här

Powered by Labrador CMS